dilluns, 14 de gener del 2013

Incompetència i manca de respecte


Amb aquesta escarida frase, podem definir avui l'absència total del màxim responsable de l’esport i la promoció esportiva de l'ajuntament de Calafell, el senyor Juan José Iglesias, demostrant una vegada més que Calafell no li importa res i l'esport encara menys.

Ahir 13 de gener, per bé de tots, l'esport ha estat protagonista una vegada més a Calafell. I això és molt bo, per a Calafell i per a l'esport. Però com ja ve sent habitual, la part negativa la va posar el regidor d'esports amb la seva absència. Una absència que mostra una total falta de respecte als atletes, públic i als qui han intervingut, treballat i col·laborat en l’organització de l'esdeveniment esportiu. I el que és pitjor, a Calafell.

Abans d'entrar en alguns detalls de la jornada d’ahir, considero oportú com a regidor del grup municipal del PSC de Calafell, felicitar a tots als atletes que van participar  i a totes les persones que van treballar, d’una manera directa o indirecta, en l'organització de la prova com són: el personal laboral de la regidoria d'esports de Calafell, la Policia Local, la Protecció Civil i la Creu Roja per fer possible aquesta prova esportiva. De l'empresa organitzadora, m'abstinc dir res per dos motius: el primer, vist com li han venut la moto al regidor, al fer coincidir la prova de Calafell amb la de Sitges, ja diu molt d'ells, i la segona es que, a data d'avui, a les 12:49 encara no estaven penjades les classificacions a la seva pàgina web. Això ho diu tot d'aquesta empresa.

Poc més haig dir de la prova esportiva en si. Tècnicament no té cap dificultat organitzar-la. El front marítim del nostre municipi és un teló de fons de luxe per qualsevol esdeveniment esportiu d'aquestes característiques, convertint a Calafell és una destinació immillorable per a desenvolupar qualsevol esdeveniment esportiu l'aire lliure. Però per desgracia, he de destacar que la incompetència del regidor d’esports segueix sent la tònica habitual en les seves formes i maneres de fer, que no beneficien per res a Calafell. La seva absència, així com també la de la regidora de promoció econòmica i turisme, és una mostra palpable de que no anem per bon camí i això, en els temps que corren, no és bo. Amb aquestes actituds irresponsables i irrespectuoses, ni promocionem el municipi, ni motivem al sector turístic a que se sentin partícips d'aquests esdeveniments i accions de promoció. Si els que han de predicar amb l'exemple, no es deixen veure, ni tan sols per a lliurar un trofeu, anem per mal camí.

Ahir, la participació total entre les dues distàncies (5 km i 10 km), va fregar escassament els 300 inscrits, segons dades de la mateixa empresa organitzadora que és de Reus. Per a Calafell aquesta xifra no comporta cap tipus de benefici, parlant en clau turística. Però és lògic. Ja que organitzar aquest esdeveniment esportiu el mateix dia que s'organitza a Sitges la 30ª edició de la mitja marató i també  10 km no té ni cap ni peus. 

Novament el senyor Juan José Iglesias ens ha deixat palès, quin coneixement té de l’esport, de la promoció turística esportiva i de la importància que té escollir bé la data per dur a terme un esdeveniment esportiu. Sitges ha acollit quasi 4.000 atletes. Calafell justets 300 inscrits amb les categories infantils incloses. Hem de competir amb Sitges? Doncs no. Ells duen trenta anys fent la prova. Podem aspirar en un futur a un esdeveniment esportiu que obligui els atletes a marcar-lo en la seva agenda com referent? Rotundament si, és possible. Calafell disposa de tots els ingredients necessaris.

Un altre exemple de destí turístic a tenir en compte que ens pot servir com a referent turístic esportiu es Santa Pola.  Els empresaris de Calafell que vulguin veure com en temporada baixa es poden atreure turistes a través de l’esport tenen en aquesta població turística un bon exemple.

Santa Pola, un municipi similar a Calafell. La mitja marató de Santa Pola tindrà lloc el proper 20 de gener. Com molt bé ells diuen: “possiblement la millor mitja marató més internacional de Espanya o del món”. Això és saber vendre un esdeveniment esportiu! A més l’organització de l’esdeveniment esportiu, atenció, va a càrrec del Club d’Atletisme de Santa Pola. Només un petit detall, l’any passat la prova esportiva va reunir a 8.862 inscrits. El difícil no era participar, sinó trobar allotjament en un radi de 30 km. Aquest any, el seu objectiu és batre el rècord d'inscrits. Promoció turística, sense cap mena de dubte. Molts dels participants segur que repeteixen la seva visita a la primavera o l’estiu. Promoció esportiva també, i molt! Beneficis pel municipi i el sector turístic  ja us ho podeu imaginar, en el mes de gener!

A tot això, encara recordo una comissió de serveis a les persones. a finals del 2011, quan li vaig comentar al senyor Juan José Iglesias perquè escollia la mateixa data que la històrica prova esportiva de Sitges. No només no em va saber respondre sinó que, seguint en la seva línia em va atacar personalment, com continuarà fent desprès d’aquesta entrada, intentant que no faci les meves hores en el centre esportiu de Calafell, o d’altres coses. Però el millor va ser quan, amb la boca ben plena, va dir davant de tots que; Sitges està a 15 km de Calafell i, per tant, no influeix en res. Resposta inspirada del responsable polític de l’esport de Calafell.
Diuen que l'ésser humà és l'únic “animal“ que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. Doncs ell, són tretze en tot el que fa. Per què? Doncs ell ho sabrà. Però Calafell no s’ho mereix tot això.


Calafell pot aspirar a molt més. Calafell pot acollir un esdeveniment esportiu que reuneixi a molts més atletes i sigui capaç de generar una oferta turística esportiva amb el conseqüent benefici al sector turístic, principal font d'ingressos del nostre municipi Calafell. Però ho hem de treballar entre tots; sector públic i privat.

Finalment, destacar que, a data d'avui, l'esdeveniment esportiu ni tan sols ha estat esmentat en la pàgina web de l'ajuntament, ni a la de turisme, durant els mesos ni els dies previs a la prova. Tampoc s'ha fet una gran difusió de la prova, en mitjans de comunicació excepte Calafell ràdio és clar. Algun pòster en algun establiment i poca cosa més. Aquesta és la millor mostra que l'esport ni el turisme esportiu interessen en aquest equip de govern, salvant les excepcions, que hi són, com s’ha vist a la cursa.

Altre aspecte lamentable que l'actual regidor d'esports ha implantat i fomentat a Calafell és la desunió entre les entitats esportives locals. Avui, cap d’elles estava present. La presència de les entitats esportives locals en qualsevol acte i esdeveniment vinculat a l'esport és sinònim d'associacionisme i foment de l'esport i l'activitat física a tots els nivells.

Esperem que la seva incapacitat i incompetència no degeneri encara més la imatge de Calafell, en aquest àmbit, ja de per si deteriorada, gràcies a les seves accions i als fets esdevinguts en l’últim ple, i el recent estrenat any nou, fruit de les seves falses promeses i la seva dolenta gestió dels recursos envers els empresaris i entitats de Calafell.

Que Calafell segueixi acollint proves esportives és important, diria jo que és vital per a atreure un turisme esportiu i, en conseqüència, activar una nova font d'ingressos a través d'esport. Però també és necessari que el sector turístic s'impliqui i exigeixi estar present per a crear una oferta de qualitat que identifiqui a Calafell com destinació turística esportiva. Però encara és més important que la incompetècia d’una persona no s’apoderi del nostre municipi. En els temps que corren, Calafell no s’ho pot permetre!

3 comentaris:

  1. El regidor estaría corriendo la carrera de Sitges, para joder un poco.

    ResponElimina
  2. Menuda vergüenza! Seguro que estaba funando pipa con la chamana...

    ResponElimina
  3. Hola,

    Estoy totalmente de acuerdo con usted. Le voy a copiar y pegar el comentario que he escrito en el blog de Segur de Calafell:

    Como calafellenc y amante del deporte quiero hacer algún comentario sobre la empresa organizadora: procuraré no apuntarme a ninguna cursa que organicen.

    Principal defecto para servidor: siempre falta agua en sus cursas, durante y al final del recorrido.

    En mayo de 2012 en la media maratón de Calafell, todo el grupo de amigos que participó se quejó de la falta de agua durante la cursa. Fue un día terrible en cuanto al calor y viento.

    En la media maratón de montaña de la Riera de Gaià, si no recuerdo mal, hubo agua en el km 7 aproximadamente y el siguiente fue sobre el km 16-17. Por favor! Precisamente no son baratas las cursas de esta empresa por recibir una triste camiseta. Por lo que cuestan al menos que no haya problemas con el agua.

    Lo de ayer fue miserable y asqueroso cuando ni a mi ni a mi pareja nos dieron un vaso de naranjada o lo que fuese que había dentro del vaso de plástico, ya que quedaban pocos vasos y no iban a llegar para todos los corredores. Además, este año de entrada la cursa ya valía dos euros más.
    No nos íbamos a morir de sed, pero el gesto por su parte es feísimo.

    ResponElimina