dissabte, 2 d’agost del 2014

Calafell a Can Corbella



Com ja és tradicional i des de fa més de 30 anys, els socialistes de la comarca ens trobem cada mes d'agost a la Masia de Can Corbella, del Vendrell, per celebrar un sopar de germanor. Durant aquest sopar ens trobem i xerrem amb companys que fa temps que no veiem però també aprofitem per fer balanç de l'any polític i destacar aquells aspectes que al llarg de l'any ens han ajudat o afectat en el nostre projecte de partit. 

Ahir divendres va tenir lloc aquest sopar i ens van acompanyar part de la nova direcció del partit com són el President de la nova executiva Nacional i alcalde de Lleida, Àngel Ros, o la Vicesecretària i alcaldesa de Santa Coloma de Gramenet, la Núria Parlón. També altres càrrecs i personalitats destacades com el President Montilla, càrrecs al Congrés dels Diputats, al Senat o Diputats al Parlament de Catalunya. Més de 150 companys vam disfrutar d'una nit tranquil·la als terrenys de Can Corbella.

L'agrupació de Calafell va assistir amb una delegació àmplia de 39 companys i vam voler mostrar el nostre suport a la nova direcció del partit a través d'un manifest consensuat amb la nostra executiva. En aquest document vam voler destacar la posició de la nostra agrupació en diferents aspectes rellevants per tal de poder tornar a ser el que és el PSC, un partit hegemònic i de govern. A continuació us el presentem:

La Comissió Executiva de Calafell, reunida en sessió extraordinària el passat 3 de juliol, acorda transmetre a la resta de companys, durant el sopar de Can Corbella de 2014, el següent manifest:
Els socialistes estem passant per moments complicats, hem perdut el suport a les urnes i la confiança de sectors estratègics de la societat que de forma tradicional ens havia recolzat. Però no només hem perdut fora, també s’ha vist afectat el vincle intern entre les bases del partit i els seus dirigents.
Calafell va ser una de les agrupacions que es va afegir a la demanda de celebració d’un Congrés Extraordinari en el que es tractessin aspectes tan urgents i necessaris com canvis organitzatius de cara a formalitzar la renovació de l'Executiva del Partit però també canvis del missatge emès.
Demanem al nou i flamant equip del PSC, liderat pel company Miquel Iceta, que es posin com a objectiu recuperar la connexió perduda per poder tornar a ser creïbles i guanyar la confiança dels nostres votants. Creiem que la clau de l’èxit rau en obrir el partit a la ciutadania però també obrir la participació dels processos de decisió a les bases.
Cal començar per aspectes que siguin més creïbles com acabar amb l’acumulació de càrrecs orgànics al partit, un militant, una responsabilitat.  Demanem també, una avaluació permanent de les actuacions realitzades pels nostres càrrecs, i sigui molt més àgil la revocació dels mateixos per incompetència de les seves funcions o abandonament de les seves responsabilitats.
El llegat més important que té el nostre partit són els seus afiliats, són a qui hem de posar en valor i reconèixer la feina que des de les bases es fa per tal que el partit no només es mantingui, sinó que es faci gran. Hem de fidelitzar els nostres militants reconeixent diàriament la feina feta i el seu compromís.
Volem també expressar el nostre ple suport a totes aquelles propostes que facilitin el dret a decidir i la llibertat dels ciutadans. Creiem que l'única forma de recuperar el lideratge, la credibilitat i la il·lusió dels ciutadans seria escoltant les demandes de la societat, sempre amb la vista fixada en el futur de Catalunya.
Sent el que som no hem tingut mai problemes per guanyar. El problema és que moltes vegades hem deixat de ser el que som.
I finalment, demanem que els nostres diputats lluitin per obrir el debat monarquia/república i proposin la realització d'un referèndum consultiu en el qual els ciutadans puguin optar lliurement per la forma d'estat que es prefereixi sense ràncies imposicions. Donar pas a un procés constituent que determini un nou model d'estat fruit de la decisió del poble.
El pacte de la transició va ser fa 35 anys i avui dia, la crisi, la desafecció política i la falta de confiança en les institucions demanden valentia i nous posicionaments dels partits de cara a superar tots els problemes actuals.

Salut i socialisme

1 comentari:

  1. Magnifica velada, muy interesantes y certeras las intervenciones de todos los que tomaron la palabra.

    Propuestas de cambios sociales imprescindibles para recuperar el maltrecho estado del bienestar.
    Destacables las referentes a la acción de partido, señaladas por el comunicado de la agrupación de Calafell.

    Resultaría difícil propugnar por una sociedad mas justa, sino es dando ejemplo con una actitud en consonancia y la buena gestión de los que tienen cargos representativos.

    Un saludo.

    ResponElimina