dimecres, 23 de novembre del 2011

Saber guanyar, saber perdre...


Aquestes eleccions Generals han donat molt de si a Calafell. Mentre la crisi política a l'Ajuntament, negada per l'alcalde Olivella, esclatava setmanes abans de la campanya, amb gravacions on els del PP posaven a parir els de CiU, mostrant les seves vergonyes com a govern, atacant a l'oposició constructiva que tenen davant, amenaçant de despullar-nos un a un sense haver fet res per merèixer aquest tracte, criticant la gestió de govern, mostrant desconfiança amb el soci de govern,... es produia una altra mena de campanya paral·lela. El resultat final, ja el sabeu, victòria socialista.

9 de novembre - Arribem a les Dependències Municipals del Carrer Sant Pere, pel matí. El dia abans havíem sol·licitat a l'administrativa responsable de la brigada que retiressin la taula de la sala, com de costum, per a fer un acte polític de campanya i poder posar l'atril per fer els parlaments. La taula seguia posada a les 12 hores del matí. El conserge de l'edifici ens alerta que té ordres de no deixar tocar la taula. Li pregunto per què, em comenta que li han trucat fa uns minuts per dir-li. Li pregunto qui l'ha trucat, no m'ho vol dir per por de represàl·lies. Anem bé! Finalment, esbrino que la trucada prové d'alcaldia, però de part de l'Olga Evira. ¿Casualitat? ¿És la nova alcaldessa de Calafell? Aquell matí, hi havia hagut Junta de Govern. Li dic que ja la retirem nosaltres, em diu que haurà de trucar i passar el parte. Intueixo que avisarà la policia. La Junta electoral no prohibeix cap moviment de taules, que jo sàpiga! Finalment, accedim a deixar la taula al lloc, per no originar cap conflicte. Només volem fer un mítting.

10 de novembre - Després de la comissió de Promoció Econòmica, l'alcalde Olivella alerta una regidora del PSC de que hem penjat cartells anunciant l'acte de dimecres passat, dia 9, als fanals de la plaça Catalunya, incomplint les ordenances de bon govern. Efectivament, comprovem que té raó i retirem els mateixos. No obstant, el mateix dia, observem que CiU anuncia el seu acte electoral penjant cartells fora dels espais permesos i adaptats per a fer-ho (foto).

11 de novembre - Un dia abans del Dissabte Roig. El dilluns, dia 7, demanem permís a l'Ajuntament per instal·lar una carpa al passeig marítim de Segur per a celebrar el Dissabte Roig, un dissabte pel matí on es fa apologia del socialisme i es pretén captar nous simpatitzants i/o afiliats. Ens envien un document prohibint la instal·lació de la carpa en aquest indret, degut a que la Junta electoral no ho autoritza. Sense dir res, suspenem el Dissabte Roig. A d'altres municipis, com Torredembarra, Cambrils, Reus,... fan el Dissabte Roig sense el permís de la Junta Electoral. Nosaltres, per ser rigorosos, decidim suspendre'l.

15 de novembre - Al Mercadal de Calafell Platja, instal·lem una carpa provisional per tal de repartir clavells i propaganda electoral, com hem fet sempre. Ens envien un vigilant de la via pública a fer fotos. Al cap d'una estona, es posa a ploure i desinstal·lem la carpa. Cinc minuts després, es presenten dos agents de policia, enviats per l'alcalde, amb un decret, on ens obliguen a desmuntar-ho tot (cosa que ja havíem fet). Desconeixem la resolució de la Junta Electoral, ja que no hem demanat cap autorització, ja que mai ho hem fet. A CiU li deneguen. El més sorprenent de l'escrit que presenten a la Junta és que demanen un atril propietat de l'Ajuntament per a fer campanya. Així... sí?

Truquem al partit i ens diuen que el President de la Junta electoral interpreta d'una forma molt "singular" la llei i ha prohibit instal·lar carpes als mercadals. Però, sabem que, a Cambrils, Torredembarra, Salou, Reus, Tarragona i El Vendrell s'han instal·lat. El mateix divendres 18, comprovem això al Mercadal d'El Vendrell, on CiU té la carpa més gran de tots els partits polítics allí presents. També hi eren PxC, PPC i PSC.

18 de novembre - Al mercadal de Segur, instal·lem la carpa just davant la nostra seu, en sol privat. Allí no poden impedir que ens hi posem. Aprofitem per repartir clavells i propaganda electoral. Els regidors de CiU es passeigen pel mercadal fent el mateix.

20 de novembre - Guanyem les eleccions a Calafell. Més de 2.700 votants ens donen recolzament a les urnes. PP queda segon per un sol vot, davant de CiU. Abans de l'escrutini definitiu, a Calafell ràdio, la nostra representant, la Yolanda Almagro, felicita públicament al PP per la seva victòria a Espanya i a CiU per la seva victòria a Catalunya. A nosaltres tan sols ens felicita públicament durant el programa de Calafell Ràdio el portaveu d'Iniciativa, l'Àngel. No rebem ni una sola trucada de felicitació per part del govern, tal i com sempre s'ha fet per cortesia. A l'endemà, després de la comissió informativa de Serveis Econòmics, rebo la trucada del portaveu d'UAM, Josep Parera, que ens felicita pel resultat assolit.

22 de novembre - Olivella publica al seu bloc un escrit. Suggereix, potser, que la victòria socialista a Calafell ha estat fruit de les "trampes"? Ni tant sols s'han limitat a donar els resultats electorals a Calafell. Per què? Por? Vergonya? Derrota difícil de païr? Aquesta és l'altra forma de fer política que propugnava CiU? us ho deixo a vosaltres...

Creiem que les derrotes s'han d'encaixar amb "Fair Play". Cal saber guanyar, però, sobretot, perdre. I CiU ha demostrat no saber perdre. Li ha pogut més la bilis acumulada, la frustració de veure com, tot i guanyar a Catalunya, no han pogut fer el mateix a Calafell. Crec, sincerament, que s'han equivocat.

Nosaltres, en canvi, hem demostrat en els nostres actes, descrits abans, que respectem el joc net. Hem respectat, sempre, sense dir res i sense protestar, les decisions de la Junta electoral i de l'Ajuntament. Hem rectificat allò que havíem errat, sempre de forma inconscient. Hem acatat les decisions viscerals d'algun membre del govern sense fer-ne bandera. Hem intentat ser humils i honestos. Hem jugat net. Després de tot això, crec que la nostra victòria a Calafell demostra que els ciutadans s'estan adonant de qui, realment, ha canviat la forma de fer política. En política, les formes són importants i l'elegància és un valor.

3 comentaris:

  1. Perdoneu però, la publicitat de l'acte dels fanals els vam treure els del servei de neteja no vosaltres. Que tots els polítics sou iguals!

    ResponElimina
  2. N'hi havia tres. Dos els vaig arrencar jo mateix.

    ResponElimina
  3. ¿Habeis visto ya la nueva grabación de la negra? esta vez sacan a la parejita del iluminado, deja como los zorros a ciu, critica a comunicaciones, dic que tenian que tener mayoria absluta, que han encontrado mucha mierda en el ayuntamiento y ue les tienen miedo y por eso no les dejan hablar

    ¡¡Vaya con la nueva manera de hacer politica¡¡

    ResponElimina