dimarts, 25 d’octubre del 2011

Olivella augmentarà la pressió fiscal!!!!


Olivella i l'equip de govern augmentaran considerablement la pressió fiscal als calafellencs. Sense cap mena de dubte, el punt estrella del ple de passat demà, dijous 27 d'octubre, serà l'aprovació de les ordenances fiscals pel 2012. En elles, l'equip de govern pujarà, de forma important, la brossa, l'aigua, el clavegueram, les ocupacions de la via pública, les terrasses d'establiments i comerços i la resta de taxes en general. Aquesta nova pujada fa que, la "fórmula Olivella" per donar els serveis a la població, sigui sempre pujar els impostos o les taxes als ciutadans!

La taxa de la brossa pujarà un 14%
La primera de les pujades que afectarà a tots els ciutadans és en la taxa per la recollida de les escombraries, que pujarà un 14%. Per tant, un habitatge passarà de pagar 117'24 euros a pagar-ne 133'64. La regidora Sandra Suárez ha dit avui, a l'emissora local, que l'augment de la brossa és degut a la nova contractació que va fer l'anterior govern. Fals! Ens pretén enganyar. L'adjudicació que va fer l'anterior govern va ser, gairebé, pel mateix cost del servei que tenia la contracta fins aquell moment. Per tant, no és justificat aquest augment! En tot cas, l'augment és proposta exclusivament d'aquest nou Consistori.

La taxa del clavegueram pujarà un 11'62%
El servei de clavegueram, que paguem juntament amb el rebut de l'aigua, augmentarà un 11'62% l'any vinent. Per tant, un habitatge passarà de pagar 20'58€ a pagar 22'97€. Els hotels, fondes, pensions,... passaran de pagar 4'68€ per habitació a pagar 5'22€ per habitació. Aquesta proposta va ser suggerida per l'empresa SOREA a l'Ajuntament, que té la potestat d'acceptar-la, o no. Segons ha manifestat la portaveu de CiU, Sandra Suàrez, avui a Calafell Ràdio, això prové de la modificació de contracte que va fer l'anterior Consistori, demanant l'avançament del cànon i fent un "crèdit encobert". És, novament, fals! La discrecionalitat de pujar la tarifa és estrictament municipal i prové d'una decisió política de l'actual govern. L'anterior Consistori sempre va deixar clar que la tarifa no pujaria amb el nou contracte. Per tant, que no menteixin!

La taxa de l'aigua pujarà un 7'65%
A l'igual que amb el clavegueram, el preu del servei d'aigua també s'augmentarà, en aquest cas un 7'65%. A diferència del què diu la regidora, l'augment del preu de l'aigua, segons l'informe de SOREA que s'adjunta, és degut a "la desaparició prevista per l'any 2012 de l'aportació de l'ACA al Cànon Pla Delta per un import de 150.555 €/any. Només aquest fet ja explica un increment de tarifes del 4'6%". Suposem que no li ha donat temps a llegir-se, encara, tota la documentació. Per que vegi la nostra col·laboració, li posem el full de l'informe on ho posa! O, millor dit, on no posa res del què ella acusa a l'anterior govern. Per cert, qui ha fet desaparèixer l'aportació de l'ACA pel 2012 al cànon Pla Delta? Pregunteu a l'Artur Mas...


La taxa per terrasses de bars i restaurants augmentarà un 23%.
L'ocupació de l'espai públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, és a dir, terrasses de bars, gelateries i restaurants, s'augmentarà entre un 23% i un 24%, en funció de la seva ubicació. Així, un establiment de restauració amb una terrassa de 20 metres quadrats, per exemple, ubicat al Passeig Marítim passarà de pagar 358'60 euros a pagar 443'20 euros a l'any, 84'60 EUROS més pel 2012! En la resta de carrers del municipi, en funció de la seva categoria, s'augmentaran els imports en la mateixa proporció o molt similar. La tarifa mínima en primera línia passarà de 30 euros a 75 euros, un augment del 250%. Per la resta de carrers, l'augment va des del 260% (en la segona categoria) fins el 300% (en la quarta categoria), passant pel 275% (en la tercera). Així, una terrassa, en el nucli històric de Calafell Poble pot pagar fins a un 300% més, si paga el mínim estipulat. Per tant, es penalitza aquells negocis que estan patint la crisis amb major pressió fiscal. Potser això explica el gran nombre de permisos que ha donat l'actual govern per posar taules i cadires a tota la via pública des de que governen!

L'ocupació de la via pública augmenta un 10%.
A excepció dels guals d'entrada de vehicles, les taxes d'ocupació i activitats que es desenvolupen a la via pública (reserves d'aparcament, càrregues i descàrregues de mercaderies,...) augmentaran un 10% respecte aquest any.

La resta de taxes augmentarà un 3%.
Segons va passar, ahir, per Comissió informativa, la proposta d'augment de la resta de taxes, en general, serà del 3%. Aquest càlcul l'ha proposat l'equip de govern, qui afirma que l'IPC interanual serà del 3%. No sabem quin IPC han agafat, però és la seva proposta.

Balanç
L'anterior equip de govern no va pujar els impostos en tot el mandat, els va congelar. Només hi havia l'excepció de l'IBI que, fruit de la revisió cadastral del 2001, anava pujant un 10% cada any de la diferència de valors. Aquesta pujada gradual del 10% de la diferència va acabar aquest any 2011. Per tant, l'any vinent ja no pujarà més l'IBI. No obstant, els calafellencs, que esperàvem veure com la pressió fiscal, per l'any vinent, es congelava, haurem de veure com ens tornen a apretar des del Consistori.

La pregunta clau és: Per què? De moment, no ens han dit què volen fer amb aquests diners que ingressaran de més. Segurament, tornaran a vendre que no hi ha diners i que "els hem deixat un Ajuntament pelat", però ja no serveix aquesta excusa. Hem explicat prou bé quina és la situació de l'Ajuntament en aquest bloc. Que no ens enganyin més! L'afany recaptatori de l'equip de govern és més que evident.

L'excusa l'ha donat, avui, a l'emissora local, la portaveu de CiU, Sandra Suárez, que ha dit que la culpa de la pujada que proposa el nou govern és de les contractes de l'anterior Consistori. Quina barra! Com es pot dir tal barbaritat i quedar-se tant ample? És, simplement, mentida. L'anterior govern va renovar els contractes de serveis sense un augment de cost considerable. És més, en alguns casos, es reduïen els imports d'adjudicació respecte el què pagàvem abans. Per tant, que no enganyin més a la gent. Aquesta és l'altra forma de fer política? La de la mentida i la traïció sense escrúpols?

En temps de crisis, en moments en que les dificultats en les famílies per arribar a finals de mes són evidents, l'equip de govern puja la pressió dels contribuents calafellencs. Una solució que considerem poc oportuna i gens necessària. El què cal fer és buscar altres fórmules de contenció de la despesa i no pujar més els impostos ni les taxes. Els ciutadans ja no ho podem suportar més! Naturalment, votarem en contra.

7 comentaris:

  1. Quina barra i quina vergonya és poc!! M'agradaria veure el sou de totes aquestes contractacions i d'altres coses que segur que no tenim ni idea. Aquesta és la manera de fer govern, una manera de no buscar altres possibilitats sinó que tirar pel dret. Aquest és el pla de la Sra. Elvira per dinamitzar el comerç, pujant les terrasses i tanmateix pels pobres paletes que encara fan alguna reforma, pujar-li el preu de l'ocupació. Callar i pagar sinó pagues ja vindrà l'inspector i aixecarà acta. Llavors sanció i a pagar. També és llueix el Regidor de Via Pública o millor dit la Regidora, si si Regidora ara que podria passar per alcaldessa amb el sou que cobra! Quina barra Sr. Olivella.

    ResponElimina
  2. Estos Sres. prometian estar con los comerciantes, la puerta de su despacho siempre abierta para lo que necesitaramos,pues ahora cuando no tengamos dinero para pagar le pediremos que se bajen el sueldo y nos ayuden.
    Es vergonzoso Sr.Olivella

    ResponElimina
  3. ¿Y estos no eran los que decían que se tenía que bajar los impuestos, reducir personal y bajarse el sueldo?

    ResponElimina
  4. Sr. Olivella, que mal juega sus cartas... con lo que le está cayendo encima y se pone a subir los impuestos, y encima me entero extraoficialmente de que este año no hay parc nadalenc. Hay que tener la cara bien dura para hacernos esto, o a caso es que tiene que contratar a más cargos de confianza, perdon, enchufes de confianza con el sello de su partido?? Usted siga así que lo esta "haciendo muy bien", que nosotros ya decidiremos las consecuencias.. Como dice la sabiduría popular, se ha cubierto de gloria!!

    ResponElimina
  5. Maria, crec que fan el que havien de fer que és complir amb els compromisos que havien adquirit abans de les eleccions. Em refereixo a compromisos personals i per pagar-los necessiten treure d'aquí i d'allà, la nostra butxaca i els nostres equipaments.

    ResponElimina
  6. ¿Compromisos? También prometieron no tocar los impuestos y mira. Hay que rebajar gastos y empleados para colocar a los suyos.

    ResponElimina
  7. no hi han diners no hi han diners

    ja hi som

    si paguem el ibi potser que aquest any s'hagin gastat els diners pero la resta d'anys ens vindran amb el mateix cuento????

    diners per fer fitxajes d'enxufats seus si que hi han que es una vergonya. Et prens un cafe al cafe de la vil.la i alla tothom en parla de la de gent que van colocant dels que porten el carnet de ciu a la butxaca.

    i deien que aixo s'hauria acabat !!!!!

    ResponElimina