dijous, 30 d’octubre del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí s'ha celebrat una nova sessió plenària ordinària de l'ajuntament de Calafell, corresponent al mes d'octubre. En ella s'han aprovat alguns punts de caràcter econòmic, com el refinançament d'un crèdit que es va demanar a l'Estat per pagar proveïdors el 2012, a través d'un nou préstec que s'ha concertat amb el Banc de Sabadell. D'aquell crèdit inicial de 6'3 milions, en resten 5'5 per a amortitzar, encara. Però les condicions que ofereix la nova proposta permet estalviar uns 100.000 euros cada any. També s'ha donat compte dels habituals informes de compliment de les mesures contra la lluita de la morositat i altres informes tècnics.

En la resta de punts, destacar el nou plec que es treu a concurs per a licitar el contracte de la grua i retirada de vehicles abandonats de la via pública. Aquest nou plec preveu un estalvi vers l'anterior contracte, tot i que haurem de veure com es concreta i si serà un estalvi real, o no.

S'ha aprovat l'adhesió al pacte d'alcaldes i alcaldesses per a aconseguir reduir les emissions de CO2 en els serveis públics i concessions municipals (transport urbà, escolar, neteja viària, brossa,...) dins el municipi de Calafell.

Finalment, s'ha aprovat una moció sobre la gratuïtat del tram entre El Vendrell i Torredembarra de l'AP-7 que altres municipis veïns (El Vendrell, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà ja han passat pels plens respectius. Els alcaldes d'aquestes poblacions ja s'han reunit amb el Ministeri de Foment per a parlar d'aquesta qüestió i des del PSC hem demanat a l'alcalde de Calafell que s'hi sumi per a fer més pressió al respecte.


Acabats els punts del Ple, s'ha obert el torn de Precs i Preguntes dels Regidors. En José Bonilla ha preguntat sobre el tòtem de la parada d'autobús urbà que s'ha col·locat en el terme de Castellet i La Gornal, la placa definitiva del teatre Joan Colet i les bústies de Valldemar que els veïns encara no poden obrir.

La Yolanda Almagro ha demanat explicacions a la regidora de Treball sobre els excessius requisits que han d'acomplir les persones en situació d'atur per a accedir als plans d'ocupació que ha demanat l'ajuntament juntament amb altres municipis de la comarca. També ha demanat a la regidora de Turisme que ens expliqui l'estudi que el senyor Fontecha va fer sobre promoció econòmica del municipi, que després d'un any encara no hem pogut veure. Ha preguntat sobre l'import que s'ingressa de la taxa turística al municipi i on es destina, criticant la freqüència amb la que la regidora es reuneix amb els sectors econòmics de Calafell.

La Tere Cumplido ha demanat que es facin unes millores a l'aparcament de l'escola de La Ginesta que ja s'havien demanat en el darrer ple, que es tanquin els dos focus que il·luminen el castell durant el dia i quina previsió té l'ajuntament de Calafell respecte el 2015 en quant a beques menjador.

El Joan Carles Robert ha demanat si el senyor Joan Ignasi Sánchez cobra un sou de l'ajuntament o alguna de les seves empreses per a assessorar l'alcalde. El Toni Duart ha demanat que s'actualitzin les dades que consten al registre d'entitats esportives que apareixen a la web municipal, que s'informi de l'estat dels projectes de Tarragona 2017 pel municipi de Calafell i, per acabar, ha demanat explicacions sobre l'enllumenat de Segur Platja que està encès durant el dia.

En Ramon Ferré ha demanat explicacions sobre les funcions que realitza la nova contractació de l'equip de govern en matèria de comunicació, Jordi Salvat Rovira, i les despeses que es paguen a l'empresa on ell treballa per a fer els butlletins municipals i en matèria de publicitat dins el diari Notícies TGN que detallarem en una propera entrada del blog. Finalment, ha preguntat sobre l'article aparegut en el Diari de Tarragona on el PP de Calafell demana explicacions sobre la col·locació d'una estelada en el castell que ha autoritzat el seu soci de govern. Sorprenentment, un govern que presumeix de transversalitat s'ha de comunicar pels diaris quan hi ha un problema de discrepàncies.

En el torn de Precs i Preguntes del Públic, el Manel ha demanat a l'alcalde explicacions sobre la substitució d'una estelada al castell per una bandera groga, per la seva no assistència a la reunió d'ahir al Parlament entre diputats de tots els grups parlamentaris i membres de la Coordinadora Calafell per a demanar la supressió de peatges de la C-32 i per la mala qualitat en la recepció de la TDT. També ha demanat que es tingui el mateix respecte que es té amb les plantes amb els animals.

La Sònia ha preguntat si en el pressupost del 2015 hi haurà una partida per a invertir en posar solució als problemes que generen les pluges a Segur, sobretot en la zona del torrent de la Casa Nova. El Juan ha preguntat per què no es posa un sistema de recollida pneumàtica en el Passeig Marítim i per què no es fa un gual en el pas de zebra que hi ha entre el mercat i el Parc de la Sínia. Finalment, la Sandra ha demanat que es netegi el bosc que hi ha per damunt de la Masia de la Font.

7 comentaris:

  1. Yo estuve allí por primera vez y me ha sorprendido la forma en la que fueron respondidas vuestras preguntas, en parte esquivándolas o, en algunos casos, con cierto aire ofensivo.
    ¿Es que este Gobierno no sabe ver la parte constructiva de una crítica?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Éste es uno de los problemas de la política actual en Calafell, el "Y tú más". El gobierno no es claro y transparente en sus respuestas, siempre mira hacia el pasado, como si ellos no hubieran gobernado nunca.

      Elimina
  2. En el blog de Segur, yo pregunté si se preguntaría sobre las ausencias constantes a su trabajo, o dicho de otra forma sobre la no presencia en el pueblo de Olga Elvira.
    Me doy por satisfecho con la pregunta de Yolanda Almagro.
    Gracias.

    No he visto en vuestro resumen ninguna respuesta por parte de ningún miembro del ayuntamiento.
    No la hubo?
    Tampoco me sorprendería demasiado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Philippe, en los resúmenes no ponemos las respuestas del gobierno, ni a nosotros ni a los ciudadanos del público. Entendemos que es el gobierno quien ya informa a su manera de los temas que más le interesa y damos espacio a los que no lo tienen, puesto que los ruegos y preguntas del público no se radían, ni se exponen en ningún lado.

      Elimina
  3. Philippe, en lo que a mí concierne, pregunté si se había tenido en cuenta en los presupuestos del 2015 que, la Generalitat ha subido el "llindar de la renda mínima" para la obtención de becas de comedor. Se supone que con esta mediada el número de solicitudes aumentará. Se me contestó que ningún niño se quedaría sin beca.
    Sobre las mejoras en la Ginesta, el regidor de Medi Ambient contestó que solucionarían el tema de iluminación de la zona de la pista, que ya lo habían hablado con la empresa y era de fàcil solución.
    Sobre solucionar un tema de aparcamiento de coches delante de la puerta de salida de los alumnos que crea cierto peligro, la regidora de Ensenyament respondió que harían un "plan de viabilitat"
    En el pleno de septiembre dimos una solución rápida y sin coste para evitar el aparcamiento que crea problemas.
    Saludos.

    Teresa Cumplido

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa gracias por tu interés.
      Las preguntas que fórmulas me parecen de lo más pertinentes.
      Lo que no satisface son las respuestas que da el gobierno.
      Sinceramente espero que ningún niño se quede sin beca, pero hasta el momento no han mostrado sensibilidad en este tema, sino todo lo contrario. Por otra parte han perdido toda credibilidad.

      Solucionar un tema de iluminación es algo que a estas alturas no tendría que haberse preguntado. No critico tu pregunta, al contrario. Crítico una dejadez del gobierno actual.

      Y en cuanto a los "planes de viabilidad", solo puedo expresar pánico.

      No tengo información del aparcamiento que comentas, así que no puedo opinar.

      Creo que el PSC será el nuevo gobierno, pues es la opción que queda. Lo cual no le quita mérito a vuestro esfuerzo durante este último año.
      Pero espero entiendas que tengo motivos para sentirme temeroso, pues soluciones sencillas también pasaron desapercibidas hace dos legislaturas.

      Yo, en mis escritos me reconozco duro, y quizá intransigente, como prefieras. Pero mi posición no es exclusividad mía. La única diferencia es que la expresó y soy consecuente con ella.

      Tengo serias dificultades para confiar, y para creer que las cosas mejorarán. En esa tesitura, los que piensan como yo, son para aspirantes al gobierno, votos ya perdidos e irrecuperables.

      Tenéis la oportunidad de demostrar a gente como yo que estábamos equivocados. Entonces quizá esos irrecuperables dejemos de serlo.

      No lo tenéis fácil. Pero no vais mal.

      Ahora sólo queda cumplirlo.

      Un cordial saludo Teresa, y gracias por tus palabras.

      Elimina