dijous, 30 de gener del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest matí, s'ha celebrat una nova sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Calafell, la corresponent al mes de gener. En l'ordre del dia han tingut protagonisme les mocions presentades pel PSC i els diferents grups municipals. Però, també ha tingut la seva importància l'inici, novament, del procés per a la construcció d'un tanatori al cementiri de Calafell, després de que el procediment quedés aturat per les irregularitats en el procés que ha fet l'ajuntament per a licitar-ho.

En aquest sentit, el PSC ha manifestat que començar de zero el procés per a la construcció del tanatori, després de deu mesos de tràmits i irregularitats manifestes per part del govern, demostra la manca de seriositat i rigor amb que s'ha portat aquest procés. CiU i PP van aprovar un plec al que un privat va fer una al·legació en el darrer moment que va dur a canviar de manera substancial el contingut i les condicions del mateix. Aquest fet hauria implicat una nova exposició pública del plec, però l'ajuntament s'ho va saltar i va aprovar-lo definitivament. Només es va presentar una empresa a la licitació. Una altra empresa va impugnar el procés i l'ajuntament va demanar un informe a la Diputació per tal de decidir si el procés s'iniciava de nou, o no. L'informe, segons un alt dirigent de CiU, recomanava engegar de nou la licitació per tal de garantir la legalitat del procés. Per tant, avui al ple ha passat, novament, l'aprovació d'un nou plec de condicions que recull aquelles aportacions i matisa lleugerament l'anterior.

En aquesta línia, el PSC ha continuat mantenint la posició manifestada des del primer dia, contrària a la construcció d'un tanatori totalment innecessari i inviable econòmicament. Després de l'ampliació que ha estrenat, fa poc menys d'un any, el tanatori comarcal del Vendrell, amb un forn crematori inclòs, fer un tanatori a Calafell resulta del tot inviable. Tenint en compte que la meitat dels difunts s'incineren i que el tanatori de Calafell no oferirà aquest servei, si se li adjudica a l'empresa que es va presentar. Aquí ja vam explicar els motius que ens porten a pensar que el tanatori és inviable i inoportú. Mantenim el mateix criteri i manifestem que reclamarem les responsabilitats personals oportunes als que ho han aprovat si, amb els anys, es demostra que el nou tanatori és inviable econòmicament.


Pel què fa a les mocions presentades, cal dir que només hi ha hagut una que no s'ha consensuat per part de tots els grups municipals. Ha estat la referent a la nova llei de l'avortament, impulsada pel Govern Central (PP). Els populars de Calafell s'han quedat sols votant en contra de la moció que demanava la retirada de la nova llei per part del Govern Central, alineant-se amb les postures més radicals de la dreta espanyola i amb el ministre Gallardón. D'aquesta manera, ha quedat clar quin paper juga el PP de Calafell dins la seva ideologia més pròpia d'altres temps.

Pel què fa a la moció presentada pel PSC que reclamava que els pisos buits de les entitats bancàries es destinessin a lloguer social, s'ha consensuat una altra de similar, en la mateixa línia. La moció consensuada per tots els grups és menys contundent amb les sancions, fonamentalment. Però ha estat votada per tots.

També s'ha consensuat una moció per part de tots els grups municipals de descatalogació de la C-31 com a via de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat de Catalunya. El PSC s'ha mostrat satisfet que la principal proposta que aportava el POUM, tramitat en l'anterior mandat, hagi rebut el suport de totes les forces polítiques i ha anunciat que portarà la moció al Parlament, a través del grup parlamentari del PSC, on espera rebre el suport de tots els grups parlamentaris que l'han votat avui. Això permetria aprovar la C-32 com a alternativa lliure de peatges en tot el seu tram.

Finalment, en el ple s'ha donat compte de la voluntat del regidor Massimiliano Revello de continuar com a regidor no adscrit fins el final del mandat, fora del grup municipal del PSC.

Seguidament, s'ha passat al torn de precs i preguntes dels regidors. José Bonilla ha preguntat per la continuïtat del Pla de Mobilitat de Segur, les converses amb ADIF sobre el pas soterrat de Segur i la continuïtat de la vorera de la Rambla Mossèn Jaume Tobella, entre el carrer Villarroel i el carrer Jesús (cruïlla Bar El Faro).

La Yolanda ha reclamat a la regidora de comerç i turisme l'estudi realitzat pel senyor Fontecha que va ser presentat fa uns mesos als comerciants del municipi, sense haver explicat res a l'oposició. Joan Carles Robert ha demanat que es rebaixessin les voreres de la cruïlla del mercat amb la Rambla Nova de la Sínia i s'adaptessin per a les persones amb mobilitat reduïda. El Toni Duart ha preguntat per una furgoneta abandonada a la urbanització de Calafell Park.

La Tere Cumplido ha preguntat per què no funciona correctament Calafell Ràdio i per què no se sent en bona part del terme municipal, especialment a Segur. També ha preguntat per la mala recepció de Calafell Ràdio via internet, a través de la pàgina web de l'emissora. Ha demanat els resultats de la votació que es va fer en el procés de participació obert per a decidir el futur del Mercat Vell que s'havien de penjar a la web en el mes de gener. Finalment, ha recordat a CiU que l'escola bressol de Calafell Park havia tingut el vot favorable de CiU i que, en el seu moment, la formació convergent havia demanat la construcció d'una quarta nova escola bressol (que no es va dur a terme).

Per tancar el torn, Ramon Ferré ha demanat que, per tal de donar compliment a una sentència que obliga als ajuntaments a fer en públic alguns dels acords de la Junta de Govern, es traspassin aquestes competències al Ple per tal de garantir aquesta publicitat i la transparència en aquest aspecte.

En el torn de Precs i Preguntes del Públic, en Manel ha preguntat a l'alcalde si pensa cedir el padró municipal per a fer la consulta prevista sobre la Independència de Catalunya. L'alcalde ha evitat pronunciar-se al respecte. S'ha mostrat molt indignat pel tracte que dóna la regidoria de Benestar Social a les persones amb risc d'exclusió social, especialment després que la regidora, Maria Verge, manifestés en un Ple que la regidoria treballa amb les persones i no per a les persones.

La Isabel ha preguntat com es pot donar feina a persones que tenen algun membre de la família treballant per l'ajuntament i s'exclou de la tria a la seva família, de quatre membres, on cap té feina. I la Cristina ha preguntat, també, per què es dóna feina a persones que no ho necessiten i a les que estan en situació precària no se'ls dóna cap oportunitat.

2 comentaris:

  1. Crec que, abans de construir un tanatori, es molt més necessária la construcció de la Residencia d'avis, per tal d'evitar que tinguin que sortir del seu entorn

    ResponElimina
  2. Y no celebrais que dos ciudadanos digan claro, alto y a la cara lo que pasa en este pueblo?
    Demadas formas tuvieron cuando no reventaron el pleno, cosa que no sé porque no ocurre.
    Es una burla constante y nos hablan de formas?
    Dejad de acudir a los plenos, no vayáis y anunciadlo a los cuatro vientos.
    Veréis que gracia les hace.
    O es una medida demasiado "fuerte" o "revolucionaria" para vosotros?

    ResponElimina