dilluns, 17 d’octubre del 2011

" HOUSTON, TENIM UN PROBLEMA


Seria metafòricament una bona frase per definir que a Calafell; les coses no van bé.

Transcorreguts de llarg els cent dies de cortesia, és a dir, els tres primers mesos de presa de contacte del nou equip de govern municipal. S'han posat a la llum unes greus mancances; com són la falta de comunicació i coordinació entre regidories, aixi com una mínima capacitat de creció i gestió per afrontar els difícils reptes del futur. La situació de crisi mundial, que planejarà encara uns quants anys sobre els nostres caps, requereix dur a terme accions resolutives, capacitat de innovar i reinventarse constantment, per fer front a les adversitats i dificultats que vivim en el context social global.
Una crisi que afecta a tot el planeta, i que té com a principals culpables al capitalisme liderat per les institucions bancàries i al sistema financer mundial que ha portat a la població a un consumisme exacerbat. A consumir amb uns diners prestats, diners de plàstic, que la banca oferia maquiavèl.licament i que els mortals d'aquest planeta hem acceptat, i amb ell consumim. Tot amanit en gran part per les greus contradiccions i deficiències del sistema. Una crisi de largo plazo y vieja data”, com ens diu Pedro Rodríguez Rojas. En definitiva una situació que a Calafell, es veurà agreujada en els propers anys, si no canvien les coses. La actual situació, és palpable i requereix de la màxima atenció de tots nosaltres
Per centrar-nos en un dels problemes que ens afecten a tots, com és el desenvolupament socioeconòmic de Calafell, i amb l´objectiu de dur a terme una crítica constructiva; ho farem parlant de la importància que té l'esport i el turisme esportiu com elements dinamitzadors d'un territori i/o destinació. En aquesta nova legislatura municipal assistim a la creació d'una nova “Regidoria de Promoció Esportiva”. A data d'avui només sabem que el seu objectiu es suposadament; promocionar l'esport i el turisme. Però encara no ens queda molt clar aquest últim aspecte. I en contrapartida si que sorgeixen incògnites i preguntes per respondre com per exemple: Quins esports es volen promocionar? Només promocionar esports? O potser l'esport i l'oferta complementaria de Calafell en un sol paquet? De quina manera? Ningú encara sap res.
A dia d'avui aquesta nova regidoria és encara una incògnita. Tres mesos després de la seva constitució (amb logotip propi inclòs) ningú sap res d’ella. A hores d'ara resulta significatiu encara no haver sentit parlar d'ella, ni haver vist res on es reflecteixin com a mínim els objectius i eixos fonamentals d'aquesta nova àrea municipal. Sense obviar la importància que té per el sector privat turístic saber també; que línies estratègiques de treball seguirà, quines activitats té programades, quins esdeveniments esportius volen promocionar, quins prioritzaran, quin paper tindran les entitats associatives esportives locals, i com quedarà estructurada la seva participació en aquesta promoció esportiva, per remarcar alguns punts importants.
Propers als últims mesos del present any, no s'ha facilitat encara un calendari de les accions promocionals que es duran a terme el proper, ni tampoc una planificació de treball en el qual es concretin; com es portarà a terme la promoció esportiva del municipi, on i quan. I tampoc s'específicat a cap lloc quin paper tindrà el sector privat en aquesta promoció. Cal remarcar que aquest calendari és fonamental que ja estigui fet i estigui en mans de tots els calafellencs, les entitats, els empresaris i els agents turístics de Calafell. Però encara més important el calendari i les propostes haurien d'estar ja en el mercat. Sensa aquest pla d’accions i calendari, estem abocats a realitzar una promoció fora de dates, amb el conseqüent perjudici econòmic i d'imatge que en els temps que corren no podem permetre'ns.
Entrant en aspectes econòmics, tampoc sabem el cost econòmic que suposa per a les arques municipals aquesta nova "Regidoria". Si l'equip de govern municipal s'empara sota l'excusa que no hi ha diners, o justifiquen la seva inoperància en que “ens heu deixat la caixa buida”. Estem doncs en el dret d'afirmar que només són excuses. I si és així; Quin sentit té crear una nova regidoria si no hi han diners? O potser si té sentit? Per a qui? o Per a què?. Potser a hores d'ara haurien de contestar ja a alguna d’aquestes preguntes.
Parlar d'esport en els temps que corren es una gran responsabilitat, i fer-ho en el context d'un municipi turístic com Calafell requereix del màxim coneixement del sector, serietat, professionalitat i molt de rigor polític. Perquè parlem d’un nou model de turisme. Un turisme alternatiu que s’estar convertint en eix vertebrador d’innombrables polítiques i ofertes turístiques, tant de destinacions madures com el cas de Calafell, com d’emergents, especialment d'interior, que s’han vist obligats a crear i desenvolupar productes turístics per obtenir noves fonts d'ingressos.
Finalment es necessari que la nova Regidoria de Promoció Esportiva concretés quins esports i esdeveniments esportius pensen promocionar, amb l'objectiu de treballar conjuntament amb tots els agents del sector privat, i entitats associatives esportives de Calafell per crear nous productes turístics i un signe d'identitat del municipi, que permeti projectar-ho definitivament fora de les nostres fronteres a la recerca de nous segments de mercat.
Cal dir que a data d'avui tampoc es veu cap moviment ni acció concreta envers l’esport escolar. Crear un pla d’accions i un calendari de l’esport escolar on es reflecteixi la planificació anual d'actes, esdeveniments, activitats i promocions en clau esportiva escolar. Cal fomentar l’activitat física en les escoles com a eina de salut i desenvolupament personal, més enllà de les tradicionals activitats esportives extraescolars. L'esport en l'àmbit escolar i d'entitats associatives també pot esdevenir en turisme.
Actualment, l'esport a Calafell ja es confereix com un dels elements i activitats de vital importància per al desenvolupament social i econòmic durant bona part de l'any. En un futur no gaire llunyà, l’esport vinculat al turisme serà una de les principals fonts d'ingressos. Turisme esportiu, turisme actiu i naturalesa, conformen a Calafell el trinomi perfecte perquè amb el tradicional turisme de sol i platja, Calafell pugui mirar en positiu al futur. Només amb treball, il·lusió i professionalitat es podrà superar el cada vegada més alt llistó de la demanda turística, una demanda més exigent i especialitzada.
Amb la intenció de fer una crítica constructiva que permeti al nou equip de govern municipal comença a posar fil a l’agulla. Cal preguntar-nos: Era necessari crear una nova regidoria ? No era suficient treballar des de l'actual Regidoria d'Esports conjuntament, i en xarxa amb la resta d'àrees i regidories del Consistori?, en especial la Regidoria de Promoció Económica, Turisme i Comerç. Perque no aprofitem els recursos i excel.lents professionals que ja tenim en el Consistori?
Tot i que la frase pronunciada per l'astronauta Jack Swigert durant l'accidentat viatge de l'Apol·lo 13, després d'observar una llum d'advertiment acompanyat d'un esclat, no significava la fi del viatge lunar, es va popularitzar, per adonar, de manera informal, del sorgiment de problemes.
Definitivament …a Calafell, tenim un problema!, les llums d'alarma s'han encès una darrere l’altra, i la pèrdua d'energia és una realitat que acabarà per ser notòria i palpable en totes els sectors. Però igual que l'avaria de l'Apol.lo XIII, tot té solució, ja que després de l'accidentat llençament, els viatges lunars segueixen sent una realitat.
No hi ha excuses que valguin! Cal treballar dur per construir el futur, sent ara per ara l'única eina i solució al problema.

15 comentaris:

  1. Enhorabona per aquesta publicació , ja ha arribat el moment de fer una oposició constructiva i coherent , es hora de retractar al senyor J.J

    ÀNIMS I ENDAVANT

    ResponElimina
  2. Parece que hay más de un problema.
    Mirad lo que acaba de publicar la negra

    http://segurdecalafell.blogspot.com/2011/10/esas-grabaciones.html

    ResponElimina
  3. El pajarraco protegera al pájaro este. Y Olivella no va a mover un dedo porque no tiene pelotas para eso. Sanchez echo a Romero y Parera como bien comenta uno en la negra.
    Y el Olivella, conocido por valiente nada. Los méritos del JJ son haberse metido en el PP por ¿? me lo callo o no me ibais a publicar.

    Mis sospechas son sobre esa nueva regiduria llevada por un señor que tiene más deudas que la lista del cobrador del frac. No confio que el PP ni CIU haga nada.

    El alcalde si tuviera lo que hay que tener haria limpieza. Bien que PP y CIU pedian la dimision del Rion por otras cosas.

    En fin, a peor

    ResponElimina
  4. Que impacientes sois.... Que el señor todavía no ha terminado de repartir las tarjetitas, hombre, que eso es lo mas importante, que primero tiene que promocionarse y eso tiene su tiempo..... lo de currar todavía tiene que buscarlo en el diccionario!!!

    ResponElimina
  5. Pues ni tiempo le va a dar como siga la cosa así. La casa embargada a punto de desahucio, la mujer sin ver un duro viviendo con la hija de 5 años alli solas y sin medios de transporte (Es la calle de Inglaterra al final -no pongo número-) en una subida muy pronunciada y sin mercado ni ningún servicio cerca. No tiene coche ni trabajo. Y dinero, pues mejor no hablar. Todo eso lo he leido en la Negra y es que me hace salir una frase H.........

    El rohirim ese loco parece que en algunas cosas sabia de que iba. Si es el pirao de C., que le tiene odio al JJ, fijo que le ha investigado hasta las cejas.

    Es para meter cartas en el asunto. Es un asunto feo. Si alguien así entra en politica ya todo vale.Y andaba dando lecciones a los demás cuando estaba de blogero.

    ResponElimina
  6. Apreciadas/os lectoras/es de este blog. Desearía que los comentarios se centraran en el contexto del artículo, de si era necesario o no crear una nueva concejalía en Calafell, y no sobre las personas, de las que no hacemos mención en este artículo. Soy totalmente contrario a los ataques personales y críticas contra las personas en cualquier aspecto de la vida, no solamente en el político. No sirven de nada. Hemos de ser constructivos. Seguir trabajando y pensar que el sistema cambiara. Debe hacerlo y entre todos debemos colaborar para que así sea, sino esta sociedad en su conjunto está abocada a no volver a levantar cabeza. Deben cambiar las cosas. Las personas hoy están, y mañana no. Evitemos el acoso y derribo, el tiempo pone a todo, y a todos en su lugar. Sólo debemos de debatir si; ¿Era necesario crear una nueva concejalía? Y si se ha creado ¿Por qué no está funcionado ? Calafell necesita urgentemente políticas y activas que aporten ingresos al sector privado, facilite ocupación laboral y a las arcas municipales. Gracias a todos...!!

    ResponElimina
  7. Toni, buenos días. Desde luego no era necesario crear una nueva concejalía y menos aún poner al frente a un elemento con ese historial. Que a mi los problemas personales me importan un pito siempre y cuando no sean los de un representante publico con el mando de una regiduria de promoción económica. Esto no es acoso y derribo, es dar aconocer detalles que deben saberse. Mira el señor Romero, que historial acumulaba, y se van a pagar los desastres y desmanes durante años. El PSC terminó con él, si es que no lo lo hizo él mismo. Las personas hoyestán y mañana no, pero el resultado de sus acciones puede perdurar en el tiempo. Como verás, se puede ser contrario al atauqe personal en lo politico pero es que ese politico v a administrar NUESTRO DINERO y el tuyo.
    Si fuera un señor que pasa por la calle, por mi como si va vestido de bombero, pero hablamos de un cargo electo del que ahora se están sabiendo muchas cosas que ya se intuían y que la oposición debe actuar como tal.

    ResponElimina
  8. Para terminarlo de aclarar por si hay dudas. No era necesario poner una nueva regiduría pero todavía menos con un señor así al cargo de ella.

    ResponElimina
  9. Buenos días.

    “Regidoria de Promoció Esportiva”. Suena muy bien... y según Toni ya tiene hasta logotipo y regidor. Falta lo más importante: para que sirve, porque a nadie se lo han explicado, que líneas de actuación va a tomar, que es lo que va a priorizar y calendario de actuaciones.Casi nada... y según comentarios que he ido leyendo, con intencionalidad de que sea del sector privado.. Muy bien!!
    Veo que ni han tenido la iniciativa de realizar primeros contactos con los implicados para explicar, por lo menos, que directrices son las que van a poner en práctica, y cómo, para este nuevo turismo deportivo. Y con la importancia transcendental que tiene actualmente por el hecho de ser subsede de los juegos del mediterraneo de 2017.

    Creo que esta nueva regiduría sí que tiene su importancia en la coyuntura actual, porque tiene que ser timón del motor económico a cuatro años vista. Tiene que preparar a nuestro municipio para el acontecimiento al que se ha comprometido. Y no basta con hacer un nuevo pabellón o promocionar la rutas de las tapas, o hacer la Fira de Sant Miquel.. eso son pequeñeces para lo que nos viene.

    Y mientras dicha regiduría, con regidor y logotipo,según la oposición, totalmente inoperante. Ya lo demostró en el triatlón del mes pasado, era el momento en que tenía que desplegar sus aptitudes y capacidades... menos mal al voluntariado, pudo ser un éxito.

    Como se suele decir, la casa nunca se empieza por el tejado ... y en el consistori es lo que estan haciendo, empezar por arriba y colgarse de las nubes, que parece que allí se está muy agusto!!

    ResponElimina
  10. Aún teniendo una nueva y flamante concejalía, tan inútil como inoperante, su cargo de Teniente de Alcalde sin competencias ya dice de lo mucho que se fían de él en el gobierno.

    ResponElimina
  11. Los tenientes alcalde no tienen competencias... La función es sustuir al alcalde cuando èste no esté y por orden. Otra cosa son los responsables/ presidentes de área, que tampoco tiene que ser teniente alcalde. Si miran en otros ayuntientos puedes encontrarte situaciones de todo tipo!

    ResponElimina
  12. Tot el que està publicant la negra és vergonyós per un govern que deia que portaris canvis. ¡¡vaja canvis!"! Hi ha algun tema personal, que diu Toni, però és que el tema personal estic veientque és amb una regidora que és la que l'ha posat al partit al que mana el seu pare i on estaba el seu marit o exmarit. Suposo que la negra deu estar molt enfadadats al veure que el que prometien en campanya no es veritat i el que deia el bloguero que parlava d'amor ni se'n va ni dimiteix ja li va be tot això. Però de la regiduria, ni se sap i ja veurem el que.
    Ells, mentes, contractacions dels seus militants a traves de contractes amb empresa externa, la nena que obria la porta de al seu, el fotograf de ciu que va darrera de l'alcalde alla on vagi, una que heu posat vosaltres que ve de Salou, l' Olivella que diuen que ara ja no li agrada la negra. Jo em pregunto ¿dels que he dit i heu comentat quants son de Calafell? cap ni un. Als de Calafell els diuen que s'apuntin a la borsa de treball que crec que va fer Yolanda Almagro i aquest com que no tenen carnet del partit, apa a anar esperant.
    I el que mes em dol es que a la gent de Marinada, que ls havia donat suport confiant en ells els han fet una presa de pel enorme, que ara no pot fer res el olivella, fins i tot han fet reunions i ha molt cabreig. L'altre dia al sade, on es reuneixen, estaven molt enfadats. Quina vergonya.

    ResponElimina
  13. Hacía donde va a ir una regiduría como la de deportes en la que todo funciona por amiguismo. Amiguismo del Sr.Bertran (IL CAPO) hacia la empresa Lyberty Sports de su amigo Hugo. Amiguismo del sr.JJ y su cosmología universal. Una falta de ética y de valores total de una regiduría de deportes que funciona a trompicones…

    En fin… todo a su tiempo…

    ResponElimina
  14. Pues prepararos porque viene la bomba dentro de poco. Toda una declaración de intenciones. Si se va a mirar de meter la privada en esa regiduria con un señor que no tiene un duro en el bolsillo y que por lo visto por alli donde pasa deja un rastro de impagos, habra que estar con el ojo puesto en que pasa y como se manejan los dineros. Hay algo mas en el blog negro que dicen que aun no han puesto. Miedo me da cuando se sepa todo.
    No puede ser que criticaran el amiguismo y sea lo primero que hagan. La famosa embarazada es un enchufe de la señora flamante primera teniente de alcalde. Y en verano en turismo se colaba la hija de un diputado amigo del olivella.
    Cuando se empiece a saber todo será tarde porque ya estarán todos colocados. Y mientras no renovando contratos a gente que cobra una miseria.

    ResponElimina
  15. Aguantarán el tirón, a pesa del perfil del regidor ese de las luces siderales y la otra que se ha abducido sola. Lo mejor para todos es que sólo con lo que se ha publicado, ya es suficiente para que no repitan. El PP es el partido que más tapa a su gente. Da igual si deja a mujer y hija tirada, da igual si entró de regidor con IBIS y deudas con la seguridad social pendiente, da igual si se quiere quedar con cemmsa y queria comprar a alguien enchufando hasta a la cuñada, da igual si tiene un historial de deudas y impagos acojonante y si se pasa el tiempo en el bar del vilarenc. El otro poniendo fotos de tios colocados en el facebook y la otra frases de iluminacón. Y Olivella, pues a lo suyo, a ver qué cae, porque estos son nuevos en la materia y mejor rascar con ellos que con gatos viejos como son UAM.
    Prepararos todos para gobernar, porque con un poco de suerte estos no duran ni un año. Y a las malas se irán a la calle en 3 y medio.

    ResponElimina