diumenge, 19 d’agost del 2012

Afectacions en el front marítim

Cliqueu sobre la imatge per veure la notícia

No hi ha dubte que aquesta notícia canvia la direcció que es portava, fins ara, en la política de Costes i les directrius europees en la matèria. Sembla ser que la nova Llei de Costes serà més permisiva amb aquelles ocupacions temporals i concessions que estan sobre el domini públic de la sorra i la platja, és a dir, en la Zona Marítimo-terrestre.

A Calafell tenim diverses ocupacions d'aquesta mena. Començant pel Port de Segur, amb una concessió de 30 anys, prorrogable, fins ara, a 30 més (tot i que la Generalitat prorroga els Ports uns 20 anys, en les darreres pròrrogues que ha fet). També és el cas del Passeig Marítim entre l'Estany i Segur, que ocupa la Zona Marítimo-terrestre i té una concessió de 30 anys, també. Ambdues podrien passar a tenir caràcter semi-permanent amb aquesta nova llei, segurament, a partir de la propera pròrroga o concessió que es demanés (caldria veure el text definitiu de la Llei).

Però també tenim altra mena d'ocupacions, com són les de la terrassa de l'Hotel Miramar i la Confraria de Pescadors, de caràcter privat. Les dues eren concessions que s'extingien el 2018, amb l'actual Llei de Costes. L'anterior Consistori va arribar a un acord amb els dos propietaris per tal de que renunciessin a les concessions, per tal de poder impulsar la renovació de la façana marítima i la recuperació mediambiental de la Platja de Calafell.

De moment, la terrassa de l'Hotel segueix la seva activitat mentre no es faci el Passeig Marítim i, en canvi, sabem que l'Ajuntament està tramitant la nova concessió de titularitat municipal per l'immoble de la Confraria, d'acord amb el conveni signat a l'anterior mandat. Ens preguntem, doncs, ¿com quedaran aquestes dues concessions amb la nova Llei de Costes? ¿Podrem veure com l'Estat executa el Projecte de la recuperació mediambiental de la Platja de Calafell, és a dir, el projecte del Passeig Marítim que està aprovat i pendent de licitació per part del Govern Central?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada