dissabte, 10 de març del 2012

Primer sopar de dones del PSC de Calafell


Dijous passat 8 de març es va celebrar el dia Internacional de la dona treballadora i l'agrupació socialista de Calafell va decidir organitzar un sopar per tal de commemorar aquesta data i homenatjar totes les dones del món. Dones treballadores o no, dones que estan vivint una situació de dificultats econòmiques, dones amb problemes de salut, dones que pateixen violència de gènere, etc. Una iniciativa que donota la sensibilitat que els socialistes tenim envers les persones en general i cap el col·lectiu femení en particular. Hi ha temes que mereixen un tracte de discriminació positiva.



Moltes són les dones que, al llarg de la història, han dedicat la seva vida a la defensa dels drets individuals del sexe femení. Dones fortes i valentes com Victoria Kent o Clara Campoamor, que van lluitar durant molts anys per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones amb el pes d'una societat injustament masclista que s'empecinava en mantenir les desigualtats de gènere.


Gairebé quaranta dones de Calafell de totes les edats i condicions vam aportar ahir el nostre granet de sorra a la defensa d'aquesta justicia social entre homes i dones. Veïnes del municipi, simpatitzants, militants i dones totalment apolítiques ens van voler fer costat per fer una crida a la igualtat i al respecte envers les dones. Aquest és el camí que hem de seguir, el del treball, la constància, la reivindicació i el rebuig de les desigualtats. Camí que ens farà ser més forts com a societat.


Gràcies a totes les dones que van participar i a tothom que va fer possible aquest sopar amb el seu esforç i la seva voluntat. Gràcies a la iniciativa de la meva amiga i companya Maria José, ja que persones com ella fan d'un acte com aquest una festa solidària.

La unió fa la força!

5 comentaris:

  1. Felicitats a totes les dones d'esquerres, o no, però treballadores, al fi i al cap, que han fet possible una societat més justa, igualitària i que han lluitat pels drets socials, especialment de les dones.

    A Calafell, està clar que les dones tenen bona salut i poden compartir moments com aquest sopar, per reivindicar els seus drets i la igualtat de gènere, però també per cel·lebrar la seva aportació vital a la societat.

    No hi ha futur sense les dones. Heu de continuar participant de forma activa en el projecte socialista per fer un Calafell millor. Us encoratjo a seguir en aquesta línia!

    ResponElimina
  2. España sigue siendo machista, éso está claro. Y ésta lucha también lleva camino de retroceder en éstos tiempos, por eso tengo que felicitar a Mª José y a ER por esta iniciativa de reunir a las mujeres socialista de Calafell, animo y adelante por que esta Agrupación sin mujeres no tendría futuro.
    Un saludo.

    ResponElimina
  3. Res d'aixo funcionaria sense l'ajuda i complicitat de totes, som moltes les que hem treballat per organitzar el sopar.

    ResponElimina
  4. Una magnífica iniciativa i una agradable vetllada. Va ser un sopar on hi van participar dones de totes les edats i totes amb un fi comú,reinvidar i fer memòria del paper de la dona en aquesta societat.

    Les dones per naturalesa son emprenedores, lluitadores i constants, i dins del Psc hi ha tot aixó i a més a més hi ha juventut compromesa que farà que aquesta agrupació sigui cada vegada més forta i preparada per afrotar els reptes.

    Si el futur està en mans de la juventut, en les mans de les dones joves hi han la lluita i el seny.I el divendres vaig comprovar que el Psc ja te una part dels seus deures fets.

    Enhorabona i endevant amb aquesta iniciativa!

    ResponElimina
  5. Fantàstic el sopar i sobretot la companyia, s'haurien de fer més!! I tal com he dit al seu Blog, gràcies Yolanda per les teves paraules, per reafirmar el que som : Dones!!!

    ResponElimina