dimecres, 13 de novembre del 2013

El PSC força a convocar la mesa de peatges del Parlament


Aquest matí, a proposta del Grup Parlamentari del PSC, s'ha votat en el Parlament la convocatòria, en un termini màxim de dos mesos, del "grup de treball sobre la gestió del sistema d'autopistes i dels peatges". L'acord ha estat fruit de l'esmena transaccional que han acordat CiU i PSC, arran de la "Proposta de bonificació per recurrència del cost dels peatge als usuaris habituals de l'autopista Pau Casals residents al Baix Penedès".


El grup parlamentari del PSC va impulsar aquesta proposta abans de l'estiu i ha acordat una transacció després de constatar que no tenia el ple suport dels grups parlamentaris. El PSC l'ha introduït en l'ordre del dia, després de la visita la setmana passada al Parlament de la Coordinadora Calafell, on es va exposar la problemàtica de la manca d'alternatives a la C-32 que té el municipi de Calafell i comarca, demanant la gratuïtat dels peatges de la C-32 i de l'AP-7. 


La Coordinadora Calafell té previst entregar les més de set mil signatures al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, properament. En aquesta reunió es demanarà directament al Govern de la Generalitat que posi remei a la discriminació que patim els ciutadans del Baix Penedès en matèria de mobilitat, ja que no disposem d'una via ràpida alternativa a les autopistes de peatge.  


A més, des del PSC es faran esmenes als pressupostos de la Generalitat demanant que es destinin recursos a poder bonificar els peatges de la C-32 per als ciutadans del Baix Penedès. També es continuarà buscant el suport de tots els grups parlamentaris per a poder donar sortida a una proposta consensuada en el grup de treball de peatges que es convocarà en els propers dos mesos. La diputada socialista Núria Segú ha destacat que "la comissió de peatges encara no s'havia convocat durant aquest mandat i l'anterior. Per tant, podem estar satisfets de l'acord i haver forçat CiU a fer-ho".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada