dimecres, 5 de maig del 2021

Molts metres quadrats per a equipaments públics

 

El govern municipal del PSC ha tancat dos acords que aconsegueixen milers de metres quadrats per a equipaments públics. El primer ha estat el relatiu a l’antic Tennis Sant Miquel de Segur, on s’aconsegueixen 7.000 metres quadrats. I el segon, és l’adquisició de l’antiga discoteca Louie Vega i els terrenys annexos, que sumen 23.000 metres quadrats. En total, 30.000 metres quadrats que passen a l’Ajuntament per dedicar-los a equipaments.

A les respectives operacions els queda encara una llarga i feixuga tramitació. Les coses no són tan automàtiques com ens agradaria, però el botó d’arrencada ja està premut. És més, les primeres idees per usar aquests espais ja estan sobre la taula. Al Tennis Sant Miquel reobrir les instal·lacions, ni que sigui parcialment, tan aviat com sigui possible. A la Louie Vega, fer-hi un centre d’interpretació del món dels ibers.

Tanmateix, més enllà de projectes concrets, el més decisiu és que estem revertint un dels dèficits més importants del municipi: la manca d’espais per a equipaments, que és el mateix que dir per a escoles, centres de salut, centres culturals, aparcament públic, habitatge social...

 

Cert és que, en l’última mitja dotzena d’anys, hem aconseguit millorar la situació reaprofitant uns quants edificis manifestament infrautilitzats. La qual cosa ens ha permés aconseguir dues bibilioteques noves, un segon centre empresarial, un centre cívic més... I tot plegat amb un important estalvi econòmic, perquè l’edifici ja estava fet. Serà el cas també, i només per posar un exemple, de la futura escola municipal de música i arts.

Però la manca de terrenys públics continua sent un problema, que s’incrementarà en la mateixa mesura que ho està fent la població del municipi, que torna a créixer a ritmes de fa una quinzena d’anys... Sense anar més lluny haurem d’encabir a algun lloc un nou centre educatiu a l’àmbit del nucli de la Platja, amb unes alternatives limitadíssimes.

Per tant, caldrà persistir en aquesta línia de treball. El que no pot negar-se és que en els darrers dos mesos hem tingut dues notícies molt bones en aquest àmbit. Dues passes en la direcció correcta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada