dijous, 23 de febrer del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous 23 de febrer, s'ha celebrat una nova sessió plenària ordinària a l'Ajuntament de Calafell. Podríem resumir-lo com un ple "light", després del darrer ple que havíem viscut, amb manifestació policial inclosa i altres aldarulls. El contingut ha estat lleuger, amb punts de poca rellevància, i amb una moció presentada pel PSC que ha estat deixada sobre la taula per consensuar-la amb la resta de grups polítics.

El primer punt de l'ordre del dia ha estat la proposta de crear un fitxer informatitzat amb la finalitat de crear un servei de difusió d'informació. És a dir, una base de dades de correus electrònics que dels usuaris de la web municipal que vulguin rebre els butlletins i altres informacions a casa seva. El PSC s'ha abstingut en aquest punt.

El segon punt ha estat el conveni de col·laboració entre l'Agència Estatal d'Administració Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en matèria de subministrament d'informació de caràcter tributari a les entitats locals. Un punt que estan aprovant molts ajuntaments. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

El tercer punt és la pròrroga del conveni de col·laboració entre el Departament de Justícia i l'Ajuntament de Calafell pel servei d'informació mediadora (SIM). Aquest conveni es va signar en l'anterior mandat, entre l'alcalde, Jordi Sánchez, i la Consellera de Justícia, Montse Tura. El conveni permet crear un servei de mediació per la resolució de conflictes menors als què es pot arribar a acord, sense haver de passar pel jutjat de pau o ordinari. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

El següent punt, l'aprovació definitiva de la inclusió d'un pollancre al catàleg de l'arbrat, situat al torrent de la Casa Nova de Segur. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

Per acabar els punts del ple, abans de donar compte dels decrets i acords de la Junta de Govern Local, s'hauria hagut de debatre la Moció del Grup Municipal Socialista per tal de que el Govern Municipal faci públic el deute del Govern de la Generalitat amb l'Ajuntament, instant a liquidar-lo de forma urgent. La proposta és fruit de la problemàtica de manca de liquidesa o tresoreria dels ajuntaments i altres administracions que depenen de les aportacions de la Generalitat, que ha tancat l'aixeta i no paga el què els deu. Demanem que es facin públics els imports de deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, en aquest cas, satisfent la quantitat amb la major urgència possible per evitar que augmenti la manca d'efectiu per fer front als pagaments a proveïdors, salaris de treballadors i altres despeses ordinàries de l'Ajuntament. A més, el retard en pagament de subvencions concedides, implica l'avançament per part dels ajuntaments dels pagaments, cosa que els perjudica greument en la seva capacitat de tresoreria. I, tot això es suma a les reduccions de la Generalitat en les aportacions a les escoles bressol públiques. El no pagament per part de la Generalitat suposa un increment de la morositat dels ajuntaments vers les persones que treballen per ells. Per això demanem un esforç, per què es faci públic el deute i es sàpiga la veritat, les quantitats que deu la Generalitat a les diferents administracions (ajuntaments, consells comarcals i diputacions). El punt s'ha deixat sobre la taula per ser consensuat amb la resta de forces polítiques i es tractarà al proper ple, juntament amb dues mocions més que hem presentat.

I, dit això, s'ha passat al punt de precs i preguntes dels regidors. Us detallem els precs i preguntes fets pels nostres regidors del grup municipal del PSC.

El José Bonilla ha reivindicat l'execució del pluvial al carrer Ferran Sor de Mas Romeu. A més, ha demanat que es reposin els senyals caiguts del Carrer dels íbers i duesaigües, de Bellamel. Finalment, ha alertat del perill que suposa la tanca d'obres sobre una reixa de pluvials al carrer Llevant de Mas Mel, que no disposa de la senyalització lumínica adient per la nit, causant un problema de seguretat important pels vehicles que hi circulen.

Senyal caigut a Bellamel

Senyal caigut a Bellamel

Tanca en la que no funciona el pilot lluminós, a Mas Mel

La Yolanda Almagro ha preguntat sobre l'activitat del Nòrdic Walking, en la que hi ha rumors que es canviarà la gestió. Volíem saber qui ho portarà i quan començarà. El regidor ha dit que sí que ho gestionarà algú altre i ha explicat els "seus" motius. Hi entrarem a fons més endavant.

La Tere Cumplido ha parlat sobre les aparicions de cotxes mal aparcats de membres de l'oposició que ha publicat CiU en el seu bloc. Ha demanat que, com un dels cotxes apareguts era el seu, que la multessin, tal i com farien amb qualsevol altre ciutadà. Curiosament, aquestes fotografies han aparegut arran de l'entrada feta en aquest bloc, on es denunciava la reincidència de la regidora Sandra Suárez (CiU), qui, a més, demanava als pares de l'escola del Castell que no ho fessin en segons quins llocs. En el nostre bloc no es denunciava el fet d'estar mal aparcats, sinó el fet de demanar als pares d'una escola que complissin amb la llei sense tenir la força moral per fer-ho.

El Joan Carles Robert ha preguntat sobre les negociacions que s'han dut a terme amb la policia, on presumptament l'alcalde va prometre a la policia la paga que se'ls ha retirat a tots els treballadors municipals.

El Massimiliano Revello ha demanat que no es repetís més l'episodi d'enfrontament entre municipis veïns tant lamentable que hem viscut en aquest Carnaval i ha preguntat sobre els possibles incidents que hi han hagut en aquesta festa. L'alcalde ha tornat a utilitzar l'argument manifestat en la seva nota de premsa, deixant, de nou, el municipi d'El Vendrell en evidència. En parlarem!

El Toni Duart ha fet una pregunta sobre la dimissió o cesament del coordinador d'àrees de Turisme, Comerç, Promoció Econòmica i Promoció Esportiva. Volíem saber si havia dimitit o se l'havia cessat i si es pensa ocupar el lloc amb una altra persona, cosa prohibida per llei de l'Estat, d'altra banda. S'ha dit, per part de la regidora Olga Elvira que havia dimitit del càrrec, molt a pesar seu. I, ha afegit, que no contractarien a ningú més.

I, finalment, el portaveu Ramon Ferré ha preguntat sobre el procés de participació ciutadana que s'ha obert per tal de cercar la solució definitiva al carril bici que es vol implantar al Passeig Marítim de Segur. Un procés de participació, engegat per l'actual govern, que considerem insuficient, curt i limitat per l'economia imposada per l'actual govern. El regidor Quim Vidal no ha respost a les preguntes que hem fet, acabant amb una disertació sobre la idoneïtat, o no, del carril bici que es va fer en el seu dia. Ha fet un discurs que tenia preparat i que no venia al cas, ja que les preguntes eren unes altres.

En acabar les respostes del govern municipal, s'ha tancat el ple i s'ha procedit als precs i preguntes del públic. Han intervingut el Manel, la Sònia, el Francesc i el Patxi.

El Manel ha acusat el govern municipal de tenir una doble moral, ja que protegeix un pollancre i no prohibeix la caça. També ha demanat quins projectes nous tenia l'equip de govern, el millor ha estat el silenci que ha obtingut per resposta. També ha preguntat sobre la comissió del mercat i per què no s'ha reunit per estudiar un possible ús.

La Sònia ha incidit en el procés de participació ciutadana i la composició arbitrària de la mesa. Ha demanat que, tal i com van fer en el seu dia els Mossos d'Esquadra, es posin mesures per què no es continuï aparcant malament. Finalment, ha aclarit que ella va repartir fotocòpies de la convocatòria de la reunió del carril bici, a petició d'un comerciant assistent a la mateixa, ja que l'alcalde li havia criticat en una de les respostes fetes a l'oposició.

El Francesc ha felicitat el procés de participació iniciat per l'equip de govern, referent al carril bici.

I, per acabar, el Patxi ha preguntat per què no s'havia convocat a una força política determinada en la participació per cercar una solució al carril bici definitivament, cosa que també havia fet el PSC en la seva inervenció al respecte.

En definitiva, un ple on s'ha demostrat, de nou, el tarannà tens i poc dialogant de l'alcalde. Un ple que hauria d'haver estat tranquil i pacífic, s'ha encès en molts moments pel nerviosisme de l'equip de govern, especialment per la forma de portar-lo del propi alcalde, que ha faltat al respecte en algunes ocasions a regidors de l'oposició i demanant educació que ell no demostrava tenir. En fi, suma i sigue.

7 comentaris:

  1. Ahora quereis explicación para todo aquello, que vosotros fuisteis incapaces de hacer
    Es curioso,"dit i fet"demasiada paciencia tienen, sobre todo porque los plenos los utilizais , no para criticas constructivas sino para "tú mas" ¡PATETICO Y VERGONZOSO!!

    ResponElimina
  2. Anónimo, ¿Que te pasa? ¿Como puedes tener esa visión tan distorsionada de la realidad? ¿Estás en nomina del Ayuntamiento para el gobierno?

    Los que aplican el "¡Y tú más!" son los que mandan ahora. ¿No has oído los últimos plenos? La evidencia de un alcalde desquiciado, amenazando de mirar atrás y tirar de la manta, ¡eso sí es Patético y Venrgonzoso!

    ResponElimina
  3. No estoy en ninguna nómina ¿qué pasa? ¿sólo puedes opinar si estás en n ómina del Ayuntamiento?no lo he estado nunca pero de vez en cuando suelo ir a los plenos tanto de una parte como de otra y os puedo asegurar que es patético y vergonzoso y en medio de todo, los "idiotas" de los ciudadanos que somos los que pagamos.
    No soy seguidora de ningún partido, aunque tengo mis ideas, es mas, hace años que no voto y ahora menos,eso era lo que teníamos que hacer todos y ya veriais como se acabaría el "vivir del cuento"

    ResponElimina
  4. El Pleno del Ayuntamiento no deja de ser el traslado al municipio de las sesiones parlamentarias y de control al Gobierno que se dan a nivel autonómico o estatal, es justo el lugar donde debe darse cuenta de la gestión de los asuntos municipales en este caso.

    No entenderlo unos, los que no contestan y pasarlo por alto los otros, los que lo permiten, significa quitarle el sentido a la asamblea que, partiendo de un orden en los asuntos a tratar, incluye ruegos y preguntas que deben responderse a tenor de su enunciado, en otro caso deja de tener justificación.

    Basta que pasen una nota de prensa.

    Un saludo.

    J. Navarro

    ResponElimina
  5. No hay más ciego que el que no quiere ver. Ese es el caso del primer anónimo. El señor alcalde no deja hablar a la oposición, tampoco a los ciudadanos. Para ello intenta imponer su cuestionable autoridad, no lo consigue y se enfada. Llega la pataleta, se le inyectan los ojos en sangre, se le hincha la yugular y se desnorta, osea que pierde el norte. El norte que ya tiene perdido hace mucho tiempo porque le pone furioso esa inseguridad que le acompaña en su día a día. Sabe que no llega a todo y que ha asumido demasiadas funciones para su nivel de capacidad, y que eso le va a pasar factura. Que sea pronto, por favor, porque cuatro años así pueden ser demenciales para el pueblo.

    ResponElimina
  6. Mirad simplemente la caña que le antó la señora Cumplido. Fue la que pidió que si aparcaba mal que la multartan. Ninguno de los regidores que ahn salido en este blog y en otro que empezó a sacar fotos del alcalde, clavero y más regidores mal aparcados tuvo ni tan siquiera la sensibilidad de pedir disuclpas o el civismo de decir que no lo haría más. Pero cuando ya salen en un blog del psc que es de un grupo politico, en vez de cir que teneis razón todavia se cabran mas y dicen que el blog tambien es un salvame de luxe. Tam,bien lo dicen del blog de segur al que le iban lamiendo el culo durante varios años porque les hacia el trabajo de oposicio que ellos no hicieron como les dijo muy calramente la señora Cumplido y el señor Ferré.
    Los blogs es un lugar donde no hay censura, donde se puede expresar lo que sea y con ello que lo lea quien quiera, que puede estar de acuerdo o no. Me parece que los blogs antiguos (cosas de calafell, blog de calafell, blog de icv, blog de segur y ahora el vuestro) estais haciendo un trabajo enorme, poniendo de manifiesto muchas cosas que en los plenos ese alcalde sobrepasado y desquiciado os hace callar a gritos. A quien no les gusten los blogs que no los mire, pero son un nuevo medio de informacion. Bien que les iba a ciu cuando se apoyaban en ellos. Ahora nadie se mira el suyo ni el del pp pero es porque no informan, solo hacen el ridiculo y hacen propaganda y los calafellenses están hartos de eso, quieren saber de verdad lo que pasa. Así que de salvame de luxe nada. Salvame de luxe es que la Sandra Suarez se ponga a dar lecciones a los vecinos de donde deben aparcar mientras ella tien el coche donde quiere y encima su padre esta con una perrera ilegal que encima de no ser sancionada lo que quieren es legalizrla como sea. El mundo del revés. Los que deben dar ejemplo practicando el chanchullo de la manera más barriobajera posible.

    ResponElimina
  7. Haber anónimo, me parece bien que si eres de cierta ideología política critiques al rival, pero en este caso el rival los socialistas han echo lo que tenían que hacer, asumir su derrota, pasar a la oposición y mirar de corregir errores, que por lo visto y viendo la postura tan ruin e incapaz del gobierno, esta dando sus frutos. Se han descuidado gobernar que es lo que tienen que hacer y no hacer oposición que es lo que intentan hacer. Así que saca la cabeza de tu culo date una vuelta por el municipio y te enteras de lo que pasa.
    Ah, y que sepas que por lo menos en este bloc, caben todos y todo tipo de comentarios, por que yo y otros compañeros de tertulia, escribimos en el bloc de CIU y PP, y no se nos publica nada.

    ResponElimina