dijous, 22 de març del 2012

Nova Executiva socialista a Calafell


Calafell disposa ja de nova Executiva socialista. Aquesta estarà liderada per la companya Yolanda Almagro, que serà la Primera Secretària de l'Agrupació local durant els propers anys. Així ho ha volgut el 91% dels militants assistents a l'Assemblea celebrada avui a la tarda, en una sessió a la que han assistit les companyes de Cunit Dolors Carreras i Judith Alberich i la senadora Xus Sequera.

La nova executiva està formada pels següents companys militants, a més de Yolanda Almagro: Josep Lluís Salip (Secretari d'Organització), Daniel Román, Manel Casanova (ambdós, Secretaris d'Acció Electoral), Francisco Javier Alberca (Secretari de Comunicació), Ángeles Fernández (Secretària d'Acció Social i Militància), Maria Josepa Sans (Secretària d'Activitats i Dinamització), Rafael López (Secretari d'Assumptes Sindicals) i Adrià Seras (Tresorer). Així mateix, queden integrats com a membres nats els companys Ramon Ferré (Portaveu municipal) i Noemí Espigares (Joventut Socialista de Calafell).

Es tracta d'una Executiva on només tres membres repetiran respecte de l'anterior, Salip, Casanova i Seras. A més d'aquesta profunda renovació, la seva estructura intenta tant aprofitar l'experiència de militants veterans com aportar idees i empenta de companys més joves. A més, la seva estructura totalment funcional pretén garantir l'acció política i social al llarg de tota la legislatura.



Creiem que es tracta d'un equip de persones prou homogeni com per a què pugui haver un clima de treball satisfactori i que permeti avançar en la consecució d'objectius, però alhora prou heterogeni com per a què tots els sectors de la nostra militància es vegin representats. A més, un altre fet destacable molt positiu és que a l'Executiva hi han dos membres del Grup Municipal, la qual cosa facilitarà una comunicació fluïda entre ambdós òrgans.

L'objectiu principal a assolir per part d'aquest equip de treball és doble. D'una banda, es vol aconseguir que la seu del PSC de Calafell sigui un lloc on els militants, simpatitzants o ciutadans de Calafell que decideixin anar, se sentin atesos i compresos. Que sigui un espai obert a la reflexió, a la generació d'idees i on no hi hagi lloc per les desigualtats, discriminacions ni atropellaments. Un emplaçament on es garanteixi la transparència en la informació, on s'obri el cercle de presa de decisió i on els militants sentin la llibertat de criteris



D'altra banda, es pretén avançar, en la mesura del possible, en el desenvolupament de l'ideari progressista i d'esquerres, i generar noves idees i propostes que permetin ser integrades i complementàries amb les ja existents. Així mateix, volem potenciar la implantació territorial de les bases socialistes al nostre municipi. Treballar per transmetre i traslladar les conviccions socialistes a la major quantitat de ciutadans de Calafell. Això és, provocar un acostament a la ciutadania.


A banda dels membres de l'Executiva, també es van votar als consellers de la Federació aportats per la nostra Agrupació. Aquests seran Yolanda Almagro -com a membre nat en tant Primera Secretaria-, Joan Antoni Surià -fins ara president de la Comissió Gestora- i Miquel Tamayo. 

En definitiva, podem dir que aquesta tarda s'ha escollit a una nova estructura amb la qual estem segurs que el proper govern de Calafell serà un altre cop socialista.


Finalment, com a nota entranyable, l'Assemblea va tenir un moment molt emotiu quan el veterà company Manuel González va lliurar a l'Agrupació els primers llibres d'actes de la mateixa, que es remuntaven a 1977. Un gest que va commoure a l'assistència i que tota la familia socialista de Calafell vol agrair-li amb la major de les efusivitats. Moltes gràcies, Manuel.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada