dissabte, 19 de juny del 2021

... i la Casa Barral


 

 

Escrivim aquestes línies amb la Casa Barral encara fent unes jornades de portes per la seva reobertura, amb la nova museïtzació: un èxit de públic i de ressó. I tenint recent a la memòria la prova pilot de funcionament del remodelat Teatre Joan Colet, que va superar amb nota alta. 

 La cultura són els projectes que es desenvolupen en uns determinats equipaments. Però permeteu-nos afegir que sense equipaments, o amb equipaments antiquats o insuficients, no hi ha projectes culturals possibles. O aquests no es poden gaudir com mereixen. Un exemple perquè ho entengui tothom... És importantíssim que la Ciutadella Ibèrica continuï fent les seves activitats científiques i divulgatives, però també que tingui per fi accessos decents i compti amb un centre d’interpretació que la complementi. I és clau conservar el Castell i dotar-lo d’una nova museïtzació, però també haver-lo il·luminat de forma que ha esdevingut un nou referent local i fins i tot comarcal. 

Per això és tan important la inversió cultural que en el darrer mandat i mig està fent el govern municipal liderat pel PSC. I són tant els equipaments que s’han posat al dia, com els que estan projectant-se, com les adquisicions de terrenys que anunciàvem el mes passat, l’ús dels quals serà cultural, a més de cívic i social. I amb els equipaments nous o renovats, vindran els projectes i les programacions. Ja s’ha informat de les línies mestres i, en les properes setmanes, parlarem ja de programacions concretes. I que no perdin els nervis, ni tinguin tanta pressa, els qui, durant les dècades que van manar, no van tenir esma de posar al dia els equipaments, ni de fer el que ara reclamen des d’abans del minut 1 i tot. Que la seva “política cultural” no era exemple de res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada