dijous, 16 de gener de 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous, s'ha celebrat una sessió plenària extraordinària a l'ajuntament de Calafell. L'únic punt de l'ordre del dia era la resolució d'al·legacions presentades pel PSC al Pressupost 2014. L'equip de govern, un cop més, ha desestimat totes les al·legacions presentades, fent ús de la seva majoria i demostrant la manca de diàleg i consens amb l'oposició.

Només es demanaven cinc coses per part del grup municipal del PSC i hauria costat ben poc fer un esforç de diàleg i consens per a intentar sumar suports pel pressupost de l'ajuntament pel 2014. Però, en la línia habitual, ni tant sols s'ha intentat un apropament per part de l'equip de govern i les al·legacions han estat rebutjades per no ser cap dels motius taxats per llei. És a dir, totes tenien caire polític i no tècnic. I com que no hi ha voluntat política de dialogar ni de consensuar res, doncs CiU i PP han aplicat la política del "rodillo" a que ens tenen acostumats!

El Grup Municipal del PSC demanava en les al·legacions que la dotació del Patronat de Turisme fos la mateixa que la de l'any passat, com a mínim. Ja que la previsió pel 2014 la dotació econòmica s'ha reduït, en un moment on l'activació del turisme és més necessària que mai en un municipi com el nostre.

També es demanava que les principals actuacions que pretén impulsar l'equip de govern en el pressupost 2014, el Passeig Marítim i les inversions a Segur (encara per definir), així com les expropiacions (amb sentència ferma, que s'han de pagar) fossin finançades amb l'aportació municipal i no amb el crèdit que pretén demanar l'equip de govern (CiU-PP). Si el crèdit no fos autoritzat o concedit, no es podria fer front a aquests projectes ni als pagaments de les expropiacions a les que està obligat l'ajuntament.

Per últim, demanàvem l'amortització de la plaça que es va crear en la plantilla de l'any passat que ocupa el cap de policia que té la plaça en propietat, ja que ha demanat la seva reincorporació com a cap de policia i deixarà d'estar en la plaça que ocupa, actualment. Ja hem escrit en nombroses ocasions, en aquest bloc, que a Calafell tenim dos caps de la Policia Local, el què ocupa la plaça i el què la té en propietat i no exerceix, pagant dos sous dels més alts de la plantilla.

Un cop debatudes les al·legacions, s'han resolt sense ser acceptades, amb onze vots a favor (CiU i PP) i deu en contra (PSC i UAM). Per tant, han estat desestimades totes elles i el Ple s'ha donat per tancat.

1 comentari:

 1. Parece que el alcalde no considera que deba invertirse un euro más en promoción económica y turismo. No le deben haber explicado que es para atraer turistas, no para que él se vaya de paripé, que con tanto ajetreo no le queda tiempo para fotos ni le cabe otro canapé más, que duro.
  Tampoco le deben haber explicado que para mejorar la seguridad de la población no son precisos dos jefes de policía, que las órdenes por duplicado no inciden directamente doblando el personal.
  Tampoco le han dicho que los planes y proyectos no deben dejarse para el último momento y aún menos condicionados a créditos por encima de la capacidad del ayuntamiento para endeudarse.
  Solo le explicaron lo de las comilonas y la promoción personal y eso, doy fe, lo aprendió y lo ha llevado a cabo sin merma ni demora.
  Un saludo

  ResponSuprimeix