dissabte, 29 d’octubre del 2011

Pere Navarro: tinc un projecte de futur pel PSC

Dissabte passat va tenir lloc la segona trobada de l'Àmbit de Reflexió Socialista (ARS) a la seu del PSC de Tarragona. En aquesta ocasió, tal i com es va apuntar a la primera trobada d'ARS, es va iniciar una ronda de convidats candidats a primers secretaris del partit. El primer en assistir va ser l'actual alcalde de Terrassa Pere Navarro.

El candidat va explicar en tres hores de sessió quines són les directrius que marquen el seu projecte de partit de cara al futur i els motius perquè ell ha decidit presentar-se per a optar al càrrec. Va estructurar el seu discurs en tres preguntes bàsiques: què ha de ser el partit dels socialistes de Catalunya d'ara endavant? com ha de ser el partit dels socialistes de Catalunya d'ara endavant? qui ha de formar el partit dels socialistes de Catalunya d'ara endavant?; preguntes que va anar responent i omplint de contingut al llarg de la seva exposició.

Què? En primer lloc, va insistir en que cal recuperar el perfil del nostre partit, essent crític amb la manera com s'ha conduit fins ara. "Hem de definir el model de societat que volem, tot reivindicant aspectes bàsics del nostres idearis com la igualtat d'oportunitats o la justicia social", va dir.

Va fer esment a la necessitat de donar-li a Europa el valor que avui dia té com a element important a l'hora de definir què és el que volem ser. Va defensar el fet d'estimular les polítiques i el discurs real del mediambient lligat al futur del planeta i a un nou model de creixement econòmic. Va parlar de la importància d'incorporar en el relat socialista les classes mitges que són qui suporten els impostos i mantenen l'estructura de la societat, d'atacar el frau fiscal, de redescubrir els nostres valors tot incorporant les noves situacions fruit de l'evolució del temps com els nous models de família o les xarxes socials.

Com? El candidat va remarcar que és necessari reivindicar la política des de l'esquerra, que cal transmetre a la gent el discurs socialista i d'esquerres. Va assegurar que aquesta és la única forma de recuperar la credibilitat perduda dels polítics, treballar per tal que la gent els cregui, ja que la manca de credibilitat és el principal problema que té la classe política.

Va fer esment també de la necessitant d'un canvi en la cultura organitzativa del partit, en recuperar els lligams amb la societat, recuperar sectors com el de la cultura, dels opinadors o creadors d'opinió, etc.; sectors que fins ara havíen estat del costat del PSC.

Durant el seu discurs, l'alcalde va apostar per obrir el nucli de presa de decisions del partit, que tothom ha de tenir conciencia que la seva opinió és important i va incidir en la rellevància de donar oportnunitats i responsabilitats a tots els components del partit.

Va reivindicar l'esperit d'unitat socialista de cara al proper Congrés tal i com es va fer ja fa més de 30 anys en el congrés que signar el protocol d'unió de les diferents forces socialistes FSC-PSOE, PSC congrés i PSC reagrupament. Navarro va afirmar:"No cal tenir un grup parlamentari propi sinó que cal tenir més influència en el disseny de les polítiques de tota Espanya i tenir més visibilitat com a partit català. I això s'aconseguirà defensant l'estructura d'una Espanya federal que durant aquests darrers anys s'ha perdut entre la bandera de la unitat espanyola i la de l'independentisme català".

Qui? Segons Pere Navarro, el proper Congrés del PSC ha de passar per la renovació i el canvi d'idees i de persones. Demana prendre acords sobre les idees i les propostes de manera transparent i davant de la gent, acords sobre bases clares, no a les fosques i entre uns quants.

El candidat va manifestar: "La persona que surti del congrés com a primer secretari ha de ser algú que converteixi la literatura escrita en realitat, que sigui autèntic, que es mostri com és per guanyar credibilitat. Una direcció del partit que escolti molt i on el discurs final hagi nascut de les bases del partit i no de la boca d'uns quants".

Navarro va acabar la seva exposició dient que el resultat final que voldria obtenir d'aquest XII Congrés és una barreja d'ingredients que ben agitats provoqués un sentiment d'il·lusió, de llum i de color per aconseguir tirar endavant un país ric d'esperit com Catalunya.

1 comentari:

  1. Enhorabuena por el blog, informaros de la apertura del Canal Oficial de Merchandising del PSOE en www.tutiendapsoe.es

    ResponElimina