dissabte, 24 de setembre de 2016

Calafell té full de ruta

L’acció del govern municipal liderat pel PSC és evident en l’any i poc de mandat. Però les fites assolides, algunes d’enorme transcendència social i econòmica, no surten del no res o per intercessió de l’Esperit Sant (cosa que en un partit d’esquerres seria rar, la veritat). No, l’acció de govern respon a un full de ruta traçat abans de les passades eleccions, mitjançant un procés de participació ciutadana, el “Calafell 25x25”, que els socialistes vam impulsar durant un any i en el qual van participar més de 300 persones.

El nostre compromís era convertir les conclusions d’aquell procés en el nostre programa electoral, amb un full de ruta a deu anys vista. Així vam fer-ho i el resultat electoral i els acords que van poder fer-se després ens van situar a l’alcaldia i al capdavant del govern. I des del primer dia hem aplicat aquell programa, aquell full de ruta, amb què ens vam presentar davant dels ciutadans.

Cap més partit va fer un procés com el “Calafell 25x25”. No és que ho critiquem. Simplement se’ns fa estrany que ens diguin que no tenim guió, ni programa, ni ruta... Perquè si algun partit ha intentat mirar més enllà de l’endemà o del mandat, per traçar un projecte de Calafell a llarg termini, i de fer-ho a més amb la participació dels ciutadans, ha estat justament el socialista.

I com som gent de paraula, estem complint des del primer dia. La rebaixa del 10% de l’IBI, la recent ampliació i millora del transport públic, la inversió als centres educatius, l’obertura i accessibilitat als plens municipals, el canvi del model de festes majors i de programacions culturals i turístiques, o la supressió dels protocols absurds, ja són un realitat. Els que deien que algunes d’aquestes mesures eren impossibles, ara ho critiquen, com és normal d’altra banda. Però no poden continuar dient que són impossibles. La raó és molt senzilla: estan en vigor i els calafellencs ho noten des de que reben el rebut de l’IBI a quan agafen l’autobús. O quan veuen que els seus fills i filles poden estudiar en instal·lacions molt més dignes i modernes.

Hi ha molta feina per fer encara, és clar. N’hi ha que està a punt de començar, com el pla contra les inundacions o la remodelació del camp de futbol per als Jocs Mediterranis. N’hi ha que està encara preparant-se: potser la més important és el reglament de participació ciutadana, que ha de permetre canviar moltes de les coses que mai no canviaven a Calafell i acabar amb els greuges entre nuclis i urbanitzacions. Permeteu-nos dir que si el reglament va una mica retardat és perquè la composició de l’Ajuntament obliga a negociar i dialogar molt. Però afegim que, encara que tinguéssim majoria, consideraríem positiu igualment arribar al màxim consens possible en un tema com aquest.

Acabem recordant que tot això que no sortia per ciència infusa, tampoc surt només per tenir full de ruta. Surt també perquè ens vam comprometre a deixar-nos-hi la pell. I a treballar no ens guanya ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari