dijous, 19 de setembre del 2013

Comença el nou curs polític


Arriba el setembre i comença un nou curs polític, el què ens ha de dur a l'últim estiu d'aquest mandat de quatre anys. La manca d'idees, coneixement del municipi i de la realitat social del mateix sembla que marcarà la tònica des d'ara fins el final de legislatura. Res de nou! Els dos primers anys ja han estat així. D'aquella promesa que CiU i PP van fer en el seu dia d'una altra manera de fer política hem passat a la desil·lusió, desencís i desesperança que ens han dut. Si els que hi havien abans ho feien malament, ara són pitjors! Aquesta és la sensació de qualsevol ciutadà que viu a Calafell.

La veritat és que hi ha forces motius per a sentir això. Dels projectes engegats que va deixar l'anterior Consistori (Nou Mercat - Mercadona, Cinema Iris, Pla de Barris, CAP de Segur, Institut de Segur, pas soterrat del carrer Pisuerga, Passeig Marítim de la Platja,...) només estan a punt de ser acabats els dos primers. El tercer, el Pla de Barris, està al ralentí i, fins i tot, a la deriva. Dels quatre últims de la llista no se'n sap res. És més, sembla que no es faran en aquest mandat. Per tant, hi ha una clara mancança de gestió per part de CiU i PP.

D'altra banda, no hi ha hagut cap projecte nou, cap idea nova que pugui estructurar una part del municipi i canviar la dinàmica decadent dels dos darrers anys. Excusats en la crisi i la manca de diners (que ja hi havia en l'anterior mandat, la crisi va començar a finals del 2007), l'equip de govern es mostra com un vaixell sense rumb o, com diria algun regidor d'un altre grup, en un "camí cap al no res". Cap novetat, cap projecte nou, cap il·lusió pels calafellencs,... això és el què ha estat capaç de fer en dos anys el govern d'Olivella.

Només s'ha iniciat un "procés" de participació ciutadana per a decidir esborrar el carril bici que s'havia pintat a finals de l'anterior mandat. Sense entrar en valorar això, la proposta que es va fer de "carril de convivència" ha quedat sobrepassada per la realitat. En un any, s'ha vist que tampoc funciona. La proposta actual, d'aquest estiu, de prohibir el pas de bicicletes pel Passeig Marítim és impròpia d'un municipi que pretén ser capdavanter en turisme familiar. Sense convenciment i amb la por de quedar en evidència després de prendre la decisió, CiU i PP s'han parapetat en dir que això ha estat per petició veïnal. Cap "procés" ho ha avalat.

L'altre "gran" projecte que s'ha iniciat és el famós Pla de Mobilitat de Segur, també sense participació real i encertada dels ciutadans. Només es va fer un simulacre de "procés" participatiu durant l'exposició pública del projecte que no va servir per a res, ja que la implantació del Pla ha portat a modificacions diverses sobre la marxa i de manera improvitzada que, a data d'avui, encara no han acabat.

Per tot plegat, podem afirmar que aquest mandat està amortitzat, esgotat i acabat... Per tant, ja va sent hora que els ciutadans de Calafell puguin decidir on van els seus diners i a què es destinen. Realment, cal obrir un procés participatiu de debò per a que els calafellencs puguin decidir el seu futur i com ha de ser el municipi, entre tots, amb transparència i participació. Això és el què farem des del PSC a partir d'ara, obrir el debat al municipi per a dissenyar el Calafell que volem entre tots, aquell que ens engresca i ens il·lusiona per a oblidar-nos de la realitat actual, gris i fosca que ens han dut CiU i PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada