diumenge, 30 de setembre del 2012

Olivella es carrega una icona de Segur, el Mirador!


L'alcalde Joan Olivella s'ha carregat una icona de Segur, l'antic edifici del Mirador, que presidia un dels punts estratègics del municipi des de feia més de cinquanta anys! Tot això sense participació ciutadana de cap mena (pel "carril bici" van fer quatre reunions de participació) i donant la culpa als propis ciutadans (dient que es tractava d'una "vella reivindicació veïnal"). Algú sap si hi ha algun escrit d'algun ciutadà demanant l'enderroc del Mirador? Nosaltres no n'hem vist mai cap! Al contrari, molts veïns volien que el Mirador de Segur tornés a tenir vida i s'hi pogués fer algun tipus d'activitat privada o pública. Els escrits que ha citat l'alcalde feien referència a la seguretat i a l'ocupació del mateix, mai demanaven l'enderroc de l'edifici. A més, algunes associacions el volien com a seu social.

Tampoc serveix l'excusa de la seguretat, els possibles "delinqüents" que allí hi havia s'han traslladat a d'altres llocs de Segur (Avinguda Itàlia, Carrer Pinar, Carrer Costes del Garraf,...). No han desaparegut, com ha fet el Mirador. Els ciutadans de Segur s'han quedat estorats per la decisió unilateral de l'alcalde Olivella de prendre'ls un dels dos edificis emblemàtics que, encara, quedaven a Segur. No queda ja res de la Masia de la Casa Vella, ni de la Masia de la Casa Nova, ni del Baixador de tren de Segur, ni del Mirador... només queda l'ermita! I, vist la manca de respecte que li tenen alguns regidors, temem per la seva integritat. A més, a l'entorn de l'Ermita també hi ha "delinqüència", esperem que a ningú se li acudeixi enderrocar l'ermita per a eradicar-la!

El més sorprenent és que el passat dijous 20 de setembre es va fer una comissió informativa d'Obres Públiques i no es va dir res del tema ni es va informar a l'oposició de res. Dilluns 24, el regidor apareixia, juntament amb l'alcalde (que no ha informat els portaveus municipals, tampoc), fent declaracions a les notícies de TV3. En el ple del dia 27, el regidor va dir que no calia informar a la comissió, que ja teníem prous mecanismes per aconseguir la informació. Anem malament! Ocultant informació i fent accions agressives contra els sentiments i la memòria històrica de la gent de Segur. Això és un alcalde que escolta la gent? Això és un equip de govern que creu en la participació ciutadana? Aquesta és l'altra manera de fer política que ens van prometre?

Actuacions com aquesta ens indignen més, si cap, quan veiem que els bungalows annexos al Mirador continuen en peu (okupats per altres "delinqüents"), el Càmping El Buen Vino (okupat per altres "individus") o la gossera il·legal del pare d'una regidora, al torrent de Mas d'en Vives, encara en peu. No veiem en cap d'aquests casos la cel·leritat administrativa que s'ha seguit en el cas del Mirador.

Així doncs, un cop més als sentiments dels ciutadans, especialment de Segur, que s'estimaven el Mirador com un icona del passat i de la història de Segur i del municipi. Però també una desil·lusió per aquells que li veien possibilitats de ser quelcom diferent, amb vida novament i activitat social, econòmica i/o cultural. Una nova ocasió perduda per Calafell i un cop irreversible i irreparable a la sensibilitat ciutadana de Segur.

1 comentari:

  1. Pues esta claro lo que a pasado con el mirador,el alcalde Joan Olivella le consigue trabajo a la empresa excavaciónes valles. Más claro el agua. 18.500 euros por tres días.jajajajajajaja QUIEN NO LO VE

    ResponElimina