dissabte, 1 de maig de 2021

S'ha fet justícia


Manuel González Ruíz ja té una plaça a Calafell. Aquesta fita, més enllà de reconèixer una "bellíssima persona", com a dit l'alcalde de Calafell del Manuel, suposa un reconeixement a un dels impulsors de la lluita pels drets dels treballadors/es del nostre municipi, un homenatge a aquells calafellencs d'orígen andalús que van decidir arrelar al nostre municipi i que tant han lluitat per a fer-lo créixer i avançar, un símbol pel sector de la construcció que tant ha aportat al nostre municipi,... però, també, un record per a una persona que va impulsar els moviments d'esquerres al municipi, en el postfranquisme, on aquestes opcions polítiques estaven mal vistes i, fins i tot, anys abans, eren perseguides.

 

A l'acte hi han assistit la Diputada al Parlament de Catalunya i Alcaldessa de Cunit, Dolors Carreras; la Diputada a la Diputació de Tarragona i regidora de l'ajuntament del Montmell, Imma Costa; i el President del Consell Comarcal i Alcalde de l'Arboç, Joan Sans. També, hi ha hagut regidores/s dels diversos grups polítics amb representació al Consistori. Finalment, la família al complert de Manuel González i amics.


Després de descobrir la placa, per part de la seva vídua, Montserrat Papiol, el seu fill, Jaume González, ha destacat el paper del seu pare en la lluita pels drets col·lectius i dels treballadors/es. També, molt emocionat, ha descrit al seu pare com a persona i com a pare. La vídua ha rebut un ram de flors, en nom de l'ajuntament de Calafell, i un llibre de la Història de Calafell, recentment editat.


La Plaça de Manuel González està, pràcticament, llesta. Només resta col·locar el mobiliari urbà (bancs i jocs infantils) per a ser completada. Les obres del gimnàs, a punt d'acabar, han impedit la seva col·locació. Fa pocs dies, es va procedir a la plantació de la vegetació que completarà la imatge de plaça verda, enmig del nucli històric. La Plaça Manuel González ha estat una de les últimes obres que ha comptat amb el finançament del Pla de Barris del Nucli Antic del Poble de Calafell.


L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat tots els aspectes que representava Manuel González i el greuge històric de Calafell amb les persones que no havien nascut al municipi, però que havien decidit viure-hi, fent-lo millor. Manuel González era una d'aquelles persones que no volien reconeixements, ni privilegis, ni fer-se veure. Era una de les moltes persones anónimes que han treballat pel municipi, amb humilitat i discreció. Però que, amb aquest homenatge, s'ha fet justícia, després de molts anys sense reconeixements a persones amb ideals d'esquerres i lluitadores que han fet molt per Calafell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada