divendres, 1 de setembre del 2017

Hem fet més per la cultura sense regidoria, que alguns amb regidoria (2)

Alguns fa molt que s'entesten a dir que la cultura a Calafell és morta. Per més senyes, que ens l'hem carregat des del govern municipal. Per cultura catalana o per cultura, segons el dia que sigui o la fibra que vulguin tocar. És un mantra que, a base de repetir-lo, ha pogut convèncer algú, però que la realitat desmenteix tossudament.

Potser hi ha qui pensa que construir biblioteques no és treballar per la cultura. Que tampoc és cultura posar en marxa noves programacions o establir una agenda anual, unificada, d'activitats.  Que recuperar una casa de cultura perquè torni a ser això, i no unes oficines, és cosa de marcians. Que si s'organitzen noves activitats culturals és per fastidiar. Que donar 150.000 euros de subvencions ordinàries a les entitats és per fer-les fracassar. O que posar en marxa o projectar nous equipaments ho fem perquè ens avorrim. Ves a saber.

Nosaltres no hem enganyat mai a ningú. Sempre hem dit que la cultura havia d'esdevenir també un actiu econòmic del municipi, en la mesura que fos possible, perquè d'oportunitats no anem sobrats i de potencial, en canvi, ens en sobra. També vam dir que canviaríem allò que mai no canviava a Calafell.

Avui podríem afegir que indubtablement hem trepitjat algun ull de poll. Una minoria, respectable però minoria, no ha entés que els espais públics i els recursos econòmics que surten de la butxaca dels calafellencs, són de tothom. Que per més valuosa que sigui la tasca que fan, que ho és, no pot haver-hi reductes privats ni portes i finestres tancades. Ni coses que han de continuar igual fins a la fi dels temps, simplement perquè es feien des que els ibers van aixecar la Ciutadella.

La desinformació pot ser molt perniciosa i deixar-te en evidència. A la darrera festa major, sentíem els Diables Guaite'ls queixar-se de la falta de suport econòmic de l'Ajuntament. Els Diables, precisament els Diables, que no poden ignorar que la celebració del seu 25è aniversari ha costat als contribuents, entre unes coses i altres, la xifra de 22.773,21 euros, que cal sumar als 9.500 euros que reben anualment com a subvenció ordinària. Ben gastats, per cert, que una cosa no treu l'altra, però pretendre que això és no donar suport a les entitats és ciència-ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada