dimarts, 13 de setembre del 2011

Puig dimissió!!


Puig dimissió!!

Aquesta és la consigna amb la que un grup de joves indignats va rebre diumenge el conseller d’Interior Felip Puig durant la celebració de l’acte institucional de la Diada de Catalunya a Calafell.

Aquest any, l’equip de govern ha convidat el conseller Puig a fer la glossa de l’onze de setembre, decisió que no ha estat de l'agrat de tots els ciutadans de Calafell. Un grup es va manifestar, ocupant una part de la plaça de l’Ajuntament, pancarta en mà, tot reivindicant els drets dels ciutadans catalans a no patir les retallades que l’actual govern de la Generalitat està duent a terme.

El nostre país es troba enmig d’una situació política i social difícil. Els més joves estan assistint, perplexos, a un espectacle de confrontacions i de caos protagonitzat per la dreta catalana i la dreta espanyola degut als pactes ideològicament forçats que es van arribar a fer. Convergència i Unió, per evitar arribar a un acord amb els partits d’esquerres, va decidir pactar amb el Partit Popular tant a la Generalitat (amb acords puntuals com per exemple als pressupostos) com a molts Ajuntaments de Catalunya.

Els problemes i les desavinences comencen a emergir ara, quan cal tractar temes tan bàsics i tan evidents pel poble català però tan llunyans pels nacionalistes espanyols com la política d’immersió lingüística, és a dir, en quina llengua cal educar els nostres nens a les escoles o bé quin nivell d’autogovern necessita Catalunya per avançar com a país. Temes que, amb l’esquerra, s'haguessin acordat ràpidament i clarament degut al sentiment catalanista que també representa l’esquerra catalana.

A municipis com Badalona, l’alcalde del Partit Popular, Xavier García Albiol, va decidir no baixar la bandera espanyola durant els actes de celebració de la diada de diumenge i això va provocar malestar i enfrontaments per part de la ciutadania. Calia alterar una jornada de celebració i de festa? Avui dimarts ha passat pel ple del consistori badaloní la moció acordada per diferents grups polítics per tal de recolzar la política d’immersió lingüística del català i els regidors del partit popular han votat en contra. ¿És necessari qüestionar que la llengua de Catalunya és el català? Hi ha encara qui això no ho entén i confia en canviar-ho.

Totes aquestes qüestions no les va tenir en compte Convergència i Unió a l’hora d’establir els pactes el 28 de novembre de l’any passat ni el 22 de maig d’enguany. Ha pesat més el fet de voler governar per damunt de tot i fer-ho sense les esquerres. Això demostra que han anteposat els interessos partidistes als interessos del poble català. Ara comença a passar factura i els que rebran les conseqüències seran els ciutadans.

Probablement, la presència del Conseller Puig en la Diada de Calafell ha estat una provocació absurda cap els ciutadans. A partir d'ara i per evitar hostilitats, potser ens hauriem de plantejar convidar a aquests tipus d'actes persones que no pertanyin al món de la política. Segurament, la presència de qualsevol poeta, escriptor, pensador o ciutadà de peu, no hagués donat lloc a cap pancarta reivindicativa durant la commemoració.

14 comentaris:

  1. Puig es corrupto, Puig es una especie de bárbaro al que le da igual todo con tal de seguir ahí. Yo no sé como Olivella ha dejado que venga, como le ha invitado, por favor, que falta de respeto.

    ResponElimina
  2. Pero alguien se atreve a pensar que CIU le importa algo la lengua y la cultura de este "su "pais ,CIU lo unico que le importa es el bolsillo de las clases dominantes que son las que la dirijen y prueba de ello es que los hijos de los politicos anteriores ahora empiezan a ocupar cargos de responsabilidad ,yo lo considero una burla al votante de a pie son Catalanistas cuando interesa y cuando no españolistas y cuando no lo que se necesite pero la pela es la pela ,lo malo de esto es que estas actitudes se contagian y no podemos alzar mucho la voz cuando un expresident decia si a la escuela publica y sus hijos van al colegio Aleman .....comprenden ahora porque mucha juventud esta indignada ?

    ResponElimina
  3. No arriba a la vintena de joves d'un municipi de més de vint mil habitants i ja sou capaços de dir que la joventut està perplexa per culpa de les "dretes"?

    LOL

    PD: Els de la foto tampoc us tenen cap simpatia :P

    ResponElimina
  4. Àngel, suposo que el criteri numèric no servirà per donar o treure la raó, oi? Suposo que la manifestació a favor de l'Estatut no deu tenir llavors legitimitat perquè la majoria estadística de catalans no hi va assistir, oi? Si al Castell només eren vint, com tu dius, eren els vint que varen tenir collons d'anar allà a queixar-se, i mereixen tot el meu aplaudiment. I t'enganyes de manera suïcida si penses que la resta de la gent viu prou bé com per a transigir amb aquest model caduc pel fet de no anar (encara) a xiular a un acte. Potser ets tu qui viu prou bé com per no veure-ho. Però o canviem molt aviat, o ho pagarem tots.

    D'altra banda, que defensis al govern municipal de Calafell, em sembla d'allò més respectable. Poden fer les coses molt bé, bé, malament o pitjor, però dins d'un sentit.

    Però que defensis a aquest hipòcrita del Puig, català per la boca gran i pactista amb els fatxes espanyols per la petita, i al que tot apuntava quan es va insinuar aquell 3% "desviat" de les obres públiques que va denunciar el Maragall (percentatge que sembla que realment pujava fins a un 15 o un 20%) no ho puc entendre, de debò. Noi, la política no és una religió, on els teus són els bons i tenen la veritable paraula, i la resta són els heretges que cal portar al foc purificador. Entre mig hi ha tot un univers que precisament té sentit per permetre l'intercanvi d'idees i de raons.

    Humbert

    ResponElimina
  5. Humbert,

    No posis paraules en boca meva que no he dit, doncs bé puc pensar que no m'has entès, o bé puc pensar que ho fas deliberadament.

    No he donat ni he deixat de donar la raó a ningú (tot i que tinc les meves opinions al respecte). El que critico és que l'article, partint de 20 joves, vulgui fer una extrapolació al sentit general de la joventut del nostre país.

    D'això se'n diu fal·làcia de generalització apressurada.

    Salutacions cordials.

    PD: Et recomano una senzilla regla de tres per a que tu sol comprovis com de burra és la comparació que m'has fet amb l'Estatut.

    ResponElimina
  6. Continues amb els números com a criteri. Les regles de tres són formes matemàtiques, no polítiques. Segons un criteri com el teu, si la proporció minoritària és prou significativa, aquesta minoria tindria la raó. Però si no arribés a un determinat llindar (i qui posaria el límit?), llavors serien quatre, o vint, arreplegats. Fantàstic.

    I et pregaria que no utilitzessis expressions com “burra” quan parles d’una argumentació aliena a la teva. Parla amb més educació, si us plau.

    Humbert

    ResponElimina
  7. Segons el meu criteri, de una minoria no es pot extrapolar el sentit general de la població. Punt.

    Després, i al marge del debat, sols he apuntat que comparar un 0,1 (aprox.) a un 14% (aprox.) és una burrada.

    Jo et pregaria que, de nou, no posis en boca meva coses que no dic ;)

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  8. http://acampadarbocenca.wordpress.com/2011/07/28/el-capo-felip-puig-godes-conseller-de-gobernacio-de-catalunya/

    http://www.burbuja.info/inmobiliaria/burbuja-inmobiliaria/228841-felip-puig-se-ha-hecho-millonario-cobrando-comisiones-urbanisticas.html

    http://noticiascuriosas.info/Categorias/Sociedad/Felip-Puig-armara-antidisturbios-con-gases-quimicos-y-canones-de-agua.html

    Corrupte, apallissador i inepte. No calen pancartes. Es el que hi ha. No és nou, ho dic des del mateix dia que vaig anar per primera vegada a coneixer de prop el movimient dels indignats i vaig que dat espantat.

    I trobo un insult a la democràcia i als drets fonamentals que Puig hagi vingut a Calafell. I quan parla de que s'acaba la transició democràtica i passem a una nova etapa, veient qui ho diu, em pregunto si no es referirà a tornar al blanc i negre i als grisos.

    I els blogs de Calafell, fora de partidismes i de pensaments marcats per la linia de partit, crec que també ho tenen clar.

    http://segurdecalafell.blogspot.com/2011/09/diada.html

    http://lascosasdecalafell.blogspot.com/2011/09/felip-puig-o-el-punetero-sigue-ahi.html

    http://indignatsdecalafell.blogspot.com/2011/09/felip-puig-calen-milions-per-nous.html

    Això ho escric després d'haver estat molt crític també amb la gestió de Saura anys enrera, i tampoc per partidisme, només pels fets. Passo de política, com diu Jake, al facha lo que es del facha.

    ResponElimina
  9. Buenas noches:
    Me he entretenido un poco en buscar por google información del Sr. Piug.... y esperaba encontrar a un político honesto, con una trayectoria limpia y transparente, con actitud dialogante.... y me encuentro con un político intransigente, déspota y que su última intención es comprar material antidisturbio ( gases lacrimógenos, tanquetas de agua presión, etc,etc) para mantener la seguridad ciudadana ante " manifestaciones indeseables"

    Vamos, la persona perfecta y ejemplar para que venga a nuestro municipio a dar un discurso de patriotismo en el 11S. Un ejemplo a seguir y a enseñar a nuestros hijos...

    Y por eso no fui el domingo al Castell,ni muchos de los ques pensamos como yo ( le aseguro Sr. Solé que somos más de los que ud. cree). Porque verle la cara a ese personaje puede producir úlcera de estómago, y no quería ir a trabajar al día siguiente con "mal sabor de boca".
    Pero hay gente que tuvo la osadía de ir a plantar cara a este sujeto, y aunque sean dos o tres, o cuatro, tubieron más agallas y "estómago" que un servidor.

    Este señor se está atrincherando de material antidisturbio, porque sabe perfectamente que las decisiones que tomaran los CIU-PP no van a gustar nada a la cuidadanía catalana ( qué combinación más rara no?, pero claro que Ud.Sr. Solé tendrá justificaciones "coherentes" a favor).¿ Y como hacer frente a los futuros acontecimientos? A golpe de material antidisturbio. ¡Qué patriótico y democrático!

    Felicitaciones al alcalde, no lo podía haber hecho mejor.... con este acto se ha ganado el "cariño" de muchos ciudadanos de este pueblo.

    ResponElimina
  10. Amb la celebració de la Diada als diferents pobles i ciutats de Catalunya, es pretén commemorar uns fets que van succeir a Catalunya i que ens va portar a que els ciutadans d'aquestes terres visquéssin una situació convulsa i de pèrdua d'identitat.

    Aquest dia, molts ciutadans surten al carrer i acudeixen als actes que els consistoris i entitats organitzen. Volen reivindicar drets.

    A Calafell, anys anteriors, el castell estava força ple de veïns que volien celebrar amb els polítics aquesta data i finalment acompanyar-los en el cant dels segadors. Era la seva aportació personal a la causa. Sentir la glossa per per d'un personatge interessant i sensibilitzat també era un al·licient.

    Jo era diumenge al castell i qui allí va estar, va poder comprovar que aquest any van pujar com a molt una vintena de persones, sense comptar amb les mares de l'esbart, que entenc que per sobre de tot hi eren per veure l'actuació dels seus fills.

    Hi havia cadires buides. Mai ho havia vist això.

    Crec que va estar una mala decissió per part de l'alcalde triar al senyor Puig per fer la glossa, ja que una de les conseqüències va ser que la gent no acudís a un acte que acosta a ser força multitudinari (tenint en compte les dimensions de l'explanada del castell).

    Per aquest motiu, penso que hauríem de seleccionar amb molta cura qui ens ha de transmetre un missatge tan important durant un dia com la Diada. D'aquesta menera es guanyarà credibilitat. Falta ens fa.

    ResponElimina
  11. Àngel, m'alegro que siguis seguidor del nostre bloc.
    El dia que et vaig conéixer, durant la jornada de les votacions, vaig tenir una bona sensació amb tu tot i no convergir els nostres colors polítics. Vam coincidir com a interventors a la mesa electoral i vam tenir una xerrada interessant. Em vas resultar una persona formada i amb criteri.
    Amb tot això aclarit, m'agradaria dir-te que voler anar en contra de tot un moviment social en contra de les polítiques que des de la Generalitat s'estan fent és poc sensat. A Calafell hi havia un grup de persones que no era quantiós però que representa tot una massa de gent que no vol que se li retalli més el seu estat del benestar.
    D'acord que hi ha indignats que ho estan amb "tots" els polítics, però la realitat és que des del govern de Catalunya no s'està fent res per reactivar l'economia i crear llocs de treball. Res que no s'hagués impulsat per part de l'antic govern, almenys per ara.
    Tot el contrari, se'ns retallen els nostres drets més bàsics (educació, sanitat, etc) i les mostres de rebuig són evidents. Més evident encara és que la dreta busca la dreta i afavorir les classes socials més benestants.
    Això no li agrada al poble.
    Portar un conseller tan polèmic com el Felip Puig, crec modestament que ha estat un error i ha empobrit el nostre acte de la diada. És una opinió personal.

    ResponElimina
  12. Hola Yolanda;

    Si que va estar prou bé, i com és lògic, personalment no tic res en contra vostre. Sóc seguidor del vostre blog com sóc seguidor de molts altres; ja siguin d'economia, tecnologia o l'àmbit municipal. Tot i que penso que heu fet un poc tard, m'agrada el fet de que tingueu un blog on expressar-vos i la gent s'expressi.

    Dit això, i com el debat sobre l'estat del benestar, l'economia, les polítiques fiscals etc. podria ser massa llarg; algun dia que ens veiem ja ho parlarem ;)

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  13. Gràcies Àngel per la teva simpatia. Cap problema, ens veiem i prenem un cafè en quant vulguis, estaré encantada de parlar amb tu.

    Salutacions

    ResponElimina
  14. Cal recordar que també eren 20 els primers que van acampar a la Plaça del Sol de Madrid i en menys d'una setmana aquesta xifra va passar a ser de milers.

    ResponElimina