dilluns, 6 de maig del 2013

Prec al Ple sobre Calafell Crea

Durant el Ple d'octubre de l'any passat, el govern municipal ens presenta un projecte anomenat “Calafell crea”. Conscients de la greu situació econòmica que viuen les famílies i la contínua destrucció de llocs de treball li vam donar tot el nostre recolzament. Com no podia ser d'una altra manera, el vam votar a favor. Es tractava d'un projecte que, teòricament, serviria per a crear ocupació i per a millorar l'ocupabilitat de les persones a Calafell.

Ho vam trobar molt interessant i, des d'un principi, vam demanar el projecte per a saber una mica més el seu contingut. Arribat, però, el mes de desembre, encara no teníem la informació demanada. Començàvem a veure que es tractava d'un joc polític. Mitjançant un escrit al nostre blog, titulat Calafell crea desànim, vam denunciar públicament el contingut d'aquest projecte per no ser el qupe semblava des d'un principi i per no facilitar-nos la informació demanada.

Mentrestant, per altra banda, es presenten els pressupostos municipals i veiem que es rebaixa la partida de Serveis Socials un 3%, tot un despropòsit en els temps que corren. I més, encara, quan veiem que augmenten les partides de promoció de l'alcalde i de publicitat i propaganda.

S'inventen un programa que, dieuen, donarà feina a 39 persones aturades de Calafell i en situació de risc d'exclusió social. Així ho escriuen al butlletí municipal d'aquest mes, enganyant a tothom. No hi ha 39 contractes laborals, no hi ha 39 persones cotitzant a la Seguretat Social. La gent, quan treballa, vol estar contractada i tenir un sou digne. Ningú treballa per "amor al arte". Sabem, doncs, que només s'han contractat a 7 persones i no a 39, com diu el butlletí municipal.

¿I els altres 32? Estan jugant amb els sentiments de les persones i, això, és llastimós. Això no és crear ocupació! Els altres 32 restants, els components reals del projecte, si que són persones en situació de dificultat econòmica i risc d'exclusió social. Cap d'ells, tot i constar a la bossa de treball, no estan contractats. Per tant, no són els que s'estan beneficiant directament del programa.

Més coses, aquests 32 alumnes se suposa que s'estan formant, però... Calafell crea no reuneix els mínims de qualsevol programa de formació: un calendari de formació on s'especifiquin les hores de teoria i de pràctica. Amb l'excusa que la formació que fan és del tot pràctica, treballen més de mitja jornada per 200 euros al mes com a incentiu!

I, a sobre, els han de retre comptes de com i on es gasten els diners. En canvi, l'Ajuntament gasta allà on vol i compra material més enllà del nostre terme. Podem entendre que se'ls aconselli i orienti, però no obligar, quan l'Ajuntament de Calafell no predica amb l'exemple.

En aquest tipus de projecte és obligatori fer formació en PRL. Fan aquesta formació? Tenen equips de protecció individualitzada (EPIS)?


Pel què fa a les instal·lacions, estan ocupant unes aules en situació de ruïna. Aquestes aules ja van ser desallotjades amb criteris de seguretat, per la situació de les mateixes i el perill que comportaven... i, ara, les tornen a ocupar!!!!

Un dels objectius de Calafell crea és millorar l'ocupabilitat... però com ho farà? Es donarà un certificat de professionalitat de cada un dels cursos? La majoria de cursos de formació no reglada que subvenciona la Generalitat es demanen amb un certificat de professionalitat. D'altra manera, no els servirà per a res el títol que se'ls pugui donar ara. Aquest certificat de professionalitat vol dir que els usuaris podran homologar, després, aquestes hores de formació amb cicles formatius i comptaran com a formació reglada. D'una altra manera, no tindran cap validesa formal. No serviran per a res!

En definitiva, creiem que l'equip de govern està fent un ús tendenciós del programa Calafell crea. Públicament, diu una cosa i, per darrera, fa una altra ben diferent. Amb l'excusa d'ajudar a famílies de Calafell amb dificultats econòmiques, contracten, només, a set persones. Només creen 7 llocs de treball i no els 39 que publiquen al butlletí municipal. Estan enganyant a la població i jugant amb els seus sentiments.

Des de l'oposició, fem un prec:

Els demanem que no prenguin més el pèl als ciutadans i reorientin aquest projecte. Els demanem que li donin una vessant més social i menys política. Vostès hi sortiran guanyant en credibilitat i Calafell també hi sortirà guanyant!

4 comentaris:

  1. Que penosa la actuación del Ayuntamiento y la de la mayoría de los regidores, hasta en temas como el que se comenta en la entrada mienten.
    Cuesta creer tanta desfatachez, que en un momento tan delicado nos expliquen cuentos y no se utilicen los medios materiales del consistorio para paliar los golpes de la crisis.
    Que no sepan llevar a cabo planes de incentivación y ayuda a la promoción turistica y del empleo y que tengan la poca vergüenza de decirnos que les ha sobrado un millón de euros en la gestión.
    Solo asi, con éstos antecedentes, se entiende el plan de Calafell Crea. Otro despropósito.

    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Un millón no, seis!

      Elimina
    2. Gracias por la información. De la Barcenas University.

      Un saludo

      Elimina
  2. Igualito igualito que en Vendrell que continúan con el " Pla de Quaificació Professional Inicial " ( PQP), donde los jóvenes acceden a ciclos formativos de grado medio, y que impulsa el Departament d´Ensenyament de la Generalitat.
    Aquí se sacan un proyecto a su medida para darse bombo y sin certificación homolagada ni nada de nada.
    Increible pero cierto.

    ResponElimina