dilluns, 21 d’abril del 2014

El PSC de Calafell es reuneix amb les forces sindicals per recollir idees per crear ocupació


El PSC de Calafell ha iniciat una ronda de contactes amb el món del treball per recollir idees per crear ocupació al municipi. És una de les línies de treball del procés participatiu“Calafell 25x25”, que amb la intervenció de la ciutadania vol traçar un full de ruta a deu anys vista, quantificat i planificat en el temps i incorporat al programa electoral. En aquest cas, per mirar com es pot reactivar l’economia local i revitalitzar els motors econòmics, amb la mirada molt posada en la generació de llocs de treball.

L’ocupació és el tema central de les jornades de participació d’aquest mes d’abril, dins del “Calafell 25x25”. El candidat a l’alcadia i actual portaveu municipal socialista, Ramon Ferré; la primera secretària del PSC, Yolanda Almagro, i el responsable de relacions sindicals del partit a Calafell, Rafael López Escobar, han tingut una primera presa de contacte amb les forces sindicals, amb una reunió amb el secretari general d’UGT a les comarques de Tarragona, Jordi Salvador, i amb la delegada al Baix Penedès, Mar Vázquez.

Ferré ha explicat que “els agents econòmics tenen molt a dir en aquest procés d’elaborar un programa que permeti afrontar els reptes de Calafell, tant els històrics com els derivats de la crisi”. I ha afegit que “en aquesta línia, tan important és dialogar amb els empresaris, que ja ho hem fet, com amb les forces del treball. És més, he volgut que el meu primer acte com a candidat a l’alcaldia fos amb els sindicats, perquè no oblidem que som un partit d’esquerres”.

De la seva banda, Yolanda Almagro ha destacat que “les propostes concretes han de sortir del procés participatiu, però és evident que una prioritat ha de ser ajudar a viure amb dignitat les persones. I que les persones tinguin feina és absolutament imprescindible”.

En el contacte entre el PSC de Calafell i la UGT, s’ha abordat de forma específica com es pot ajudar els autònoms i els petits empresaris. Són els que més ocupació acaben creant, tant en el conjunt  del país, com singularment a Calafell, atés el perfil del seu teixit econòmic. Aquestes i altres idees passaran per la participació de la ciutadania, mitjançant el procés “Calafell 25x25”, que acabarà treient a la llum mesures concretes, quantificades i prioritzades. El PSC s’ha compromés a fer del resultat del procés el seu programa per a les properes eleccions municipals de 2015.

Aquest 25 d’abril, acció de participació a l’estació de tren de Segur de Calafell


Aquest dia 25, a més, el PSC de Calafell instal·larà el punt d’informació del procés participatiu a la placeta de l’estació de tren de Segur de Calafell. Des de primera hora del dia, els socialistes recolliran les opinions i suggeriments dels milers de calafellencs que, a diari, agafen el tren per anar a treballar fora del municipi. Malgrat que la crisi n’ha disminuït el nombre, continuen sent una de les principals forces laborals de Calafell. El PSC completarà la jornada visitant els comerços i establiments del Passeig Marítim del nucli de Segur de Calafell, també amb la idea de recollir propostes per la dinamització econòmica del municipi.

Els socialistes calafellencs aprofiten per recordar que el proper 1 de maig organitzen, com cada any, la tradicional celebració de la Festa del Dia del Treball. Els actes es desenvoluparan a la plaça del Port de Segur, a partir de les 10 del matí, amb un esmorzar-sardinada. Al migdia hi ha també un dinar-fideuda, amb un tíquet conjunt de cinc euros, tot inclòs. Al llarg de tot el dia hi haurà diferentes activitats i els participants podran aprofitar també per fer arribar al partit les seves idees sobre el futur del municipi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada