dimarts, 2 d’octubre del 2012

Olivella ha estat la ruïna del Mirador


L'alcalde Olivella ha declarat en ruïna el Mirador de Segur i l'ha enderrocat. Personalment, vaig anar al Mirador fa dos anys, en una visita amb l'arquitecte municipal i els Mossos d'Esquadra, i no es podia parlar d'estat ruïnós, ja que les esquerdes de l'edifici estaven reparades pels propis okupants que llavors hi havia. L'estructura estava en bon estat i de l'edifici no perillava, en cap cas, la seva estabilitat. Dubto que en dos anys hagués canviat la situació del mateix. I més veient les fotografies de fa poc!


La singular estructura de bigues radials que es veu a la fotografia estava en perfecte estat. I la façana no presentava cap fissura ni esquerda perillosa des del punt de vista de la seguretat estructural. Els propis okupes, segurament, s'havien fet càrrec del manteniment. Per tant, l'edifici no presentava cap mena de perill aparent en la seva estructura.


Es podria dir que la ruïna és deguda a que la seva rehabilitació seria més cara que la construcció de nova planta, però tampoc és cert. L'edifici estava en estat de deteriorament, però tampoc havia assolit un nivell com per a fer aquesta afirmació. No dubto que hi ha hagut algun tècnic que ha signat la ruïna de l'edifici, però, presumptament, ha estat per una pressió política prèvia i per l'interès polític d'enderrocar l'edifici.


El més sorprenent és que s'hagi anat tant ràpid en la demolició del Mirador i no en la de l'enderroc dels bungalows que hi ha tot just sota d'ell que, a més, es van construir de forma il·legal, sense llicència.

Per tant, que no ens venguin més pel·lícules! Olivella ha declarat la ruïna del Mirador i ell mateix n'ha estat l'executor, deixant a Segur sense un dels seus referents històrics i iconogràfics que encara estaven en peu. I tot plegat, just a les portes de la Festa Major. Una manera més de demostrar la seva sensibilitat "particular".

8 comentaris:

  1. 18.500 euros en tres días,un edificio de dos plantas,no me salen las cuentas.giratoria de 500 a 700 euros el día y un camión 500 euros el día. giratoria 700 * 3=2100 euros y cuatro camiones por tres días 500*4=2000*3=6000 euros total 2100+6000= 8100 euros. Quien se a beneficiado?excavaciónes Vallés ( alcalde Juan Olivellas)

    ResponElimina
  2. Fran, mejor una empresa de casa que de fuera. Aunque lo que criticamos y lo importante no es quién lo ha derribado, sinó quién ha mandado hacerlo.
    El Mirador es un icono de Segur y nadie ha comprendido tal decisión. En la calle, la gente se ha quedado estupefacta ante tal actuación del alcalde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramón,tienes razón,primero las empresas de casa. Digo yo,sólo hay una empresa de excavaciónes en el pueblo?te recuerdo todo los trabajos que hace excavaciónes Vallés.excavaciónes Pérez también existe: tiene nave y no moles a los vecinos.Yo también crítico quien la a mandado derrivar,y te doy los motivos del derrivo,dar trabajo a dedo y beneficiarse mutuamente.

      Elimina
  3. Si,pero el ejemplo de las empresas y entidades de casa no las sigue el iluminado fuma pipas del regidor de deportes.Se va a buscar todo fuera, pone verdes a los de aquí y mientras a seguir chupando del bote como el inepto de alcalde.

    ResponElimina
  4. Puede que el tal Peral esté excesivamente ofuscado con un tema personal. Vallés es una de las empresas que ha generado mucho trabajo y los años que he trabajo con él han sido para destacar. Además, tus números, dónde lis has hecho? Trabajas muy barato. Me da mucha rabia que personas que llevan cuatro días viviendo aquí critiquen de esa manera a los que han estado siempre.

    ResponElimina
  5. Anónimo,primero da la cara, yo soy Francisco Peral,español de 38 años.De cuatro días nada.El trabajo que crea el ayuntamiento es del pueblo por igual.La factura la pagamos todos,y que la mire un profesional.La cuestión es porque se a deribado el MIRADOR

    ResponElimina
  6. Francisvo, vete a los juzgados y denuncia a la empresa

    ResponElimina
  7. Y a quién le dio permiso, claro.

    ResponElimina