dijous, 9 d’agost del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui

Fotografia de l'Ajuntament de Calafell feta per 

Avui dijous, 9 d'agost, s'ha celebrat la sessió ordinària del mes de juliol del Ple de l'Ajuntament de Calafell. El ple ha tractat una sèrie d'assumptes de caire econòmic, dues mocions presentades pel PSC, referents a la gratuïtat de peatges a les autopistes que travessen el Baix Penedès i al rebuig a la brutal reforma de l'Estat del Benestar i de l'Autonomia Local que està impulsant el Govern Central, l'aprovació del Pla Local de Joventut, el calendari de festes locals pel 2013 i els diversos precs i preguntes dels regidors de l'oposició i el públic assistent.

En primer lloc, hem volgut agrair l'ajut del ciutadà Pere Nevot que ha facilitat la gravació d'un dels plens dels que hem aprovat les actes, el corresponent al del 28 de novembre del 2011, que l'Ajuntament havia extraviat. L'altre ple, el del 15 de novembre, no quedarà recollit en les actes per aquest fet.

En diversos punts s'ha tractat i parlat de les diverses modificacions de crèdit que s'han produït a l'Organisme Autònom Municipal Castell de Calafell que permeten impulsar el projecte europeu, que lidera Calafell i que coordina la xarxa de museus a l'aire lliure Exarq, iniciat en l'anterior mandat. Aquest projecte europeu ha rebut més diners per fer front a la coordinació econòmica i logística del projecte que es fa des de l'Ajuntament de Calafell i des de l'organisme autònom.

Seguidament, també s'ha aprovat encabir en el pressupost municipal la modificació del mateix que recull el préstec concedit per l'Estat per fer front als deutes amb els proveïdors que tenia l'Ajuntament, per import de 6'3 milions d'euros. En aquesta relació de proveïdors hi era el milió i mig d'euros que ha hagut de pagar l'Ajuntament, en motiu d'una adjudicació irregular del transport urbà, a l'empresa Autocars Plana, S.A. El nostre grup municipal ha demanat que es depurin responsabilitats als que, en el seu dia, van actuar de forma incorrecta adjudicant el concurs de forma fraudulenta, segons la sentència judicial.

Seguidament, també s'ha aprovat el Compte General de l'exercici 2010. L'Ajuntament de Calafell era un dels municipis que encara no havien aprovat els comptes d'aquell any, tal i com vam anunciar en el nostre bloc. El regidor Joan Carles Robert ha manifestat els nostres dubtes sobre el tancament dels números de la societat municipal CEMSSA i el seguit d'irregularitats que s'han detectat en l'auditoria de l'exercici 2011. Ha explicat que, probablement, aquests números del 2011, de la manera que els ha presentat l'equip de govern, podrien fer variar el resultat del Compte General de l'Ajuntament de l'an anterior. Així que, caldrà veure com es justifiquen els comptes del 2011 per poder donar per bons els del 2010. El nostre grup ha votat a favor, però amb aquestes reserves que ens ha originat la poca transparència de l'equip de govern vers els comptes de l'any passat en la societat municipal.

La part econòmica del ple s'ha tancat donant compte dels informes de la Intervenció i la Tresoreria municipal del segon trimestre de l'any 2012 sobre les mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials entre administració local i proveïdors.

Abans d'entrar en les mocions, s'ha aprovat el Pla Local de Joventut. Aquest pla pretén dinamitzar i ajudar al col·lectiu de joves del nostre municipi. El grup municipal del PSC s'ha abstingut, ja que les retallades que està aplicant el Govern de la Generalitat i el propi Ajuntament han afectat els programes de Joventut que s'anaven fent i els que es faran en els propers quatre anys.

Les mocions presentades del PSC havien estat debatudes en Junta de Portaveus, mitja hora abans del Ple, cercant el consens amb la resta de grups municipals. La primera d'elles, referent a l'exempció dels peatges pels ciutadans del Baix Penedès, ha estat recolzada per la totalitat dels grups municipals amb alguns canvis i matisos que s'han introduït en la versió original, fruit del debat polític. La segona d'elles, que rebutjava la brutal reforma de l'Estat del Benestar i de l'Autonomia Local que està duent a terme el Govern Central, ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, a excepció del PP. 

El portaveu municipal del PSC, Ramon Ferré, ha explicat que el PP pretén canviar el model d'Estat, de forma encoberta, amb l'excusa de la crisi i la manca de diners que té Espanya, de manera més allunyada dels ciutadans, apostant per les Diputacions en comptes de les autonomies i augmentant la pressió fiscal en les classes socials mitjanes que són les que haurien de tenir facilitats per generar noves dinàmiques econòmiques positives que haurien de permetre sortir al país de la crisi.

En el torn de precs i preguntes dels regidors, en José Bonilla ha demanat al govern que netegi les parcel·les contigües a les que obliguen a netejar als ciutadans, ja que el propi Ajuntament ha de ser el primer en donar exemple si vol que els ciutadans també ho facin. També ha parlat de la manca d'enllumenat de la Marca Hispànica, dels carrers Ferran Sor i del Passatge Molina, entre d'altres. Ha demanat que es posin les identificacions de 23 parades d'autobús de la línia que arriba fins les urbanitzacions i que es repari la vorera de l'Avinguda Anglaterra.

La Tere Cumplido ha demanat a la regidora d'Ensenyament que l'Ajuntament tingui en compte les peticions de les professionals que treballen a les llars d'infants municipals, a qui s'ha retallat un 20% el seu sou pel proper curs, ja que treballaran amb menys sou i més responsabilitat, degut a la retallada de personal que l'empresa concessionària aplicarà en el curs vinent. L'Ajuntament no assumeix la diferència d'aportació de la Generalitat pel proper curs, que passarà de 1.300 euros, aproximadament, a 875 euros. Aquesta diferència l'assumirà íntegrament l'empresa adjudicatària del servei, a compte dels sous de les professionals que hi treballen. Així, la minva en el salari de les educadores pot comportar la marxa d'algunes d'elles a altres pobles on siguin més ben remunerades i la baixada en la qualitat de l'ensenyament d'aquestes edats, entre 0 i 3 anys.

El Joan Carles Robert ha demanat major constància en l'actualització de les actes dels plens, ja que avui s'han aprovat les corresponents al mes de novembre del 2011, fa gairebé un any! També ha demanat explicacions pels 700.000 euros de subvenció que l'ACA ha retirat a l'Ajuntament de Calafell i pel contenciós que aquest últim ha posat a l'administració de la Generalitat, al respecte. En Massimiliano Revello ha preguntat per les mancances en el senyal del TDT, l'aparcament el dia del Carnaval d'Estiu i ha demanat l'obertura del Patronat de Turisme el dia 16 de juliol, en ple estiu.

El Toni Duart ha manifestat la manca d'actuació en la reparació de les voreres de la Plaça davant l'Estació de Segur, els carrers de Mas Mel i l'Estany amb un pendent pronunciat, el fenomen del "botellón" que es produeix sota el pont de Mas Mel i a l'aparcament del Blanquet, l'estat de la pista de la carpa annexa al Pavelló Joan Ortoll que impedeix la pràctica de l'hoquei als jugadors més menuts del Club Patí Calafell i la deixadesa i la brutícia en que es troba l'Estany.

Per tancar el torn de precs i preguntes, en Ramon Ferré ha explicat el que succeeix a la pista del Castell, on un grup de joves ha creat un focus de droga i, a més, s'han apoderat de la pista, ja que fan pagar un euro als nens que hi volen jugar. Aquest motiu i la manca de vigilància fa que els nens petits ni s'hi acostin. També ha fet una reflexió sobre el fenomen del Top Manta que ha posat en el punt de mira el municipi de Calafell i la Policia Local. Segons ha dit, la nul·la col·laboració de les institucions superiors i la manca de suport dels altres cossos policials han exposat excessivament la Policia Local, que ha hagut de realitzar tasques que no li pertocaven. Sense entrar a valorar els fets del dimarts 31 de juliol, el portaveu ha explicat que aquesta actitud ha comportat el descrèdit i la pèrdua de prestigi dels policies locals, així com una mala imatge pel municipi. També s'ha ofert a dialogar amb el govern per cercar solucions al greu problema que té la Policia Local.

En el torn de precs i preguntes del públic, l'Alberto ha demanat al govern que donés exemple en la neteja de solars quan fan complir als ciutadans les seves obligacions. El Manel ha demanat més concreció en les responsabilitats que s'havien sol·licitat una estona abans, per part del grup municipal del PSC, que es derivin de la mala adjudicació feta, en el seu dia, que ha implicat el pagament d'1'5 milions d'euros per part de l'Ajuntament a l'empresa Plana.

La Sònia ha agraït al govern que s'hagin sincronitzat els semàfors de la C-31, a l'alçada de l'Avinguda Espanya, i ha preguntat si es mantenia ferma la promesa d'ADIF de construir un pas soterrat al carrer Pisuerga per travessar la via. L'alcalde ha dit que si! 

Finalment, el Francisco ha demanat explicacions sobre els sorolls i les molèsties que genera l'activitat d'una empresa d'excavacions i enderrocs davant del seu habitatge. També ha demanat que es solucioni el problema de pluvials que hi ha a l'Avinguda Mossèn Jaume Tobella i que s'estudiï la possibilitat de posar un semàfor o pas de vianants a l'alçada del Carrer Torredembarra, en el camí que va al cementiri municipal, pel perill que implica creuar la Rambla Mn. Jaume Tobella.

7 comentaris:

  1. Yo añadiría lo borde y desquiciada que estuvo Olga Elvira en su defensa de la moción presentada por el PSC sobre la reforma del Estado del Bienestar. Le sacó de quicio la brillante intervención del portavoz del PSC y se le fue de madre la respuesta, culpándole de "echar" a Jordi Sánchez. ¡Como si eso fuera algo malo!

    ResponElimina
  2. Tampoco habéis comentado que el alcalde llamó "Provocadores" a los manteros y, añadió, que se veía venir algo así. Pues me parece indecente que un alcalde diga algo semejante y lo reconozca en público que los policías respondieron a las provocaciones de tal manera.

    ResponElimina
  3. En todo resumen falta la "PERCEPCIÓN VISUAL",de las caras de los componentes del Consistorio,tanto regidores del Equipo de Gobierno como los de la Oposición:
    Asombro,Prepotencia,Indiferencia,Sonrisas improcedentes...

    ResponElimina
  4. Estoy de acuerdo contigo Roser, Perla la tenienete alcalde en un intento de defender lo indefendible se exaltó solita cómo solo ella es capaz de hacer.

    Destacar dos puntos.
    1- El sorprendente efecto balsámico que cierta persona de Unió cuando asiste a los plenos ejerce en el Sr. Alcalde y Cia.
    2- Y felicitar al portavoz del PSC y su equipo por presentar dos mociones necesarias e importantes para todos los habitantes de Calafell, hizo una excelente exposición.

    ResponElimina
  5. Creo que estos del PP hace días que han perdido los papeles. Soy militante socialista y he vivido muy de cerca como se invitó a salir a Sánchez. Hubo una reunión con unas 30 personas en la misma agrupación, donde se le leyó la cartilla y se le demostró que ya no contaba con el soporte de la agrupación. Así que no le quedaba más alternativa que dimitir. Esa es la historia real.

    ResponElimina
  6. Lo sorprendente es que, alguien que confunde vida privada y vida política, recuérdese episodio de la ermita, en que Olga Elvira consideraba que utilizar un espacio negado al resto de ciudadanos, era arremeter contra su vida privada, sea capaz de meterse en los asuntos internos de un partido y haga acusaciones como las que hizo.
    Por la aclaración de La niña de Rajoy que parece conocer el tema, Olga debería perdir disculpas y retirar lo que dijo, de lo contrario se abrirá la "veda" a las ingerencias entre partidos. Sólo nos faltaba eso en Calafell !?

    ResponElimina
  7. ¿Qué pensará Alcaraz de ella?

    ResponElimina