dijous, 29 d’agost de 2019

L’Ajuntament treu a licitació la museïtzació de les sitges medievals situades als peus del Castell


(Font: Ajuntament de Calafell)

El projecte inclou millorar l’accessibilitat a aquest indret, amb una prolongació pavimentada del carrer de l’Aire

L’Ajuntament de Calafell ha tret a concurs la museïtzació de les sitges medievals situades als peus del Castell de la Santa Creu. El projecte, valorat en 112.756,70 euros (IVA inclòs), inclou una millora de l’accessibilitat a aquest indret, amb una prolongació pavimentada del carrer de l’Aire. El termini d’execució de les obres serà de dos mesos, a partir del seu inici.
Les sitges medievals van ser descobertes durant una excavació arqueològica a principis del segle XXI. Formaven part del que podia ser un conjunt de cases situat fora de la fortalesa, al seu vessant nord. Les edificacions eren bàsicament de caire industrial, forns, molins i magatzems, segurament relacionats amb el fet que les sitges s’haurien fet servir per guardar gra.
La nova museïtzació, tot i que se centrarà en les sitges, inclourà també aquest espai i explicarà les hipòtesis històriques existents i documentades fins a la data. Les sitges, que ja van ser omplertes amb grava per protegir-les i evitar caigudes, ara seran “decorades” amb graves de colors per tal de fer-les més visibles.

Cap comentari:

Publica un comentari