dilluns, 15 de maig del 2023

Projectes estrella (1): La residència per a la gent gran!


La residència per a la gent gran és una de les propostes més avançades del programa electoral. Recentment, s'han aconseguit més de cinc milions d'euros dels fons Next Generation, per a fer-la possible. El cost de l'obra és d'11 milions d'euros. El projecte executiu està fet i la llicència d'obres ja està sol·licitada. Començarà a construïr-se aquest mateix any, passat l'estiu. Acabarà l'any 2025. Hi haurà 120 habitacions i més serveis que complementaran els del centre de dia actual.


La residència per a la gent gran va ser l'equipament més votat en el procés participatiu Calafell25x25 que el PSC va engegar al 2014. Des de llavors, vam aconseguir materialitzar el centre de dia, a través de la Fundació Santa Teresa del Vendrell. El Centre de Dia de La Sínia es va donar d'alta com a Centre Cívic i com a Centre Especial de Treball, ja que la Generalitat no en reconeixia la necessitat. Amb el temps, s'ha demostrat que el centre de dia era necessari. En l'actualitat, l'utilitzen més de seixanta persones i també hi ha una trentena que utilitzen el Centre Especial de Treball.


El projecte està pensat com una residència moderna i actual que agafa el concepte nòrdic d'unitats de convivència i apta per a persones amb diferents capacitats i mobilitat. No serà la típica residència d'avis, més aviat serà un centre d'apartaments tutelats, on els residents podran utilitzar serveis a la carta i en funció de les seves necessitats, convivint i compartint espais amb persones de capacitats similars.


Els espais s'agrupen en unitats múltiples de sis, compartint diferents espais comuns com una cuina o sales d'estar. Però, també, s'hi faran les consultes i els serveis mèdics necessaris per als residents. La versatilitat del projecte permetrà modelar el seu funcionament en funció de les necessitats. A més, la seva construcció serà sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada