dimarts, 15 de juliol del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament de Calafell, amb un sol punt a l'ordre del dia: l'adjudicació a l'empresa Clece del contracte de manteniment i inversió de l'enllumenat públic del municipi per deu anys de concessió. Aquest punt ha passat pel ple després que l'equip de govern ho aprovés en Junta de Govern i rebés la impugnació d'una de les empreses que han estat licitant en el concurs, l'empresa Rubatec. Aquesta impugnació va anar al Tribunal Català de Contractes del Servei Públic i l'informe que ha emès constata que l'adjudicació hauria d'haver estat acordada pel Ple municipal i no per la Junta de Govern. Per aquest motiu, avui s'ha celebrat un ple per a passar aquesta adjudicació a l'empresa guanyadora del concurs, l'empresa Clece.

Aquesta contractació és una de les dues que han passat ja pel Tribunal Català de Contractes del Servei Públic, juntament amb la licitació en curs sobre la construcció d'un nou tanatori a Calafell. En aquest altre cas, el tribunal ha exigit a l'ajuntament que continués la tramitació després de que una de les empreses licitadores impugnés una de les meses de contractació.

El temor que tenim des del Grup Municipal Socialista és que ens trobem davant de dos nous "casos Plana" que puguin costar diners al municipi, per unes adjudicacions mal fetes, com va passar en aquella ocasió. Recordem que aquesta adjudicació que es va fer el 2002, amb CiU i PP al govern de Calafell, va provocar que fa un any i escaig l'ajuntament hagués d'indemnitzar l'empresa Plana amb 1'5 milions d'euros.

Per aquest motiu, des del Grup Municipal Socialista hem manifestat que es parli amb les empreses que puguin impugnar l'adjudicació feta i es miri d'evitar un contenciós que pot dur a l'ajuntament a una nova sentència que obligui a indemnitzar per una adjudicació mal feta. Nosaltres vam aprovar el Plec de Condicions del nou contracte de manteniment de l'enllumenat perquè creiem que era necessari posar al dia aquest servei. Però, no estem d'acord amb com s'ha portat el procés per part de l'equip de govern, acordant l'adjudicació per un òrgan no competent i sense intentar evitar els procediments jurídics que es puguin derivar d'aquesta adjudicació, així com el retard que pot suposar en la posta en marxa del servei de manteniment si segueixen les impugnacions de les empreses que es van presentar al concurs. Per aquest motiu, hem votat en contra de l'adjudicació definitiva.

1 comentari:

  1. Malos presagios sobrevuelan por la casa grande, que el primer pronunciamiento sea que, en la forma no se ha seguido el procedimiento porque, en su día se aprobó por la Junta de Gobierno una adjudicación que debió hacerse por el Pleno Municipal, no augura nada bueno.

    ¿Se esconde algo mas en el fondo del asunto?

    El tiempo y los Tribunales nos lo dirán.

    Un saludo.

    ResponElimina