dijous, 1 de maig del 2014

La festa socialista del Primer de Maig aplega 250 persones al Port de Segur de Calafell


250 persones s’han aplegat avui a la Festa del Dia del Treball que, des de fa anys, organitza el PSC de Calafell. La Festa, que reuneix els socialistes calafellencs i els de la comarca del Baix Penedès i tothom que s’hi vol sumar, s’ha celebrat al llarg de tot el dia al Port de Segur de Calafell, no ha oblidat el component reivindicatiu de la diada i ha esdevingut un clam al voltant de la idea que la lluita dels treballadors està més viva que mai perquè és absolutament necessària i imprescindible.

El portaveu municipal i candidat a l’alcaldia del PSC, Ramon Ferré, ha dit, en la intervenció que ha fet, que “hem de reclamar el dret al treball, perquè tenir treball és la base per una vida digna”. Ferré ha afegit que “això ha de ser així a tot arreu, però especialment a comarques com el Baix Penedès o municipis com Calafell, que tenen un atur que supera la mitjana”.

L’alcaldable socialista ha recordat que “ningú pot estar d’esquena a aquesta realitat. I si bé és cert que algunes coses segurament han de canviar, no podem fer-ho oblidant als que pateixen. En particular, no pot fer-ho un partit d’esquerres. La vida digna de les persones està per damunt de qualsevol altra consideració”. I també que “a Calafell, estem treballant amb els agents econòmics i el món del treball per mirar com es pot reactivar l’economia local i revitalitzar els motors econòmics, amb l’objectiu de generar llocs de treball”.


Efectivament, els socialistes calafellencs han dedicat les activitats del mes d’abril del procés participatiu “Calafell 25x25” a l’ocupació. Aquest procés vol elaborar, amb la participació ciutadana, un full de ruta a deu anys vista, quantificat econòmicament i amb calendari, que el PSC incoporarà al seu programa per les eleccions municipals. Després de fer diverses trobades amb el món empresarial i comercial, aquest abril, els socialistes s’han trobat amb les forces sindicals i amb la que és la principal força laboral del municipi: els qui cada dia marxen fora del municipi a treballar.

De la seva banda, la primera secretària del PSC de Calafell, Yolanda Almagro, ha expressat que “tenir feina és bàsic per viure amb dignitat, sí. Però no de qualsevol forma. En aquest Primer de Maig hem de recordar que la reforma laboral de la dreta l’únic que ha fet és empobrir els treballadors i deixar els aturats sense esperances”.

Almagro, finalment, ha ampliat els terrenys de lluita: “Avui els protagonistes no són tan sols les persones que no tenen feina. També ho són les dones que han de treballar 84 dies més a l’any per guanyar el mateix sou que els homes. I els treballadors, homes i dones, que estan sotmesos a expedients de regulació a les seves empreses i que han vist minvar els seus sous”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada