dimarts, 13 de març del 2012

Volem el retorn de la policia a Segur!


Associacions de veïns (ACAUS, Associació de veïns i propietaris de Segur de Calafell, AVAP, AVSU i Marinada) i alguns partits polítics locals (PSC, UAM, ICV, PxC i Ciutadans), recolzats per les signatures de prop d’un miler de ciutadans del municipi, hem volgut fer el següent

MANIFEST CONTRA LA RETIRADA DE LA POLICIA LOCAL DE LES DEPENDÈNCIES DE SEGUR DE CALAFELL

La policia local ha de ser un cos proper, accessible i que doni el millor servei possible a la ciutadania del municipi. Per això, ha de vetllar per la seguretat i la tranquil·litat dels veïns de Calafell. L’ha trencat amb la darrera decisió de l’equip de govern (CiU-PP) de retirar els agents que estaven a les Dependències de Segur, Platja i Poble, que permetien una atenció més propera a la ciutadania.

El context de crisi econòmica i de situació d’exclusió social de moltes persones precisa, més que mai, de serveis policials preventius i de proximitat. Un altre factor és l’augment de població estacional a l’estiu i en els períodes de vacances. 

Les necessitats socials del barri de Segur precisen de diferents polítiques públiques per millorar la vida de les persones que hi viuen, especialment des de la perspectiva social i d’atenció a les persones. La funció policial és garantir els drets de totes les persones del municipi, amb especial atenció a les que estan en situacions de més vulnerabilitat, independentment del seu lloc d’origen, així com poder actuar des de la perspectiva preventiva i de proximitat, i és per això que es fa necessària la presència al barri de Segur. 

Per això, estem en contra de la decisió de retirar la policia local de les Dependències de Segur. L’obertura de la nova seu de la policia local, a l’antic CAP de Calafell, no justifica treure aquest servei. No s’ha d’allunyar la policia de la població, sinó aprofitar la descentralització existent, fins ara, per fer-la més propera als veïns, actuar preventivament i millorar el servei de seguretat pública. Estem a favor del model de “policia de proximitat” i de reforçar més el servei, fins i tot, apostant per la presència de la policia local, les 24 hores, als barris.

Creiem que la ciutadania de Segur i la resta de barris del municipi tenen dret a un bon servei de seguretat pública. Estem segurs que aquesta opinió i aquest model és compartit per la major part dels integrants de la mateixa policia que, en definitiva, volen oferir el millor servei possible al ciutadà. Per això, demanem a l’equip de govern que rectifiqui i faci marxa enrere en aquesta decisió de treure la policia local de les Dependències de Segur.



5 comentaris:

  1. Avui ha estat un gran dia per Calafell i, especialment, per Segur. Associacions de veïns i partits polítics que no estan al govern s'han unit per demanar la marxa enrere en la decisió de treure la policia de les dependències municipals de Segur.
    Cal que l'equip de govern s'ho faci mirar quan en nou mesos ha estat capaç d'unir a tots els colectius veïnals i grups polítics de totes les tendències sota un mateix front comú. La seva gestió no pot ser més pèssima!
    Gràcies a les signatures que hem recollit durant tota la setmana, hem aconseguit tots plegats que es rectifiqui aquesta decisió. Però seguirem treballant per fer que el model policial a Calafell sigui el de la policia de proximitat i que la construcció de la nova caserna de la policia no impliqui un allunyament de la policia vers els ciutadans. Volem una policia més propera i que estigui en contacte permanent amb els veïns del municipi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramón ¿alguna vez vosotros habiais propuesto lo que pedis? es incongruent pedir aquello que vosotros no hicisteis ¡INCREIBLE!!!!!

      Elimina
    2. No sólo lo hemos propuesto, sino que lo implantamos en el 2003. El PSC fue quien apostó por crear el cuerpo de guardia en Segur.

      Evidentemente, tal y como digo en mi exposición, era el embrión para tener, algún día, una policía de proximidad.

      No nos gutaba el modelo militarizado que había dominado durante mucho tiempo. Queríamos que la policía fuera cercana a la gente. Aún así, cabe decir que, en los distintos gobiernos donde hemos estado, nunca tuvimos las competencias de la policía. Con ello, a diferencia de lo que hacen otros, no nos eximimos de ninguna responsabilidad sobre las decisiones que se tomaron al respecto.

      Creemos que la policía debe ser más cercana y por ello apostamos por este modelo que empezó con nosotros, cuestión de coherencia.

      Elimina
  2. Vull felicitar a tots els ciutadans de Calafell, a les Entitats i als partits polítics que han participat en aquesta acció tan contundent per posar fre a les accions sense volta ni solta que un equip de govern a la deriva liderat per un alcalde
    perdut en la immensitat del mar mediterrani vol imposar en aquest mandat. Un alcalde només preocupat en justificar-se de que no pot dur a terme res perquè no té diners. Es com un nen petit que quan no aconsegueix el que vol només fa que plorar, queixar-se i pica de peus. Preocupat només a atacar als socialistes i a esborrar tota petjada que de nosaltres hagi en el municipi. Però el pitjor de tot és que no li importa per res si allò que esborra funcionava i/o funciona li dóna el mateix, exterminar, criticar i justificar-se constantment. Ja diuen els DOCTORS en PSICOLOGIA i PSIQUIATRIA que, "QUI MOLT ES JUSTIFICA, NOMÉS FA QUE MANIFESTAR LA SEVA CULPA...."

    Finalment demanar disculpes per no poder estar ahir en la roda de premsa ja que les meves obligacions laborals no m'ho van permetre per l'hora en que es va dur a terme.

    Felicitats....!!

    ResponElimina
  3. Sense por !
    La gebre ja no hi és i amb vosaltres veig l'herba que albira entre el sòl fèrtil, estic molt contenta de poder haver estat present ahir compartint taula amb tots vosaltres.

    Hem de treballar plegats i fer que aquesta reivindicació històrica sigui una realitat

    ResponElimina