dijous, 27 de setembre del 2012

Resum de la sessió plenàvia d'avui


Aquest matí s'ha celebrat, novament, la sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Calafell, corresponent al mes de setembre. Els punts de l'ordre del dia demostren la poca activitat del Consistori que encapçalen CiU i PP. Una prova d'això és que s'han aprovat les actes dels plens ordinaris de desembre, gener i febrer que restaven pendents, encara. Però, al final del Ple, el Grup Municipal Socialista s'ha aixecat, tips de les acusacions personals i els insults que membres de l'equip de govern fan personalment als nostres regidors. Tampoc es pot permetre el tracte de favor de l'alcalde vers els seus regidors i la discriminació que fa a l'oposició, permetent i donant carta blanca a tals comportaments.

El primer punt ha estat l'aprovació de la complementació de les nòmines dels treballadors de l'Ajuntament en determinats casos d'incapacitació temporal, d'acord amb la nova normativa vigent. El segon punt ha estat el canvi de retribució d'un regidor que passa a cobrar per assistències per haver arribat a l'edat de jubilació. També hi ha hagut un punt on s'ha designat al regidor de Medi Ambient per assistir a les reunions, en representació de l'Ajuntament de Calafell, de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat.

Però el punt més important i de major calat polític ha estat l'aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en dos aspectes: la normativa hotelera i la supressió de la clau OD5s. En la primera hi hem estat d'acord, ja que es recull una incorrecció que tenia el document del POUM que es va aprovar. Però, en la segona, el govern augmenta en un 50% l'edificabilitat permesa a la zona de Segur Platja, deixant encara els edificis en Volum disconforme, precisament el què no volen els veïns que protesten. Sobre aquest tema en farem una nova entrada, en breu, explicant el que això suposa per Segur Platja. En aquest segon apartat hem votat en contra de l'augment de densitat de l'edificabilitat que pot agreujar els problemes actuals de manca d'aparcament, serveis deficients i mal dimensionats (aigua, clavegueram, enllumenat,...) i provocar la necessitat de majors equipaments quan augmenti progressivament la població (sense deixar els espais necessaris per a fer-los).

Acabat el ple, s'ha passat al torn de precs i preguntes dels regidors. En ell, els regidors del PSC han plantejat diverses qüestions d'interès per la població. El José Bonilla ha demanat que es millori la cobertura de l'emissora local a les urbanitzacions, on el senyal és molt deficient. També, aprofitant l'ocasió, ha demanat que es millor la ràdio a la carta que hi ha a la web de Calafell Ràdio i es reprengui el programa de portaveus, tal i com es feia abans de l'estiu.

La Yolanda Almagro ha preguntat pel CAP de Segur. Ha demanat que es deixi col·locar el mercat artesanal que fan alguns artistes locals durant els caps de setmana d'estiu i un cap de setmana mensual a l'hivern. Per acabar la seva intervenció ha demanat més rigor als grups municipals de CiU i PP que no assisteixen a les comissions (en la darrera Comissió Informativa de Turisme només hi havia la regidora Olga Elvira representant el govern, sense representants de CiU ni PP).

La Tere Cumplido ha preguntat per l'INS la Talaia (Institut de Segur) i el nou CEIP Vilamar (nova ubicació del nomenat "Calafell II"). I ha exposat la situació en que es troben les escoles bressol i, especialment, les seves monitores.

El Joan Carles Robert ha lamentat que l'alcalde i el regidor d'Esports hagin restat impassibles davant la desaparició d'un club històric de futbol de Calafell, com és l'Atlètic Santa Creu.

El Massimiliano Revello ha pregat més imaginació en les activitats turístiques i de promoció econòmica, que fa dos anys que són les mateixes. També ha mostrat la nostra indignació per la retirada dels para-sols de les platges el 17 de setembre, escurçant com mai la temporada de platges en un municipi com el nostre.

El Toni Duart ha preguntat pels nombrosos accidents i situacions de perill que ha originat el carril bici durant els mesos d'estiu. També ha preguntat per la situació del Càmping El Buen Vino, amb okupes en el seu interior. Finalitzant la seva intervenció amb la pavimentació deficient d'alguns trams de carrer a Mas Mel Platja.

Per acabar el torn de Precs i Preguntes dels regidors, el portaveu del PSC, en Ramon Ferré, ha demanat la col·locació d'una barana a la Plaça Catalunya per evitar caigudes. També ha demanat explicacions sobre l'eucalíptus catalogat que ha mort "sospitosament" en el Carrer Miño de Segur Platja i, finalment, les explicacions oportunes dels motius de l'enderroc del Mirador de Segur, edifici emblemàtic de Segur (que també detallarem en una propera entrada).

En la rèplica que ha fet el govern, el regidor d'Esports ha volgut fer un prec a l'oposició, quan no li tocava, entrant en acusacions personals a un company del grup municipal i l'alcalde ho ha tolerat, sense donar-nos opció a respondre. Per tant, ens hem aixecat i hem marxat indignats per la conducta impròpia d'ambdós càrrecs. Estem tips de les acusacions personals i els insults que reben personalment els nostres regidors!

Un cop acabada l'exposició dels regidors, s'ha iniciat el torn de precs i preguntes del públic. Malauradament, no hi hem pogut estar per haver abandonat, una estona abans, la sala. No obstant, sabem algunes de les preguntes i precs que han formulat els ciutadans que havien anat de públic.

En Manel ha demanat explicacions a l'alcalde sobre els motius pels quals Calafell no s'adhereix a la plataforma de pobles per la Independència, l'alcalde s'ha pronunciat en el sentit que no s'adhereix a aquesta plataforma per que no ho troba oportú, demostrant l'autèntic esperit independentista que té CiU...

La Sònia ha preguntat sobre l'augment de la necessitat dels serveis socials dels ciutadans de Calafell. També ha preguntat per què no s'havia fet participació. El Fran ha demanat a l'alcalde que no li dirigís més la paraula en el carrer, degut als incidents que va protagonitzar, en el Mercat Medieval, on Olivella va insultar-lo, dient-li "mal educat". En Luís ha demanat l'arranjament de voreres en el barri del carrer Emigdio Rodríguez Pita de Segur.

I, si algú més vol completar la informació, que ho faci via comentari en aquesta entrada. Gràcies!

5 comentaris:

  1. Hoy no ha venido Mati, de Unió y por lo tanto el alcalde se ha vuelto a comportar como lo que es: un bárbaro y un vendido que les ríe las gracias a los iluminados y aquien haga falta con tal de tener el culo a salvo al menos hasta que lleguen las elecciones.

    ResponElimina
  2. Me gustaría mostrar mi indignación por la actitud hostil del alcalde hacia la oposición en los plenos municipales.

    Hace quince meses que Joan Olivella es el alcalde de "todos" los ciudadanos de Calafell, pero también lo es de "todos" los concejales del consistorio. Como consecuencia, su cargo le obliga a ofrecer un trato igualitario a ciudadanos y concejales, sin diferencias. Sin embargo, esto no sucede así.

    Durante las sesiones plenarias, en función del partido al que pertenezca el concejal, así se le trata. Pobre actitud para el máximo representante de Calafell. Podría tomar ejemplo del saber hacer de otros mandatarios como el presidente del Congreso de los Diputados o el del Parlament que, sabiendo estar, ofrecen el mismo trato a todos sus miembros.

    Como he dihco, en Calafell las cosas suceden de otra manera, somos un mundo a parte ya que nuestro alcalde no desempeña con rigor su cargo, no respeta nuestra condición de representantes municipales, sino que en función del partido al que pertenezcas, así te trata.

    Se confunde con este trato no igualitario puesto que, bajo la ley, todos tenemos los mismos derechos por haber estado refrendados, de igual manera, en un proceso electoral, se tengan o no responsabilidades de gobierno. Estoy segura que finalmente, esa falta de saber estar que está demostrando, le pasará factura. Los ciudadanos ya se están empezando a cansar de sus incongruencias y de sus comportamientos disonantes.

    Una persona que ha decidido presentarse a unas elecciones como líder de un partido y con la idea de gestionar un municipio como Calafell, debería tener muy claro que está capacitado para desempeñar esas funciones y que va a poder cumplir con dignidad lo que el cargo exige. De otra manera tiene los días contados. Las personas son las que dignifican los cargos y no al revés. Un buen líder debería de tener clara esta máxima.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La rueda siempre es la misma?buena gana de perder el tiempo,ya sabemos para que van algunos a los plenos y a otros sitios, no vale la pena ni comentar nada ¿os acordais de cuando gobernabais vosotros?¿a que ahora es facilísimo pedir y criticar todo aquello que vosotros no hicisteis? los que estamos en medio estamos hasta .......no votaré más,todos los políticos sois iguales, sólo quereis la silla y los de siempre a aguantar todo aquello que se os antoje,lástima que no me queda mas remedio que tener que contribuir economicamente a tal hecho

      Elimina
    2. Lo fácil y lo de siempre:"todos los políticos sois iguales". No me vale, no me sirve y no me transmite nada. Es lo mismo que decir que todos los abogados son iguales o que todos los "anónimos", como tú firmas este mensaje, son iguales.

      No, te equivocas, nadie es igual a nadie, afortunadamente. Me sabe mal que digas que no irás a votar más porque es un derecho que durante mucho tiempo estuvo coartado en este país, pero es tu elección. Puedo llegar a entender que estés cansado/a de la situación por la que está pasando este país a nivel político, económico, social,etc pero me parecería un error no ejercer ese derecho que se llama voto y que lo sustenta nuestro sistema democrático y nuestra constitución. Es lo mejor que tenemos, que podemos decidir, cada 4 años, si nos interesa o no los políticos que nos gobiernan. Así que es bien fácil provocar el cambio, pero hay que votar y ser responsable. Es solo mi opinión. Agradezco tu comentario.

      Elimina
  3. En nom del grup municipal del PSC, demano disculpes als ciutadans que estaven en el públic al ple per no haver estat en el seu torn de paraula. Ens sap greu no haver pogut estar presents, degut als fets que ens han indignat pel tracte desigual que ofereix el nostre alcalde, tolerant comportaments impropis de regidors, amb acusacions personals i actituds gens democràtiques.

    Però no és el primer cop que això succeeix. Els integrants del nostre grup municipal han estat ja diverses vegades insultats i tractats amb una total manca de respecte per part dels membres del govern, especialment l'alcalde. Ahir, vam dir prou! No podem tolerar més que no es tingui el tracte que mereixem com a representants d'una part molt important dels ciutadans de Calafell que ens van donar la seva confiança. Vam dir prou per tots ells! Ningú mereix aquesta actitud autoritària del govern i de l'alcalde.

    ResponElimina