dimarts, 21 d’octubre del 2014

Participar i decidir entre tots


El neixement d’un mitjà de comunicació a Calafell produeix reflexions molt rellevants en un municipi on la informació sovint està segrestada per un govern amb nul·la transparència i un alcalde només preocupat a fer-se fotos. Però la informació (independent i fiable) és només el primer pas en un moment que la societat en general, també la calafellenca, aspira a canviar moltes coses per restablir un entusiasme per la democràcia que, tristament, s’ha perdut.

Sí, avui la ciutadania no en té prou amb estar al cas del que passa i del que fan els seus governants i ratificar-los o treure’ls la confiança cada cert temps. Els ciutadans desitgen ser partíceps, decidir... I tenen tota la raó. No perquè la democràcia representativa sigui un mal model, que els partits no sempre hem exercit bé. És que tenen molt a dir des de la perspectiva, carregada de sentit comú, sobre les seves necessitats reals. I sobretot, necessiten ser protagonistes del seu present i del seu futur.

Els socialistes de Calafell ho hem tingut clar i per això vam posar en marxa ara fa un any el procés participatiu “Calafell 25x25”. Un procés per elaborar un full de ruta per als propers anys, real i possible, quantificat i amb prioritats. El compromís del PSC és portar aquestes decisions en el seu programa a les properes eleccions municipals de maig de 2015.

Estem contents del desenvolupament del “Calafell 25x25”. N’han sortit idees realment bones. Però el més important no és que siguin bones, sinó que són les idees de la ciutadania. I que, només així, recollint-les i elevant-les a acció de govern, tothom podrà sentir que ha valgut i val la pena. Guanyarà la democràcia i guanyarem un municipi més cohesionat i amb menys greuges.

Aquest model de participació no és només una eina electoral. Serà la forma de governar del PSC si guanya les eleccions. Entre tots decidirem on van a parar els diners dels impostos i hi haurà un Consell de Participació Ciutadana que vetllarà que el full de ruta es compleixi.

Serà un canvi radical en relació a la vella política que tant hem patit i que tant caracteritza a l’actual govern conservador. Mai més tot per la gent, però sense la gent. El que haguem de fer serà sempre amb la gent. Serà molt millor i en podrem estar orgullosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada