dissabte, 26 de juny del 2021

Un estiu proper a la normalitat

Comença un estiu que s’assemblarà més als estius d’abans de la pandèmia que al de l’any passat. La progressió de la vacunació dibuixa un panorama sanitari optimista: ara sí que de debò hi ha llum al final del túnel i anem recuperant parcel·les de vida que la Covid-19 ens havia pres. Poder dir que al nostre municipi hi recuperem les festes majors n’és un símptoma clar, fins i tot esperançador. 

Evidentment, encara amb restriccions i mesures de seguretat. I no és tan sols la festa major, sinó el conjunt de l’activitat cultural i social. No és menys significatiu que Calafell no hagi perdut la capacitat d’atreure grans esdeveniments i inversions en aquells sectors econòmics vitals per al municipi. I confiem que l’estiu, clau per a la nostra economia i l’ocupació, serà bo. 

 És possible que no arribi a ser com l’estiu de 2019 i els anteriors, però sense cap mena de dubte serà millor que el de 2020. Tot això continuarà progressant bé i sent cada cop més “normal” si entenem que encara hem d’actuar amb precació i seguretat.

Que hi ha determinades restriccions que encara són imprescindibles, com les de la festa major, com esmentàvem fa dos paràgrafs. Perquè la feina de posar-li el peu al coll a la pandèmia està molt ben encarrilada, però no acabada. Anem bé, molt bé, només cal una mica més de constància i responsabilitat. Aprofitem per dir que ens sentim orgullosos del centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll. 

Milers de persones d’arreu de Catalunya, no tan sols del municipi, ja s’han immunitzat en les seves instal·lacions. Calafell està en primera línia de la solució. L’organització és modèlica i digna d’elogi. Entenem que tots tenim pressa i ganes de deixar enrere aquest malson, i esperar uns dies se’ns fa costa amunt. Tanmateix, recordem d’on venim i pensem en el prodigi que la ciència ha aconseguit en poc temps i la resposta organitzativa de les nostres societats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada