dijous, 1 d’agost de 2019

La Diputació concedeix 30.000 euros per a arranjar tres pisos de l’Ajuntament com a habitatges socials


(Font: ajuntament de Calafell)

Seran per a emergències habitacionals i l’embrió d’una borsa municipal d’habitatge

La Diputació de Tarragona ha aprovat concedir 30.000 euros de subvenció a l’Ajuntament de Calafell per al projecte d’arranjar tres pisos de propietat municipal com a habitatges socials. A raó de 10.000 euros per habitatge, que representa poc menys de la meitat del pressupost, aquesta actuació permetrà disposar d’immobles per a emergències habitacionals derivades, per exemple, de casos de maltractaments o de desnonaments.
Dos dels tres habitatges que s’arranjaran són antigues cases de mestres al nucli del Poble. L’altre és a les conegudes popularment com a cases barates, al carrer de Cosme Mainé. Hi ha un quart habitatge en aquesta situació i que podrà usar-se amb la mateixa finalitat, però requereix unes obres molt menors, valorades en uns 1.000 euros, i no se n’ha demanat ajut.
L’Ajuntament ha anat recuperant l’ús d’aquests immobles, que estaven cedits d’una forma o altra, i ja en disposa per a formar l’embrió d’una borsa d’habitatge públic al municipi. De moment, per a atendre les necessitats més urgents i peremptòries.
La Diputació farà aquesta aportació amb càrrec al seu programa de subvencions per a inversions en habitatges municipals per a destinar-los a desenvolupar polítiques socials. Calafell és un dels pocs municipis que rebran aquest finançament, ja són només cinc els ajuntaments beneficiaris: Amposta, Calafell, Gandesa, Valls i la Bisbal del Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari