dijous, 15 de desembre del 2011

Joan Ignasi Elena: el PSC necesita renovació

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú i ara candidat a la primera secretaria del PSC, Joan Ignasi Elena, ha visitat el Vendrell per tal fer extensiva, al màxim nombre de militants i simpatitzants, la seva postura de renovació del projecte de partit de cara al futur més proper del PSC, el XII Congrés.

El candidat i membre del corrent ideològic Nou Cicle, ha desgranat els motius pels quals els polítics en general, i l'esquerra en particular, han perdut la confiança dels ciutadans durant els darrers anys, no sent atribuïble únicament a la crisi econòmica i financera que ha assolat el món sencer. Cal buscar altres motius ha apuntat el candidat.

El seu projecte de canvi passar per una triple renovació:

Una renovació ideològica per marcar què som i cap a on hem d'avançar, sense entrar en la perversió de que els polítics diguin el que creuen que cal dir, sinó dir el que la gent vol sentir. Afirma que cal recuperar el debat de la socialdemocràcia ja que és el motiu que sustenta el relat de l'esquerra, del partir socialista. Elena defensa que el PSC tingui un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats perquè només d'aquesta manera es podrà defensar un model d'Espanya diferent al que defensen els altres partits catalans. Ha assegurat que la Catalunya que el PSC defensa a Espanya no té veu i que a Espanya la Catalunya que es veu és la més folklòrica, la dels diputats d'ERC i CiU.

Una renovació organitzativa per orientar el partit socialista en una direcció de major connexió amb la societat i així aconseguir que la gent faci més seu el projecte polític socialista. És a dir, fer el partit més permeable als ciutadans que són els que donen el suport als polítics. L'ex-alcalde ha manifestat que cal fer reformes organitzatives en sentit de buscar una major horitzontalitat del partit, donant més presència i participació a les agrupacions locals per exemple. El candidat afirma que la societat ha canviat i els polítics ho han de fer amb ella, cal aconseguir un partit més flexible.

Una renovació de les persones per tal d'aconseguir un partit més coral. Fins ara els partits han estat massa jerarquitzats, ara es necessita una major col·legiació de les decisions. Tot això sense necessitat de que es produeixi un trencament respecte del passat ja que aquest trencament portaria al fracàs segur, tal i com s'ha demostrat en algunes ocasions. L'ex-alcalde afirma que es necessita un canvi en la direcció del partit i no caure en el parany de l'immobilisme. Ha acabat de la mateixa manera que va començar el seu discurs, dient que cal iniciar un procés ampli de renovació si el que volem és recuperar vots i tenir bons resultats electorals a partir d'ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada