divendres, 19 de febrer de 2016

Els canvis arriben a la programació cultural i turística: un altre compromís que complim

Un dels nostres compromisos electorals era aconseguir una programació anual d’activitats culturals i turístiques que complís tres premisses:

–tenir activitat tot l’any, no concentrada principalment a l’estiu; és a dir, tant per als residents habituals com per als visitants.

–sense contradir l’anterior, intentar que qualsevol activitat, fins i tot les dels mesos d’hivern, poguessin atreure visitants i esdevenir actius turístics, perquè també hem de prolongar la temporada.

–evitar que la falta de coordinació dins dels propis departaments de l’Ajuntament fes que hi hagués moments de sobresaturació d’oferta, mentre en altres  no es programava res.

Especialment aquest darrer, malgrat que tot estava relacionat, era un mal històric a Calafell. Calia canviar-ho, tot trencat inèrcies i renovant moltes coses. En els primers mesos de l’actual mandat, poc vam poder modificar, perquè les programacions estaven fetes i contractades en gran part. Però ja vam començar a introduir noves activitats, des de promoció comercial, amb l’èxit del Summer Nights, a lleure per infants i famílies, com el Nadal al Mercat, amb aquesta filosofia.

És més, hem pogut recuperar activitats de tant èxit i repercussió econòmica com el Festival Rockabilly: els sectors econòmics de Calafell no es podien permetre perdre una injecció com aquesta...

2016 és la prova de foc definitiva del nostre projecte en aquestes qüestions. I hem començat l’any complint. Al gener i al febrer hem viscut caps de setmana i dies molt vius i actius (Reis, Tres Tombs, Candelera, Carnaval, Fira dels Enamorats...), però sense “repeticions” ni acumulacions.

És més, hem estat capaços de fer-ho estalviant diners. Sense anar més lluny, els Tres Tombs de 2015 van costar 16.842,46 euros; els d’enguany, amb els canvis organitzatius introduïts, n’han costat 9.758,63. Els 7.083,83 euros de diferència han pagat la festa major de la Candelera... Una bona gestió de la regidora socialista Lluïsa Lastra i una feina excel·lent del col·lectiu Els Peterols, nou organitzador dels Tres Tombs.

Seguirem veient al llarg de l’any canvis com aquest. També n’hi haurà a les festes majors. De moment, podem avançar que hi haurà molta més activitat a les places dels respectius nuclis. HI haurà altres novetats, de les quals informarem quan es concretin.

Cap comentari:

Publica un comentari