dissabte, 15 d’octubre del 2011

Sensibilitat cap els joves

En data 29 de desembre de 2010, l’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Calafell posava en marxa el projecte SUMA’T. Un programa que ha tingut com a principal objectiu formar i donar feina a joves entre 18 i 24 anys que es trobaven en situació d’atur i que no havien finalitzat els seus estudis primaris. Els oficis es van seleccionar molt curosament responent a les necessitats laborals del moment al nostre municipi. Aquests oficis van ser: mestre d’embarcacions, programació web 2.0, dinamitzador/a de comerç i perruqueria.

Pel que hem pogut veure a la pàgina web de l’Ajuntament, el dijous passat va finalitzar aquest programa amb els actes de cloenda i d’entrega de diplomes als participants. Estem molt satisfets i orgullosos d’haver estat els promotors d’un projecte tan innovador i que ha ajudat finalment a 39 joves del nostre territori a formar-se en un ofici i a 12 d’ells a tenir un contracte laboral. Al llarg de tota la legislatura anterior, el partit socialista va mostrar la seva sensibilitat envers la creació d’ocupació i la formació. El moment econòmic i social ho requeria. Vam ajudar moltes famílies del nostre municipi creant un total de 500 llocs de treball i formant més de 2000 persones.

El programa SUMA’T es va poder dur a terme gràcies a les polítiques actives de formació i d’ocupació que va potenciar l’anterior govern de la Generalitat. Concretament va estar subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.

Per acabar, voldria donar les gràcies a totes aquelles persones i professionals del nostre municipi que han fet possible que aquest hagi estat un projecte d’èxit. També el meu reconeixement als treballadors de la Regidoria de Treball per la seva dedicació. En especial, voldria agrair a l’Associació Patí Català de Calafell la seva inestimable ajuda. Van creure ràpidament en la viabilitat del projecte que els vàrem presentar i van cedir de forma gratuïta a l’Ajuntament de Calafell les seves instal·lacions per dur una part del projecte, a més d’altres importants aportacions.

Per cert, a la foto que publica l’Ajuntament sobre la notícia hem trobat a faltar a la regidora de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada