dimecres, 30 d’abril del 2014

EL PARLAMENT APROVA UNA RESOLUCIÓ DEL PSC QUE DEMANA QUE LA CARRETERA C-31 SIGUI DESCATALOGADA DE LA XARXA BÀSICA

El Portaveu del PSC de Calafell, Ramon Ferré, ha estat present avui al Parlament, on ha presenciat el debat de la proposta presentada pels diputats del PSC, Núria Segú i Xavier Sabaté.

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució del PSC que demana que la carretera C-31, al seu pas pel Penedès, sigui catalogada com a via urbana i comarcal i per tant, conseqüentment, descatalogada com a via de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat.

En concret la resolució demana l’adopció de mesures per evitar cap obra d’augment de la capacitat de la C-31 per absorbir més trànsit, catalogar el tram de la via entre el Vendrell i Sant Pere de Ribes com a carretera de la xarxa comarcal i el tram entre Sitges i les botigues de Sitges com a carretera local, garantir que la descatalogació dels trams de la C-31 no suposi una minva en les partides pressupostàries destinades a la seva conservació, estudiar les obres necessàries per a readaptar els trams descatalogats i incorporar als plans territorials la referència de què la C-31 ha d’esdevenir l’eix cívic del litoral del Penedès.

Tots aquests acords s’han aprovat amb el vot en contra de CiU i el vot favorable de la resta de grups. Així mateix, el vot en contra de CiU i ERC ha evitat que s’aprovés el punt que proposava establir polítiques tarifàries per a què la variant de l’actual C-31, també coneguda com a C-32 “autopista Pau Casals”, absorbeixi tot el trànsit amb un recorregut de més de cinc quilòmetres dels trams descatalogats de la xarxa bàsica.

Moment de la sessió de la comissió de Territori del Parlament, on intervé (d'esquena) Núria Segú, defensant la proposta presentada pel PSC.

En relació a aquesta qüestió, la diputada socialista Núria Segúha afirmat que “hem presentat aquesta iniciativa fent-nos ressò dels acords que han pres la majoria dels municipis del Baix Penedès i també de les demandes de la plataforma per a la gratuïtat de la C-32.”

“La nostra proposta es fonamenta en què el trànsit actual de la C-31 és superior a la de la C-32 i sobrepassa amb escreix la ratio que aconsella el seu desdoblament, fet que no s’ha de produir donat que és la C-32 la que ha de fer aquesta funció de via ràpida i avui per avui, no ho fa.” 

La diputada socialista ha remarcat que “no hi ha cap alternativa a la C-31 en el conjunt de la comarca que no sigui l’autopista C-32 i per això els socialistes defensem que cal impulsar mesures que fomentin i obliguin al transvasament de trànsit de la C-31 a la C-32, així com mesures tarifàries que ho facin possible.”

Per la seva banda el portaveu socialista Ramon Ferré, que ha assistit a la sessió d’avui al Parlament, s’ha felicitat per l’acord assolit tot i “lamentar que CiU digui una cosa al territori i la contrària al Parlament. No entenem, sincerament, que es voti i es faci bandera d’una reivindicació als ajuntaments del Baix Penedès i després al Parlament es voti “no” al que s’aprova per unanimitat a les sales de plens dels consistoris. En tot cas, l’acord assolit avui al Parlament és bo per a Calafell i el conjunt de l’àmbit del Penedès”, ha conclòs el portaveu del PSC.

2 comentaris:

  1. Confio que quan governeu novament en la Gene no us oblideu del que ahir van votar els vostres parlamentaris ja que vau tenir també 8 anys per fer-ho i no ho vau fer. Per tant, els ciutadans tambés us ho recordarem perquè a la fi, aquest cop CIU a deixat de banda als que realment fan política ( que per a mi aquests no han fet el ridícul Ramon, sinò els d'allà, els que no visualitzen la realitat) però vosaltres heu votat a davor aquí i allà. Per tant, ho haureu de complir i per això us votaré.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tant de bo poguem tornar a governar la Generalitat ben aviat, ja que apretaria igual o més els diputats del meu partit per a aconseguir una millora important en aquest aspecte dels peatges. Per a mi, és un tema fonamental pel futur del nostre territori. Aquest i el Logis Penedès són claus pel desenvolupament econòmic de la comarca.

      Elimina