dimecres, 16 de novembre del 2011

Asahago il·lumina el camí d'Olivella (i II).


En la primer entrega de la il·luminació d'Asahago a Joan Olivella, vam explicar una de les gravacions fetes al regidor Juanjo Iglesias, Asahago en el bloc de Segur, on manifestava el seu descontent pel funcionament del govern municipal en els primers mesos del mandat, dient que estava paralitzat i tenia fortes discrepàncies internes, i proposava la contractació a dit de la cunyada de Pere Nevot, administrador del Bloc de Segur, com a gerent d'una empresa municipal. Aquesta entrada al bloc i la corresponent nota de premsa del PSC, venien originades per les declaracions de l'equip de govern dient que ni hi havia cap crisi interna, és a dir, utilitzant la tàctica de l'estruç.

Avui, volem analitzar la segona gravació del regidor, també en el blog de Segur. Aquesta és una conversa entre el mateix regidor d'esports i Tinent d'alcalde, amb un dels administradors del Bloc de Segur, en Pipo. Sense entrar en coses personals, que ja no ho vam fer quan van sortir les gravacions sobre els deutes que tenia el regidor, volem demanar explicacions al govern sobre les mateixes i demanar a l'alcalde que actuï en conseqüència. Un Ajuntament, que ha passat pel què ha passat, no es pot permetre un regidor que mostra comportaments indignes per a ser regidor d'un municipi gran com Calafell.

Aquesta segona gravació, el regidor assenteix i troba bé que Àngel Solé, un assessor extern del Grup Butterfly, que té com a gran experiència laboral haver realitzat les diverses webs i blocs de l'alcalde Olivella, llavors a l'oposició, es dediqui a escriure comentaris al blog dels socialistes per crear crispació en hores de feina mentre treballa a l’Ajuntament. Cal dir que aquest senyor és un dels que l'alcalde Olivella ha contractat per portar la comunicació de l'Ajuntament i, Juanjo Iglesias, reconeix que està enviant comentaris als blocs per tal de manipular l'opinió pública en favor del govern. Molt greu, ni en els millors temps d'Acebes amb l'11-M!

El regidor, que es va donar a conèixer en el Bloc de Segur sota el pseudònim d'Asahago, ara, al govern com a regidor del PP, critica l'afany de manipulació dels comentaristes anònims dels blocs. Recela dels seus orígens al Bloc de Segur i retrau la seva línia actual, crítica amb el govern, que és la mateixa de sempre! Afegeix que el Bloc de Segur "tiene credibilidad gracias a la cara que hemos dado nosotros". Afirma que "me considero parte del éxito de ese Bloc". Però, en la nota de premsa que fa CiU i PP sobre la crisi inexistent del govern, titlla de "porquería" el que apareix en aquest bloc. És a dir, que quan estava fora de l'Ajuntament ja li anava bé la crítica del Bloc i era creïble, però, ara al govern, no li va bé i és tot "porquería". Sense entrar a defensar el Bloc de Segur, això demostra el tarannà d'aquesta persona, que només buscava entrar al Consistori a qualsevol preu, sense importar-li les conseqüències i les formes.

Curiosament, arran de la primera nota de premsa feta per nosaltres i l'anterior entrada en aquest bloc, hem començat a rebre comentaris anònims, o sota pseudònims, que parlen de suposades situacions compromeses d'alguns regidors i gent del PSC, mai demostrades ni demostrables. ¿Aquesta és l'altra manera de fer política que tant parlava l'actual govern? Hem decidit no publicar aquests comentaris. Qui tingui alguna cosa a dir que ho faci públicament i, a poder ser, en un ple. Nosaltres sempre hem donat la cara. Tenim un bloc que diu ben clar qui som: "Socialistes de Calafell". Signem i posem la foto en tots els nostres comentaris. I, a més, cada ple seuen els nostres regidors a la taula de l'Ajuntament a donar resposta a tot.

El regidor també critica la veracitat de les dades publicades en els blocs, especialment, referent als sous dels regidors. Volem dir que la nostra posició ja la vam deixar clara. No volem entrar en debats estèrils que afavoreixen el descrèdit de la política. Ara bé, les dades publicades al nostre bloc són correctes i comprovables, ja que estan publicades en els diaris i butlletins oficials. La taula publicada és objectiva i mostra la realitat dels números, no hi ha cap mena de dades "vendidos desde un punto de vista de oposición", com diu. Però no hi volem entrar més.

Critica que es digui ens els blocs "estáis metiendo a 50.000 a dedo. Porque, entre otras cosas, es mentira. Segundo, no es a dedo". Sobre les contractacions de càrrecs de confiança, vam mostrar el nostre acord sobre aquestes contractacions, sempre i quan es fessin d'aquesta forma. No hem entrat a denunciar cap contractació en aquest bloc. Només hem preguntat en dos plens quina feina fan l'Elisenda Pifarré i l'Àngel Solé a l'Ajuntament, quin contracte tenen i per què tenen telèfon fix. Sens ha respost que l'anterior empresa de comunicació també en tenia, cosa que és falsa, ja que l'empresa feia les seves funcions des del seu domicili social i mai des de l'Ajuntament. Amb nosaltres, la persona que va portar comunicació estava de càrrec de confiança i, per això, sí tenia despatx a l'Ajuntament. Però, mai les empreses externes contractades. Creiem que no costava res dir quines tasques estan desenvolupant aquestes persones i donar explicacions, sense refugiar-se en l'obscurantisme i la manca de transparència.

El regidor reconeix que "si yo entro en un sitio, yo me rodeo de gente de confianza. ¿Vale? (...) lo que sé es que no voy a jugar con gente que sé que me está intentando poner la zancadilla a cada paso que doy, cosa que nos estamos encontrando dentro del mismo funcionariado del Ayuntamiento". Ens sembla lamentable que un regidor de govern critiqui els funcionaris de l'Ajuntament. Ells miren de fer la tasca que els correspon de forma legal i seguint els procediments establerts, sense partidisme de cap mena, de la manera que ho està fent. Els funcionaris són la garantia de que les coses es facin bé i seguint els procediments legals. Sembla que, això, al regidor li molesta que i li obstaculitza per assolir els seus reprovables objectius. ¿Per què? ¿Els sindicats no tenen res a dir?

Afirma que, sobre algunes contractacions fetes pel govern actual, hi ha "dos cargos de confianza oficialmente y dos que han entrado desde la bolsa de trabajo y son gente que está implicada". Un d'aquests dos que, suposadament, han entrat des de la bossa de treball és Àngel Gallès, el número 6 de la llista del PP a les eleccions municipals. Una persona que, abans de ser contractada, ja anava dient pel carrer que treballaria per l'Ajuntament. A més, té el sou embargat. ¿Un favor? Almenys reconeix que els dos que han entrat estan implicats amb el govern! Cosa que, també, ens sembla un atemptat contra la claredat i honestedat de la bossa de treball. ¿Què han de fer, doncs, les persones que estan a la bossa de treball de l'Ajuntament per aconseguir feina? ¿Apuntar-se al PP? ¿Implicar-se políticament? ¿Aquesta és l'altra forma de fer política?

Per altra banda, seguint amb el tema de les contractacions, diu que "no estamos hablando de dedazos, de 60 y 70 mil euros como estamos hablando hace 4 años", afegint que la nova coordinadora, vinguda de Salou, cobra "lo mismo que Eudald Torres. Nueve mil euros menos". En primer lloc, dir que els càrrecs de confiança de l'anterior govern, al final del mandat eren cinc. Cap d'ells ha consolidat la plaça a l'Ajuntament i, ara, ja no hi treballen. Per això estem a favor dels càrrecs de confiança, perquè no hipotequen a futurs governs. Creiem que és la fórmula correcta de contractar a gent "implicada", com diu el Regidor. D'altra banda, volem desmentir que la Mar Giné, la nova coordinadora vinguda de Salou, cobri nou mil euros menys que Eudald Torres. Diu que l'anterior "cobraba 69.000 euros y esta ha venido por 61.000 euros". La Mar Giné cobra per la seva categoria i complements:

Mar Giné:
A1: 14.677,32 €
CD 27: 11.141,90 €
Específic: 42.180,78 €
Total: 68.000 €

I, l'Eudald Torres, anterior director de serveis d'alcaldia, cobrava:

Eudald Torres:
A1: 14.677,32 €
CD 27: 11.141,90 €
Específic: 42.340,62 €
Total: 68.159,84 €

És a dir, efectivament Mar Giné cobra menys, però només són 159,84€ a l'any. Mai nou mil com diu el regidor, que demostra estar, a més, poc informat o mentir. O bé, que els seus companys de govern, l'han enganyat!

D'altra banda, quan parla de la nova secretària de comerç, Sandra Vingut Rosales, també menteix. Diu que "la tiene como técnica del Proyecto Resur por 1.200 euros al mes". També afegeix que "se está criticando que estamos contratando gente por 1.200". El sou mensual d'aquesta noia és:

C2: 7.191 = 599,25€ mensuals
CD 16: 4.199,16 = 349,93 € mensuals
Específic: 14.722,40 = 1.051,6 € mensuals
  Total brut mensual= 2.000,78 €

No volem entrar a valorar si són molt o pocs. Ja ho vam dir en el ple. Estem a favor de contractacions com a càrrecs de confiança de forma moderada i creiem que fan falta. Però no volem deixar de ser transparents amb els imports, no volem que s'enganyi. No volem que, quan es parli de sous de l'anterior mandat, fins i tot, s'hi afegeixi el cost de la seguretat social. I, en canvi, quan es parli de sous d'aquest mandat es diguin imports nets. No és just. Per això ho aclarim.

Volem dir que "la parte socialista" del Bloc de Segur, que nomena Juanjo Iglesias, ni els coneixem ni sabem com es diuen. Són persones, com ell en la seva anterior etapa al bloc, que usen un pseudònim i no tenim el gust de conèixer en persona. Són lliures de dir i afirmar el què vulguin. Tot i haver reconegut el seu socialisme, legítim per altra banda, no són els portaveus oficials del PSC enlloc. S'equivoca si així ho creu.

Tot i que, en la gravació, no s'entén massa bé si ens afegeix, o no, el qualificatiu de "oposición hipócrita y traicionera", no tolerem que amenaci de "que les iré desnudando uno a uno". Creiem que no són formes pròpies d'un regidor que forma part d'un grup municipal, o d'un partit com el PP que pretén governar Espanya, i que afirma que "esto más que un PP, parecemos un partido de izquierdas. Pero izquierdas reales, las genuinas". A la gravació, a més diu que "yo me busco la vida por ahí, si me sale un trabajo de 2.000 o 1.500, o de lo que sea, y le dan por culo al pueblo y a todo el mundo. Es que no se me merecen! Te lo digo con esa pedantería". Només amb aquestes declaracions, on demostra que no té cap apreci al poble, ni cap estima a la seva gent, creient-se per damunt de qualsevol ciutadà, demostra quina és la seva "altra forma de fer política". Qui realment no es mereix un regidor d’aquestes característiques és el poble de Calafell i els seus ciutadans. Si no està content a Calafell que prengui una decisió ferma i marxi, potser ens farà un favor a tots plegats. Personatges d’aquestes característiques no interessen a cap municipi ni a cap equip de govern.

9 comentaris:

  1. Supongo que cuando se refiere a los socialistas del Blog de Segur se refiere a mí. Pero es que desde el primer día he dicho que soy de izquierdas y socialista, como he dicho que Sánchez no lo era, y sin embargo yo seguía La Negra, que a veces daba de pleno y otras no me gustaba.
    Pero que el impresentable iluminado este ahora critique a alguien por sus ideas. Mirar, lo que me han contado es que se buscaba la vida intentando entrar en ICV, en CIU y en donde fuera, incluso con el ciego de Masip pero caundo vió que tenía las pier... perdón, las puertas abiertas del PP, se metió ahí sin dudarlo, dejó el blog porque es norma que no haya nadie de un partido y ya tenía lo que quería, porque Olga Elvira le había prometido ser cargo de confianza si no sacaban 3, ya que el Lechuguilla tenía el número dos asegurado antes de que naciera el amor. Os lo confirmará Nevot, si hace falta, que les ayudó en lo que hizo falta y nunca quiso nada del ayuntamiento, como ahora andan afirmando la parejita feliz para ver si pueden desacreditar al blog. Lo que sucede es que no pudieron comprarlo y ahora les estamos jorobando el chollo.

    Hay más, el resto de grabaciones son aún mucho más fuertes que las que han salido pero se va a esperar a ver qué dice el alcalde sobre el tema cuando se pidan responsabilidades y que le quite de ahí. Ya habrán pasado las elecciones, nadie lo podrá ver como un ataque electoral (lo que hizo Asahago con Sánchez al hacer pública una denuncia días antes de las elecciones municipales) y las he escuchado varias veces y dan asco.

    Gracias por todas las explicaciones que doy. Confirmo que ni os conozco personalmente, ni soy amigo de ningún cargo del PSC, simplemente soy votante socialista, y al único que conozco en persona del blog de Segur es a Nevot y no quiero darme a conocer porque no quiero sufrir a cierta gente-basura, como la que os ha dejado esos comentarios o les ha hecho la vida muy dificil a los que sí se conocen del Blog de Segur por un motivo: los han puesto en evidencia. Como ahora estais haciendo con el Asahago, que decía que os iba a desnudar uno por uno y el que se está quedando en pelotas y está dejando en pelotas a todo elequipo de gobierno es él.

    Un placer saludaros.

    ResponElimina
  2. No ho se, pero entre el que diu a la gravació que sembla un bitxo i despres esta al internet parlant d' animes, llums i esperits ¿Voleu dir que no està una mica sonat?

    ResponElimina
  3. Pregunta dirigida al grup socialista

    ¿Heu valorat l'opció de la moció de censura?


    Gràcies

    Un veí de Segur

    ResponElimina
  4. Como ya hemos dicho en varias ocasiones, ahora, nuestro lugar es la oposición, no hay lugar a dudas. Eso sí, una oposción abiertamente manifiesta y contundente a pesar de que eso no le guste a este gobierno.

    Tenemos más de tres años para demostrar que ellos no ganaron las elecciones sino que nosotros sufrimos un voto de castigo por ciertas cosas que no hicimos bien en su momento. Todo se paga y nosotros lo hemos pagado con la oposición, pero no nos pesa.

    Estamos agradecidos por todo el apoyo que recibimos de los ciudadanos y estamos seguros que, si nos mantenemos firmes, acabaremos gobernando por méritos propios dentro de 3 años. Eso sí, lo que no sé es cuanto durará este gobierno sin resquebrajarse. El primer bloqueo ha tenido lugar en menos de 6 meses. Paciencia...

    ResponElimina
  5. Hola!!
    Llevo seis meses comparando las formas y las maneras de hacer las cosas del gobierno y de la oposición,y son la noche y el día. La verdad, al principio desconfiaba de vuestro anunciado cambio y visto el "merdé" que hay en el gobierno a día de hoy podiais sacar provecho de muchas maneras, pero me sorprende gratamente la línea que llevais.Datos contrastados, rigor, educación y sobre todo no sacar leña del árbol caído.Todo lo contrario de lo que estan haciendo los del consistorio: callar, mentir, mingunear y pasar del pueblo. Eso sí, se han aplicado un montón en subir las tasas.
    Espero que continueis en esta linea, que sigais aportando datos, destapando todo aquello irregular que se cuece en el ajuntament con la misma educación política que hasta ahora.

    Y no me cansare de decir una y otra vez lo mismo: Olivella, Juanjo,Olga y Sandra estan cortados por el mismo patron. Como decía un famoso periodista deportivo, son unos chupópteros!!

    ResponElimina
  6. En el blog de Segur no somos tan diplomáticos ni las formas son suaves. "Si tu intención es describir la verdad, hazlo con sencillez y la elegancia déjasela al sastre" dijo Einstein, y lo aplicamos bastante a nuestra manera porque tampoco es un blog político.

    Con los socialistas hubo una batalla cuerpo a cuerpo y la encajaron, mejor o peor, y fueron a la oposición por lo que cuenta Yolanda, algo que ya hace meses que yo decía en el blog, mucho antes de las elecciones "No fue por méritos de quienes están sino por algunos deméritos de los que estaban" voto de castigo, por supuesto.

    Ahora bien, el bombardeo de anónimos y tretas sucias que se están recibiendo ahora en nuestro blog supera lo nunca visto y creo que ahora vais viendo que lo que muchos decían CENSURA no es más que MODERACION porque entran insultos, mentiras, trampas a ver si picamos, etc. Es complicado administrar un blog.

    Por lo menos este funciona, actualiza contenidos casi a diario y a los que siempre me dicen ¿ahora estais con los socialistas? les respondo: "no, estamos donde siempre, con la oposición, al gobierno no se le puede dar barra libre" y por lo menos debo decir que vosotros estais haciendo oposición. También, hace ya tiempo dije que lo que CIU/PP hacían era apuntarse al carro de los movimientos sociales pero oposición, no saben ni lo que es eso porque no hicieron.

    Saludos

    ResponElimina
  7. A lo mejor habría que profundizar en la persona que metió este personaje donde está ahora. Es una verdadera pena y falta de respeto a los ciudadanos de Calafell

    ResponElimina
  8. Yo creo que Olga Elvira lo puso porque se coló por este personaje. Como persona no se puede decir nada porque todo el mundo tiene sentimientos pero como política que lo metió donde está ahora, ha sido una falta de respeto y una inconciencia porque ha destrozado su buena imagen y tambien la carrera politica.
    No creo que lo hagan dimitir porque peligra el gobierno pero si estoy seguro que ni el PP va a sacar nunca mas estos resultados en Calafell ni JJ van a dejar que se vuelva a presentar. Ahora, habrá que vigilarlo de cerca a ver qué hace porque el mismo ha dejado claro en las grabaciones del blog de segur que Calafell se puede ir a tomar por culo así que ya veo para que esta donde está.

    ResponElimina
  9. Yolandaaaaaa¡si que estás desmejorada!!!!no trabajes tanto y cuidate, lo necesitas

    ResponElimina