dimarts, 19 de febrer del 2013

Una nova mentida de CiU

Publicat al Diari de Tarragona d'avui

Avui dimarts, el Diari de Tarragona publica una notícia titulada "El PSC vulneró la privacidad de los funcionarios en su blog de Calafell". La notícia fa referència a un requeriment de l'Agencia Catalana de Protecció de Dades (APDCat) que demanava al Grup Municipal del PSC que retirés aquells decrets que s'havien publicat al Bloc dels Socialistes de Calafell que contenien dades personals de persones contractades per l'Ajuntament.

Des d'aquest bloc volem explicar els fets i manifestar que MAI hem publicat dades personals de funcionaris, tal i com diu el Diari. De fet, l'escrit de l'APDCat feia referència a la publicació dels decrets on l'Ajuntament de Calafell, concretament l'equip de govern actual (CiU-PP), contractava els serveis de:

1 - Maria del Mar Giné Servén, com a càrrec de confiança (eventual), fent les tasques de Coordinadora de l'Ajuntament. Aquesta persona és la dona del regidor trànsfuga de Salou que, en el mandat anterior, va propiciar una moció de censura per a que el seu número 1 de CiU no fos alcalde, en favor d'un partit independent (FUpS) que, en aquest mandat actual, absorbiria CiU. Tot això va ser ideat per la cúpula de CDC (amb Quim Nin i Felip Puig, al capdavant). A Salou, es van cansar de les "males arts" de la Mar i li van fer pagar el favor de la moció de censura a Quim Nin, qui va demanar a l'alcalde de Calafell, Joan Olivella, que la contractés a l'Ajuntament de Calafell. El sou era de 68.000€.

La Mar, no contenta amb això, ja que a Salou cobrava 76.000€, va demanar els triennis que li corresponien com a funcionària de l'administració, a l'Ajuntament de Calafell. Des de llavors, cobra 2.257,68€ en aquest concepte de triennis. Efectivament, el nostre bloc va retirar la totalitat de l'entrada on s'explicava això, tot i que l'APDCat només exigia que es retirés les dades dels triennis que s'havien extret dels decrets municipals. No obstant, les dades extretes d'aquest decret, concretament, es poden deduir de les publicacions oficials (de caràcter públic).

El nomenament de Mar Giné ens diu que és com a personal eventual, amb càrrec de coordinador, grup A1, complement de Destí 27 i complement específic anual de 42.180,78 €. Són dades públiques i apareixen al BOPT, número 194, de 24 d’agost del 2011, a la pàgina 4 (que s’adjunta). I a l’edicte publicat al DOGC el 2 de setembre de 2011.

De la taula publicada al BOE 105767 de 23 de desembre de 2010, a la pàgina 24, que pertany als pressupostos de l’Estat, es dedueix que el sou per la categoria A1 és de 14.677,32€ i pel complement de destí és de 11.141,90€.

Mar Giné era la secretària-interventora de l’Ajuntament de la Riera de Gaià, ostentant el càrrec des del 10 de maig de 1999. (DOGC 2919, de data 29 de juny de 1999). 

Són nombrosos els mitjans de comunicació que es van fer ressò de la seva contractació a Salou, donat que era la esposa del trànsfuga que va permetre un canvi de govern després d’una moció de censura. La contractació es va produir l’agost del 2009.



D’això es dedueix que, a la Riera de Gaià, hi va estar 10 anys i, a Salou, 2 anys, aproximadament. Per tant, fa més de dotze anys que és funcionària. Per això, li corresponen quatre triennis.

Els triennis que li pertoquen, segons la taula publicada al BOE 105767 de 23 de desembre del 2010, a la pàgina 24, li suposen un augment de sou de 511'80€ repartits en 12 mensualitats i de 26,31€ en cada una de las pagues per cada tres anys al servei de l’administració com a funcionària. Per tant, fan un total de 2.257,68€ que cal sumar a la seva nòmina anual.

2 - Àngel Solé (Butterfly Polítics), com a empresa externa que assessora l'alcalde en matèria de comunicació, concretament, en les xarxes socials. Resulta que Butterfly Polítics té com a únics treballs, fins el moment, la web de CiU de Calafell, el blog de Joan Olivella i JNC i les xarxes socials de Joan Olivella, JNC i CiU de Calafell. Per tant, un nou favor que paguem entre tots! Però, a més, en la web de l'empresa s'explica que ells s'encarreguen de crear un perfil del candidat, potenciant aquells trets que es pretenen ressaltar de la imatge del mateix. En el cas d'Olivella, es tradueix en un perfil de bon nen i bona persona que, a l'hora de la veritat, no es tradueix en res a la realitat.

3 - Elisenda Pifarré, en contracte de serveis (tot i que, al principi del mandat, facturava sense contracte), fent les funcions de cap de premsa de l'alcalde. Tot i que és més coneguda per les seves "retallades" fotogràfiques que deixen l'oposició fora de les aparicions en premsa i butlletins municipals. Pifarré era la persona encarregada d'obrir l'agrupació de CDC a Calafell, mentre estaven a l'oposició, i és filla d'un càrrec conegut dins el propi partit.

Per tant, en cap cas, el PSC ha vulnerat la privacitat de funcionaris, ja que cap dels casos que s'han explicat són funcionaris de l'Ajuntament de Calafell. En els tres casos, la publicació dels decrets servia per reforçar l'explicació i la veracitat de la informació que es manifestava en les entrades. Per això, la seva supressió no ha implicat cap alteració en el text que es va publicar. Només s'alterava lleugerament el text en l'entrada que s'ha retirat completament del blog, la que feia referència als triennis de la Maria del Mar Giné. No obstant, ja hem explicat com aconseguir aquesta informació de manera que no es vulnera la llei de protecció de dades.

Volem manifestar, també, la nostra sorpresa per la poca contrastació de la notícia que publica el Diari de Tarragona, ja que no hi ha hagut cap trucada a ningú del PSC demanant explicacions. I més després dels antecedents que té el Diari, d'altres ocasions. Només es remeten a l'escrit que va presentar el PSC en el procés obert per l'APDCat i que no té accés cap dels tres denunciants, sinó el propi Ajuntament de Calafell.

A més, l'APDCat ha tramitat la denúncia sense donar la possibilitat al PSC de retirar els decrets, prèvia a l'obertura de l'expedient. La llei no preveu que els grups municipals puguin fer això, cosa que els particular sí poden fer. Si ho hagués fet, el PSC hauria retirat els decrets i no s'hauria obert cap expedient al respecte. En qualsevol cas, tot i que l'APDCat qualifica els fets d'infracció greu, no ha posat cap sanció econòmica al Grup Municipal del PSC per haver publicat els decrets.

El PSC vol manifestar que, abans de rebre l'escrit de l'APDCat, el nostre Grup Municipal ja havia demanat al Síndic de Greuges de Catalunya la seva intervenció en la protecció de dades en els decrets i acords municipals que impedien fer la nostra tasca d'oposició i conèixer a les persones i/o empreses a què feien referència. La resposta, fins ara, del Síndic és que l'Ajuntament de Calafell no respon als seus escrits i que, esgotat el termini, s'inicia novament el procés. Jutgin vostès mateixos!

2 comentaris:

  1. Que pasa, que ni al Síndic de Greuges atienden ?, así asumen sus responsabilidades políticas !, menuda vaselina nos han metido con la Mar Giné, hemos de asumir las cagadas de Quim Nin y el Felip de la porra, teniendo en cuenta que el Joan " de tant bo que és, pobret... " las encaja todas con el pedazo de personalidad y buen criterio que le caracteriza, pagando los calafellens, claro.

    Toma pedazo de abogada, de niño informático y cap pija-prensa que nos han engatusado.

    Mientras, el Alcalde: no deja de Treballar per Calafell.
    Se sienten ofendidos los de CIU Calafell y no dudan en publicar en su blog, por cierto más falto de entradas que "el tio melenas", porqué nos aclarais algunas cosas explicando cuatro verdades.

    ResponElimina
  2. Pobrecitos los de ciu, mira que buscan y buscan a ver si los socialistas en estos dos años de oposición han hecho algo mal para cargar contra ellos. No hay nada como exagerar y remover para así esconder sus propias vergüenzas. Lo mismo que está haciendo ahora el gobierno de Rajoy con la oposición, habran pensado que a ellos también les irá bien ese tipo de artimañas.Por favor, dejen de perder el tiempo y recursos en salvar sus posaderas y trabajen para los que les pagamos su sueldo con nuestros impuestos, que menudos dos años de ineficacia e irregularidades llevan en sus espaldas.Que la gente no es tonta, que ya tenemos la lección más que aprendida de ver cada día cómo los políticos juegan al despiste.

    ResponElimina