divendres, 30 de setembre del 2011

Otra forma de hacer política: debate en Segur

Desde hace algún tiempo, los socialistas de Calafell hemos hecho totalmente nuestra la máxima de "otra forma de hacer política". Otra muestra más de ello es el debate que el pasado viernes celebraron en el Hostal Lleida los vecinos de Segur Jordi Guillem y Josep Muñoz por una parte, y el portavoz municipal del PSC, Ramon Ferré, por la otra. La moderación estuvo a cargo del también vecino Philippe Sempere.

Durante el mismo, se trataron dos temas principales, la C-31 y el puente de Segur, que podréis seguir al detalle en el siguiente clip. Estamos seguros que será de vuestro interés.


10 comentaris:

  1. Desde hace algún tiempo no; puc corregir?

    "Desde que estamos en la oposición..."

    LOL

    ResponElimina
  2. Àngel, els temps canvien i les persones, en certa mesura, també es van moldejant, van evolucionant i es van adaptant a les circumstàncies i a les noves condicions.

    Nosaltres creiem que hi ha una forma diferent de fer les coses, sempre es pot millorar i penso que, des de que vam tenir oportunitat, ho hem demostrat. Ja vam iniciar el discurs d'investidura amb un aire renovat, en una altra direcció i estic segura de que els teus companys, i ara també caps, em donarien la raó.

    Ara esteu al govern, però no governareu sempre Calafell ja que cap formació política es perpetua al govern, d'això ja s'encarreguen els ciutadans que cada 4 anys passen factura i prenen una decisió. Estar a l'oposició també és una oportunitat per continuar treballant i demostrant que som un grup fort i amb capacitat per tornar a estar al front del municipi.

    Ccrec que els resultats de les darreres eleccions, ens situa en una posició de força com per, d'aquí 4 anys, ser una clara opció de govern.

    ResponElimina
  3. Àngel, personalment m'és igual qui, com, perquè la fa i quant ..., perquè per d'amunt de tot preval el fet !

    A l'oposició es deu de treballar, i no esperar que el altre la cagui i anar fent, ningú ha de tenir barra lliure ni un xec en blanc per governar, amb l'excuse de que falten 4 anys i no cal fer ni brot fins que toquin les campanes !

    Enhorabona a les tres parts participants, al Restaurant "Lo Mam" / Hostal Lleida , PSC Calafell i com no al Bloc de Segur per aquest exemple de comunicació, encara que la fórmula no sigui la millor, com a ciutadana la propera si existeix m'agradaria, passades les "pors" d'en Ferrer ( de bon rotllo ), que fora més oberta, es un fet valent i pioner dins del nostre Municipi, un debat entre polítics i ciutadans, és quelcom alguns hem treballat molt per tenir, un primer esglaó de Participació Ciutadana, sense cost econòmic pels calafellencs, fet per veïns amb consciencia política i compromís social !.

    Respectar totes les veus, aprendre a dialogar, discrepar argumentant sense faltar el respecte d'aquell que no coincideixi amb el nostre criteri per arribar a acords i seguir fent camí sense crispar al personal!. Amb BONA voluntat un arriba molt lluny.

    ResponElimina
  4. Han publicado en el blog de segur un anónimo que dice que Angel Solé trabaja en el departamento de propaganda del ayuntamiento y que lo han metido a dedo. Como partido politico que tiene acceso, ¿es posible que lo confirmeis?

    ResponElimina
  5. Àngel,
    des de que hi han hagut canvis al PSC, per ser més exactes.

    Oscar,
    lo preguntaremos en el pleno. No nos lo ha dicho nadie.

    ResponElimina
  6. Mirad para quien trabaja el tal Angel Sole ( empresa Butterfly)
    http://Butterfly.es/politics/nuestros-trabajos

    Ramon, no hace falta que lo preguntes en el pleno .

    Es uno de los fundadores de la empresa que le hace toda publicidad al Olivella: " no hay nada mas que desirrrrr"....

    ResponElimina
  7. En primer lloc, voldria donar les gràcies al bloc de Segur per donar-me l’opció de poder donar les explicacions oportunes al respecte dels dos temes que tanta polèmica van suscitar en el passat mandat, relatius a la C-31 i a les xapes del pont, que afecten a la Pensió Lleida.

    En segon lloc, donar les gràcies a la Pensió Lleida per l’amabilitat i l’hospitalitat rebuda per a fer aquest debat. També voldria agrair-los la proposta de fer aquest debat entre ells i el PSC per tal d’aclarir conceptes i conductes de cadascú de nosaltres. A més, voldria afegir que, per qualsevol cosa que els pugui afectar, ens tindran disponibles per donar-los suport i recolzament.

    En tercer lloc, felicitar al moderador, el Philippe, per haver donat la cara i haver sigut tant valent, sense cap necessitat.

    Pel que fa als sorolls i les interrupcions dels trens, era conscient que podia passar això. He estat molts cops a la pensió Lleida, els suficients per adonar-me que els sorolls dels trens, durant el dia, són insuportables. Tant de bo es pugui solucionar algun dia! Reconec que, quan vaig proposar que el debat es fes a la pensió Lleida, volia demostrar que hi ha sorolls més molestos que el de les xapes del pont (que no es senten en cap moment del debat), com poden ser la carretera o el tren. Però, certament, els sorolls de les xapes, sobretot de nit, molesten als clients i als veïns de la zona.

    He de remarcar, com dic en el debat, que la intenció era de solucionar-ho, en la mesura del possible i amb la mínima inversió possible. Així ho vam fer en dues ocasions, reforçant les fixacions. També era la nostra intenció acabar el projecte iniciat per reparar, de forma definitiva, el pont i evitar, així, els sorolls. Efectivament, el projecte pujava uns 60.000 euros. El teníem gairebé a punt, quan van haver-hi les eleccions. Esperem que ben aviat es pugui posar els diners per a solucionar el problema!

    Efectivament, m’afegeixo a les opinions de que el debat va quedar un pèl “encorsetat”. He de manifestar que la primera proposta va ser fer un debat sense límit de temps i sense límit de temes. Vaig intentar posar una mica d’ordre, per no fer-ho llarg i feixuc pels que ho miressin. Per això vaig suggerir el format, que va ser acceptat, amb alguns canvis, per les tres parts. Potser, en la propera ocasió, podríem aprendre d’aquesta experiència i millorar el format.

    Jo no mentia, simplement no coneixia tot el procés, com sí ho coneixen els propietaris de la Pensió. Tampoc he pogut disposar de tota la informació, ja que, ara, estic a l’oposició i no volia posar als tècnics municipals en cap compromís. Tal i com vaig dir al debat, els tècnics eren els que teníem més informació dels temes i, jo, com a polític, em vaig limitar a fer de testimoni en el judici que es va celebrar entre la Pensió Lleida i GISA. Recordo que, com a testimoni, no es pot faltar a la veritat. Així ho vaig fer.

    Pel què fa al to del debat, si he estat fred o poc comunicatiu, vull dir que, per mi, també l’experiència era nova i no tinc cap inconvenient en repetir-la. Això em permetrà, també, seguir aprenent com a polític. Sempre escolto les crítiques o opinions de la gent que t’ajuden a millorar en moltes coses i més quan venen d’un públic tant exigent com el dels blocs.

    ResponElimina
  8. Buenas tardes.

    Me parece muy bien que los del hostal Lleida miren por sus intereses, pero yo como vecino de segur miro por los intereses de los demás vecinos. Somos un pueblo que cada vez se esta haciendo mas grande y por tanto necesita mas infraestructuras.
    Lo que no me gusta nada es lo que vengo observando desde hace un par de décadas que vivo aquí : el servilismo de los anteriores consistorios por los comercio de "tota la vida". Incluso el no invertir en infraestructuras para que no hubiera mas competencia. Solo hay que mirar alrededor, bares y mas bares. Bueno, tenemos un par de carnicerías, una pescadería, una librería, una mercería y poca cosa mas.
    Si tenemos que comprar nos tenemos que ir a otras poblaciones o pagar a precio de oro por falta de competencia.

    Conclusión: no me dan pena los del hostal, me dan pena los vecinos que nos tenemos que buscar la vida para abastecernos de lo imprescindible .

    Imaginemos la siguiente situación: que el terreno que hay en la c31 que es del ayuntamiento construyeran un hotel . Las demandas del hostal serian todavía la cc31 y el ruido del puente????? Sinceramente no lo creo.

    Un cordial saludo.

    ResponElimina
  9. La comunicació directa i la digital són essencials i imprescindibles perquè enriqueixen la democràcia i la fan de més qualitat i preparen per a la propera victòria. Enhorabona. No defalliu. A Calafell us necessitem més que mai

    ResponElimina
  10. a los sres del hostal LLeida recordarle que cuando compraron el Hostal Lleida (antiguo hotel Granada) ya existian las vias del tren (dos direcciones y deberian saber el ruido del mismo, y si no me equivoco hasta el puente ya estaba construido.

    ResponElimina