divendres, 6 de setembre del 2013

Per una educació pública i gratuïta real


Manifest #EscolaDigna

Avui dia moltes famílies es troben en la situació d’haver de triar entre menjar o comprar el material per l’escola dels seus fills i filles. Si també tenim en compte que les beques de menjador s’han vist reduïdes i la Consellera Rigau segueix sense retirar el pagament dels 3€ per la carmanyola, les famílies han d’establir unes prioritats en la despesa. Aquest estiu a més ha vist la llum l’informe del Síndic de Greuges de Catalunya en el què es destaca la situació de malnutrició de 50.000 nens i nenes catalans i de 750 de desnutrició, i que el Conseller Ruiz ha menyspreat.


El proper 12 de setembre les nenes i els nens catalans tornaran a les aules, i per segon any consecutiu sense que la Generalitat hagi convocat les beques de material escolar. A més, el Govern espanyol continua sense desfer l’augment de l’IVA al 21% sobre el material escolar que va dur a terme a l’inici del passat curs escolar. Molts ajuntaments han fet front a aquesta manca de compromís amb l’educació, però sobretot amb la societat, dels governs català i espanyol, posant per davant les famílies amb beques de menjador i de material escolar.

La Joventut Socialista de Catalunya sempre ha defensat i defensarà una educació pública, de qualitat, laica, en català, que garanteixi la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes. Per això l’educació pública ha de garantir també la gratuïtat del material escolar, és a dir, dels llibres, però també dels estris que són necessaris per a desenvolupar correctament l’estudi. Sense aquesta gratuïtat, seguiran existint desigualtats entre els i les estudiants, una desigualtat que fomenten els governs de dretes d’Artur Mas i de Mariano Rajoy, que allunyats de la realitat es dediquen a reduir i destruir beques i ajuts a l’educació.


Així la Joventut Socialista de Catalunya inicia una campanya de recollida de material escolar, que a través de les associacions de pares i mares es donarà a les escoles dels barris on es concentri un major nombre de famílies que visquin en les circumstàncies més desafavorides.

I instem a la Generalitat i al Govern Espanyol a sensibilitzar-se amb la societat, les famílies, i sobretot els nens i nenes catalans i a que dediquin els recursos necessaris per garantir una educació pública i de qualitat que no provoqui exclusions ni desigualtats.

2 comentaris:

  1. Endavant !, vosaltres sou el futur, la solidaritat és fonamental perquè el nostre país gaudeixi de bona salut i pugui mantenir equilibrat el benestar de tots.

    Les vostres reivindicacions són imprescindibles.

    ResponElimina
  2. Si esperamos que estos de Ciu hagan algo, antes a las ranas les crece el pelo.

    Por cierto el comedor social que cerraron por 'vacaciones' ya lo han vuelto a abrir? O cómo dice un conseller de la Generslitat, es mentira que menores en Catslunya están mal nutridos.

    La insensibilidad de Ciu es directamente proporcional a la del PP.

    ResponElimina