dissabte, 5 de novembre del 2011

Carme Chacón i Felipe González a L'Hospitalet de Llobregat


Míting amb més de 5.000 persones a 'La Farga' de L'Hospitalet
5 deNovembre de 2011.

Carme Chacón als indecisos: “Permetrem que la dreta retalli les ajudes a la dependència, l’emancipació dels joves i les prestacions dels aturats?
La candidata ironitza que CiU el PP són com el duet Pimpinela: “es barallen tot el dia i després resulta que són germans”.

La candidata del PSC a les properes eleccions generals, Carme Chacón, ha dit avui que quan Rajoy afirma que passaria la tisora per tot, excepte la sanitat i l’educació, ho fa “perquè aquestes competències estan transferides”. “La tisora a la sanitat i l’educació ja l’han passat per ell els líders de les comunitats on governa el PP; el que farà Rajoy és passar-la per allà on ho pot fer: la Llei de la Dependència, la renda bàsica d´emancipació i la protecció a l´atur. Aquí és on té preparada la tisora”. Per tot això ha preguntat als milers d’indecisos: “permetrem que les 800.000 persones que gràcies al Govern socialista estan avui rebent les prestacions de dependència les perdin? Deixarem que els 250.000 joves que estan rebent els ajuts al lloguer el perdin? Permetrem que gairebé tres milions de persones que han perdut la feina deixin de cobrar l´atur?”.
En un míting a L’Hospitalet de Llobregat acompanyada de l’expresident Felipe González i de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i davant de més de 5.000 persones, Chacón ha advertit que la dreta vol acumular poder per “sumar poder al poder que ja tenen als Ajuntaments i les Comunitats Autònomes, sumar poder al que ja tenen en el poder judicial i els grans grups econòmics”. La dreta, ha afegit, vol “acorralar els treballadors, proscriure els periodistes independents i retrocedir en tots els drets civils que hem conquerit, com l’avortament, el matrimoni homosexual i la Llei d’Igualtat”. “Catalunya pot dir no a tot això el proper 20 de novembre”, ha afirmat.
Sobre la capacitat de Mariano Rajoy per pilotar la sortida de la crisi, Carme Chacón ha recordat que “va passar per cinc ministeris i que ningú no recorda res que no sigui les seves compareixences arran de la crisi del Prestige”. I aquests últims tres anys, “se’ls ha passat amagat per no ajudar el país quan el país més ho necessita”. És per això, considera Chacón, que “el 70% dels espanyols li posa un suspens en valoració”. “I aquest és el que ens ha de treure de la crisi?”, s’ha preguntat.
Sobre els programes socials de la dreta catalana i espanyola, la candidata ha recordat que “són inercanviables”. En aquest sentit, ha comparat la relació de CiU i PP amb la del duet musical Pimpinela: "totes les seves cançons són baralles de parella, però al final resulta que són germans”. “Això és el que són la dreta catalana i espanyola: germans de sang”, ha conclòs.
Per la seva banda, l’expresident del Govern espanyol Felipe González ha advertit que és necessària una economia “més competitiva, sostenible en el temps i que mantingui el model de sanitat i educació” i ha demanat a la gent “que no perdi la memòria: el model de sanitat que hi actualment el vam fer nosaltres, els socialistes, amb l’Ernest Lluch al capdavant del Ministeri de Sanitat”. És per això que ha dit a Carme Chacón que serà al seu costat “fins al final”.
González ha retret a Duran i Lleida les seves crítiques a Andalusia, i ha afirmat que “Hi ha molts andalusos que han fet molt per Catalunya”. A més, ha afirmat que, tot i tenir 70 anys, “treballo 20 vegades més que ell”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada