dimecres, 29 de maig del 2013

¡Indignació a les aules!

¿A què espera la Generalitat per a construir el nou Institut de Segur? ¡Estem farts de falses promeses!

CiU y PP passen de l’Institut de Segur. El nou edifici ha estat víctima de les retallades en Ensenyament que està practicant el Govern de la Generalitat, amb CiU al capdavant. Les obres les va deixar adjudicades el Govern tripartit, el novembre del 2011, i encara no han començat. ¡Una vergonya!


¡VOLEM el nou Institut!



L’excusa de la paràlisi és que la Generalitat no ingressa els diners que havien previstos al pressupost. Però, l’Ajuntament de Calafell no fa res per a que el projecte tiri endavant.

Quan es va fer l’Institut Camí de Mar, l’Ajuntament de Calafell va avançar els diners per a fer l’obra. La Generalitat els va anar tornant, amb el temps. En aquest cas, es podria fer el mateix! L’Ajuntament de Calafell ha tingut, en el 2012, un romanent (sobrant) de gairebé sis milions d’euros. Amb aquests diners, es podria pagar íntegrament el nou edifici.

Per aquest motiu, les JSC (Joventuts Socialistes de Catalunya) de Calafell presentaran en el Ple de l’Ajuntament, a través del nostre grup municipal del PSC, una moció demanant que l’Ajuntament de Calafell destini aquest sobrant del pressupost del 2012 a avançar els diners per a fer el nou Institut de Segur, tal i com va fer amb l’Institut Camí de Mar, en el seu moment.



Entre els acords que va prendre l'últim govern tripartit de la Generalitat, havia l'adjudicació de les obres del nou Institut de Segur de Calafell, juntament amb 25 centres més. La inversió era de 125 milions d'euros i l'Institut de Segur una de las prioritats.


Les obres i el projecte es van adjudicar a l'empresa de Manresa, Construccions Cots i Claret, S.L., curiosament, la mateixa que, més tard, va ser adjudicatària de les obres de l'antic cinema Iris de la Platja de Calafell. L'oferta de l'empresa reduïa, gairebé, un milió d'euros el pressupost de licitació.


Amb el nou govern de CiU, a la Generalitat, es va posar un milió d'euros en el pressupost del 2012 per a la construcció del nou edifici. L'alcalde Olivella no ho savia i es va assaventar de la notícia a través del nostre blog!


En la mesa mixta, celebrada a finals de l'any passat, entre l'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja es va dir que l'Institut de Segur era una de les prioritats d'aquest mandat. La pregunta és, doncs, ¿per què no comencen ja les obres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada