divendres, 25 d’abril del 2014

Què cal fer per a millorar Segur?

Segur de Calafell és el nucli més gran del municipi, en extensió i en nombre d'habitants. Amb el 41% de la població de Calafell, el nucli de Segur pateix unes deficiències estructurals molt importants a nivell urbanístic, social i econòmic que cal reconduir. Històricament, Segur ha patit les conseqüències d'un creixement desmesurat que no ha anat acompanyat de les inversions necessàries i urgents per a absorbir la pressió demogràfica i urbanística que ha viscut. En els darrers anys, especialment gràcies als Plans Zapatero, s'hi ha fet un bon rentat de cara en algunes zones. Però, els dèficits són històrics i les dinàmiques difícils de canviar si no ens hi posem de valent. Per a conèixer aquestes mancances i prioritzar les sol·lucions als problemes estructurals del nucli de Segur, et necessitem!

Voreres transitables - Fa temps que l'estat de les voreres de Segur és, en gran part, lamentable. Poc a poc, s'han anat fent arranjaments puntuals en determinats carrers. Però cal fer, encara, una bona repassada per tot el nucli, especialment en la part alta.

Equipaments necessaris - El nou CAP (Centre de Salut) i l'Institut La Talaia són les dues urgències en matèria d'equipaments. Un centre cívic ajudaria a cohesionar la població de Segur.

L'activació del Port - Buscar una sortida per als locals del Port que permeti dinamitzar l'espai comercial i l'hosteleria de la zona és també de vital importància per a aconseguir activar part de l'economia de Segur.

Risc d'exclusió social - Segur té la major part de persones en risc d'exclusió social de tot el municipi, especialment a la zona de Segur Platja. Calen programes socials adequats.

Renovació de l'espai públic - Últimament, s'han renovat molts carrers i voreres de Segur. Però aquests només suposen un 5% dels quilòmetres de carrers del nucli. Cal seguir millorant aquells que són més cèntrics i més transitats, però de manera especial aquells que pateixen inundacions en els dies de pluja intensa.

Aparcaments - S'han fet alguns aparcaments propers a l'estació i al centre de Segur. Però hi ha zones on cal millorar l'aparcament, especialment a prop de les instal·lacions esportives.

Permeabilitat de la via del tren - Cal fer els passos necessaris per a que la via del ferrocarril no sigui una trinxera que parteix el nucli en dos. Comerços i veïns ho demanen a crits!

Parcs i lleres públiques - Els torrents de Segur són les poques zones verdes que té el nucli. Fa temps que s'han d'arranjar i fer els dipòsits reguladors que ajudin a millorar la inundabilitat de Segur. Però també cal pensar en aprofitar el Parc que hi ha al nord de Segur com a espai d'oci i lleure.

Millorar el teixit comercial - La pèrdua del Mercat de Segur i el tancament de molts negocis ha provocat una baixada important en l'espai comercial de Segur. Actualment, la restauració s'haconvertit en una de les activitats econòmiques més importants. Cal reactivar el comerç i dinamitzar les zones comercials.

Serveis - Amb el temps, la recollida de brossa, la neteja viària, la jardineria i la neteja de platges han millorat, amb la renovació i actualització dels contractes. Ara s'està renovant el de l'enllumenat públic. Cal pensar en optimitzar aquests serveis i fer un seguiment constant.

Parc d'habitatge - Molts edificis d'habitatges no disposen d'ascensor, porter electrònic, telecomunicacions o han de reformar les façanes. Però, també, fa molts anys que no es fan habitatges de protecció oficial per a les persones més necessitades.

Mercadal saturat - El mercat ambulant dels divendres s'ha onvertit en un punt d'alt risc. Molts dies, la massa de gent fa impossible accedir als habitatges i, el més perillós, accedir a bombers, ambulàncies i policies.

Seguretat ciutadana - A Segur es produeixen més del 50% dels delictes de la comarca, especialment a Segur Platja. La majoria són robatoris amb violència en domicilis particulars. Però, també hi ha alguns punts conflictius com l'estació de tren.

Reduir les inundacions - Els dies de pluja segueix havent inundacions de gran part de carrers i finques privades de Segur. Cal millorar la xarxa de pluvials i fer els dipòsits reguladors previstos en els torrents.

Com veieu, molts dels problemes del nucli ja són coneguts. Però, en aquesta entrada podeu afegir els què creieu que ens hem descuidat o no s'han citat. També podeu proposar possibles solucions i propostes per a cadascun dels problemes que es tracten. Et necessitem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada