diumenge, 6 de maig del 2012

La mentida de l'alcalde


¿Per què triga tant el nou Mercat Municipal a començar? Aquesta és una pregunta recurrent entre els calafellencs. La resposta és per la imprudència i l'actitud temerària de l'alcalde. Olivella va prometre en campanya electoral que enderrocaria el mercat actual i modificaria el projecte. Aquesta actitud temerària i imprudent, va comportar que les empreses adjudicatàries del nou Mercat Municipal aturessin el procés de contrucció fins parlar amb l'alcalde. Després de dos mesos de retard, Olivella va dignar-se a rebre'ls. No va aconseguir canviar el projecte, ja que estava adjudicat i signat per l'Ajuntament. Un canvi del mateix retrassaria tota la construcció i faria perillar la inversió i l'aposta de Mercadona per Calafell. Mentre negociava amb els adjudicataris, aquests van perdre els avals bancaris que tenien i van haver de buscar-ne de nous. La dificultat en trobar-los ha estat la causa del retard en l'inici de les obres. Olivella donava la culpa als arquitectes, però aquests no van començar a dibuixar el projecte executiu fins que van tenir l'encàrrec de l'empresa constructora. El retard en els avals, per la irresponsabilitat de l'alcalde en voler canviar el projecte, va provocar que els arquitectes no comencessin a dibuixar fins a finals de l'any passat.

L'alcalde Joan Olivella intenta justificar el retard en les obres del Mercat Municipal amb mentides, dient que no hi havia res de res, ni projecte, ni cap cosa concreta sobre el nou mercat municipal. Així ho ha fet a Calafell Ràdio, en diverses ocasions, preguntat pel començament de les obres que havia promès a l'octubre. Aquí podeu escoltar el document.


Està clar que pretén enganyar el personal. Però, tant els paradistes com els ciutadans saben tot el què va fer el govern anterior pel Mercat Municipal, fins el punt d'arribar a adjudicar les obres a l'empresa AMC5 i la gestió del mateix a Mercadona. Li posarem un resum de les accions de l'anterior govern:

- Ordenació de tota la illa d'aparcament per a la construcció de nous equipaments (biblioteca, mercat, escola, llar d'infants i aparcaments soterrats).
- Modificació puntual del Pla General per qualificar la illa sencera com a equipaments.
- Redacció i aprovació d'un nou avantprojecte per fer el nou edifici a l'esplanada de les pistes de bàsquet, conservant l'actual mercat per a altres equipaments futurs i evitant, mentre duressin les obres, el trasllat provisional dels paradistes del mercat actual.
- Subvenció de la Generalitat per la redacció de l'avantprojecte.
- Modificació de la TUC (Trama Urbana Consolidada) per a poder ubicar una superfície comercial en el lloc escollit, d'acord amb la normativa de la Generalitat.
- Licitació del projecte i les obres (que va quedar dos cops deserta).
- Adjudicació de les obres a AMC5 i Mercadona (desembre del 2010).
- Signatura del contracte amb AMC5 i Mercadona, prèvia consecució dels avals per part dels contructors (juny del 2011).

Aquí us posem els plànols de l'avantprojecte del mercat per què comproveu que hi havia projecte i no un esbós, com diu l'alcalde.









2 comentaris:

  1. Son tan inutiles esta panda del consistorio que además de no tener un solo proyecto, desmantelan los ya iniciados para tratar de perjudicar el trabajo del anterior gobierno, y acaban saliendo escaldados y retratados ( y no por su fotógrafo).

    Aunque finalmente el perjuicio recae en el pueblo que sigue sin Mercadona.

    Un saludo

    ResponElimina
  2. I per més inri, els calafellens pagarem dues vegades, tot per les tonteries del sr. Olivella (com q aq projecte no m'agrada el canvio i el fem d nou...). Això no s'hauria de permetre, si una cosa està aprovada, està aprovada! I això aplicable a tots els projectes, no només al mercat.
    Una calafellenca indignada!

    ResponElimina