dijous, 31 de maig del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous, s'ha dut a terme una nova sessió plenària ordinària a l'Ajuntament de Calafell. El contingut del ple no era massa ampli, però el PSC havia presentat una moció per tal de pal·liar el dèficit de places d'aparcament que ocasionen les obres del nou mercat municipal i posar remei amb l'acondionament de l'espai del Blanquet. Aquest, sense cap dubte, ha estat el punt estrella del ple. També s'ha passat la liquidació positiva del 2011.

S'ha aprovat una modificació pressupostària de tràmit per poder concedir les subvencions del projecte del Pla de Barris del poble i dotar les actuacions de vialitat amb alguns diners més que provenen de la baixa que hi ha hagut en l'obra de la pista del CEIP Calafell 2 (ara CEIP Vilamar), situat al costat del pont de Mas Mel. Seguidament, s'han aprovat unes noves taxes per les visites als monuments del municipi.

En tercer lloc, s'ha donat compte de la liquidació del pressupost 2011. A aquesta liquidació li dedicarem una entrada amb major detall, en breu. Però volem destacar que ha estat positiva, cosa que no poden dir gaires ajuntaments en la situació en què ens trobem. El fet de sortir positiva ha estat per la prudència a l'hora de fer el pressupost del 2011 que va tenir l'anterior govern i per la millora dels ingressos que hi han hagut respecte les previsions inicials. Aquest fet demostra, un cop més, que la situació econòmica de l'Ajuntament no és per tirar coets, però sí per no crear alarmisme, ni falses pors, sobre l'estat de les finances municipals.

Sobre la moció presentada pel PSC, ja la vam explicar fa uns dies, només comentar la incongruència de l'equip de govern que afirma estar tirant el projecte de l'aparcament del Blanquet i acondicionar l'espai per pal·liar el problema de l'aparcament originat per les obres del mercat i, en canvi, votar en contra de la moció que proposa això. Hem demanat que es continués amb els tràmits de les expropiacions dels terrenys que encara no són propietat municipal, que s'enderroqués la nau existent (on hi han okupes que generen conflictes veïnals) i que s'ocupés el menor espai possible de l'aparcament actual, durant les obres, aquest estiu. Sorprenentment i incomprensible l'equip de govern ha votat en contra! En seguirem parlant...

En l'apartat de precs i preguntes, el regidor José Bonilla ha demanat que es reparessin diferents desperfectes de les urbanitzacions i la via pública. La regidora Tere Cumplido ha demanat més respecte a l'alcalde i que no "surti de to" en les seves intervencions. Ha posat en dubte la necessitat d'una regidoria de promoció esportiva que informa del mateix a la comissió de Turisme que a la d'esports.

D'altra banda, el regidor Massimiliano Revello ha demanat més informació sobre la desfilada de moda que organitza l'Ajuntament, el conveni signat per a fer el Rock-a-Billy, les obres del Passatge Sant Antoni (que ja haurien d'haver acabat) i la presentació d'una guia de turisme (un dia després de la comissió, on no es va dir res).

El regidor Toni Duart ha demanat que es posi remei en els "badens" que genera l'asfalt en alguns carrers de l'Estany-Mas Mel, la perillositat d'un pal de telèfon que hi ha a la carretera C-31, al costat de l'aparcament de l'antic Hotel Segur i ha demanat al regidor de Promoció econòmica quin era l'impacte turístic generat per la mitja marató organitzada per l'Ajuntament (aquest últim no ha sabut respondre i ha dit que és impossible de calcular!).

Finalment, hem demanat que es segueixin retirant els "badens" més perillosos del municipi, com el de l'Avinguda Espanya que ja vam exposar en el bloc. També hem demanat que es repari el sot que hi ha a la vorera nord del Passeig Marítim de Segur, entre els carrers Miño i Po, tal i com hem mostrat en el bloc, també! Finalment, hem demanat cel·leritat en l'acabament de les obres del Carrer Rhin per tal d'evitar majors afectacions als comerciants i veïns del carrer.

En els precs i preguntes del públic, el Manel ha demanat que s'arregli el camí entre Bellvei i Calafell Park, les pistes de tennis de la mateixa urbanització i què es pensa fer amb l'escola bressol que existeix allà. La Sònia (a qui l'alcalde ha faltat al respecte, evitant dir el seu nom, titllant-la de "la primera de les ulleres") ha demanat que es posés mesures per tal de que un regidor (Juanjo Iglesias) deixés de trucar a dues menors que acaban de perdre el seu pare i els evités situacions traumàtiques, trucant des de telèfons que paga l'Ajuntament.

La Roser ha demanat que del sobrant que hi ha hagut de la pista del CEIP Vilamar (Calafell 2) es posés la xarxa de volei. També ha demanat que es posin les baranes de les escales per accedir al CEIP del Castell des de l'aparcament de la Bòvila i que els vehicles de la neteja no aparquin damunt la vorera per anar a esmorzar i donin exemple. El Juan ha demanat deixar enrere el passat a tots els polítics del ple i ha preguntat pel Fanàs que s'ha plantat en el muret del Passeig Marítim de la Platja, on els gossos fan les seves necessitats i no hi ha manteniment.

L'Òscar ha demanat que s'arrangi la tapa de registre que hi ha a l'Avinguda de l'Argentina i que s'ubiquin millor els contenidors de la brossa del mateix carrer. El Luís ha demanat que es millori el semàfor instal·lat a la C-31 per que no trigui tant de temps en donar pas als vianants. També ha demanat major presència policial en el mercadal dels divendres a Segur i a la zona del barri del carrer Emigdio Rodríguez Pita, on hi ha hagut robatoris, darrerament.

2 comentaris:

  1. Personalmente todas mis aportaciones tenían la intención de aportar como critica constructiva al municipio.Mi sorpresa ha sido el trato que hemos recibido del Sr.Olivella.
    "AL DE LA PRIMERA FILA" el Manel.
    "A LA DE GAFAS" Sonia.
    "A LA DEL LADO DE LAS GAFAS" Roser Alcaraz la que os esta escribiendo.

    Me parece, no se como definirlo he sentido VERGÜENZA AJENA.Pero bueno,si ellos tienen esta forma de gobernar que sigan haciéndolo así,que ya se lo están encontrando.

    ResponElimina
  2. A ver si me entero de como ha ido la historia del aparcamiento del Blanquet: psc pide dias antes del pleno informa mediante un post en este blog de la mocion que presentaría en el pleno sobre la problemática de aparcamiento en la zona del mercado de Calafell debido a las obras del Mercadona y se propone la posibilidad de acondicionar la zona del Blanquet. A los dos días, la mente previligiada que tenemos como alcalde cuelga en su blog de ciu que van a acondicionar dicho espacio y en el pleno votan en contra de la moción de los socialistas! Pero si es la misma solución!! ¿Y eso que demuestra? Muy fácil: que a parte de vivir de réditos saben leer y copiar..y eso ya me deja más tranquila, la verdad.

    Lo que cada día me inquieta más es esa enfermedad contagiosa que últimamente circula entre los regidores del tándem ciu-pp y es la soberbia: "satisfacción excesiva por la contemplación propia, menospreciando a los demás. El soberbio se siente mejor y más importante que el prójimo, a quien minimiza de forma constante. Por eso se comporta de manera arrogante y suele generar rechazo entre el resto de la gente".

    Hoy ha sido un pleno de soberbia y prepotencia con el equipo de la oposición y con los ciudadanos presentes. Y el que está más enfermo de todos es el propio alcalde.Hoy Olivella ha demostrado su talante: el talante de un mediocre con aires de grandeza.
    Pero es que el resto de regidores van por el mismo camino, porque el que calla, otorga y mira hacia otro demuestra que es de la misma condición.
    Señores de ciu y pp, asuman las consecuencias de sus actos, y si los ciudadanos empezamos a tener vergüenza de ustedes es por su actitud. No se estrañen ni se quejen luego si el menosprecio que ustedes demuestran se vuelva su en contra.Se lo están ganando a pulso.

    ResponElimina