dimarts, 14 de febrer del 2012

Hi haurà IES a Segur!


L'anterior govern de l'Ajuntament, encapçalat pel PSC, va demanar, en una taula mixta d'Ensenyament i Ajuntament, abans d'acabar el mandat que la Generalitat prioritzés l'IES de Segur per damunt de la resta, ja que és del tot necessari i imprescindible no allargar més la situació actual i impartir les classes en millors condicions, les que mereixen els alumnes. Ja, llavors, Mª Àngels Gonzàlez Extremat, la directora territorial d'ensenyament es va comprometre a fer-ho!

L'actual govern, al mes de desembre, en una taula mixta, també, va demanar que es prioritzés l'IES de Segur. Semblava que els havien fet cas... la directora territorial d'ensenyament, una excel·lent professional, per altra banda, prioritzava l'IES de Segur com un dels quatre que es farien aquest any 2012.

Però, les informacions sortides, avui, en premsa, diuen el contrari. Tot i que l'anterior govern municipal va presentar el projecte com el "més important de tot el mandat" i que havia d'estar funcionant pel curs 2010-2011, els alumnes segueixen en barracots. Olivella avisa que fins que no s'aprovi el pressupost del Govern per aquest any no es podrà saber res. Aquí.

L'alcalde Olivella no s'assabenta de res! 


¡Increíble! L'alcalde no s'entera. Afirma, en el Diari de Tarragona, que l'anterior Govern de la Generalitat "dijo que había dinero y proyecto, pero no dejó dinero para la obra y del proyecto se duda". El què va fer l'anterior govern és licitar l'obra i el projecte. Es va adjudicar a l'empresa Cots i Claret, de Manresa. Aquesta ha estat l'encarregada de redactar el projecte executiu, que ja està acabat!

L'Ajuntament havia de tramitar un Pla Especial, l'aprovació inicial del qual es va fer amb l'anterior govern a l'Ajuntament, on hi era el PSC. L'aprovació provisional ja la va fer el nou govern, CiU-PP, i va enviar l'expedient a la Comissió d'Urbanisme per la seva aprovació definitiva. Amb ella, el projecte executiu redactat podrà tenir ja la llicència oportuna per iniciar les obres.

Per licitar les obres, la Generalitat va fer una reserva de més de 7 milions d'euros a GISA. Els set milions s'havien de reservar en diverses anualitats. Per l'any 2012, tocava un milió d'euros.


Curiosament, el pressupost aprovat, inicialment, per la Generalitat de Catalunya (CiU) contempla la reserva d'un milió d'euros per la construcció del nou IES de Segur. Està a la pàgina 515, per què ho pugui veure el nostre alcalde! Espero que, ara, sàpiga alguna cosa al respecte...

El PSC no ha fet esmenes al pressupost demanant l'IES de Segur per què ja està contemplat en el pressupost, d'acord amb els acords presos pel "Tripartit". Ciutadans ha estat l´únic grup parlamentari que ha presentat una esmena en aquest sentit.

Esperem que l'acord, anunciat avui, entre CiU i PP no faci treure del pressupost una inversió tant necessària per Segur, ja que, actualment, els dos partits governen, també, a Calafell.

Per tant, li demanem a l'alcalde que, abans de crear falses alarmes, es miri els papers i s'informi. No es pot anar per la vida tant mal informat! A més, els pressupostos de la Generalitat els ha fet el seu propi partit. Se suposa que ell hauria d'haver-los demanat que incloguessin l'IES de Segur en els pressupostos, no?

Volem explicar això i treure aquesta informació per calmar l'alarma creada entre els alumnes, pares i professors de l'IES de Segur. Aquesta inversió es farà, encara que l'alcalde no s'assabenti de com està la situació. Esperem que canviï l'actitud i llegeixi els blocs, com el dels socialistes de Calafell, que estarà més ben informat!

4 comentaris:

  1. Increible. Y más increible es nadie de su equipo lo supiera o al menos le informase antes de meter la pata de esta manera. Pedazo equipo de comunicación y pedazo cargo de confianza traída de la capital. Hacen honor a sus sueldos.
    Creo que alcaldía mañana será un hervidero..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuidadin, cuidadin!!! Puede ser que el alcalde haya tenido un lapsus de los que, según dejó caer en un pleno, tiene. De no ser un lapsus hay muchas definiciones para esta nueva metedura de pata:falta de información, de interés, no controla toda la información que debería controlar... pero mucho cuidado, si algo tiene "jo soc l'alcalde" es ganas de no rectificar y, si es necesario, será capaz de poner trabas para que sus errores sigan adelante, antes que dar su brazo a torcer.Cuidado! con los chavales no se juega.

      ATEK

      Elimina
    2. Comentar que, en la Comissió Informativa de Servei a les Persones del mes de desembre, vaig preguntar a la regidora d’Ensenyament sobre el tema de l’Institut i va comentar que havien parlat amb tothom i que hi estan treballant. Em vaig oferir per anar tots plegats a parlar i fer força, però segons anem veient quan estenen la mà és per a donar-te una bufetada. Les meves les puc encaixar, algú diria que van amb el càrrec, però... no estem parlant de diferències entre regidors, parlem d’alumnes del municipi, del seu futur. Qualsevol esforç i sacrifici serà poc per aconseguir que puguin tenir l’edifici que es mereixen, ells i els professors.
      Em consta que la directora de Serveis Territorials d’Educació és una gran professional i coneixedora del funcionament de les prioritats dins l’administració de la Generalitat, ho avala els anys que va ser Directora General de Renovació i Innovació Educativa.
      Per desgràcia, si no estàs al peu de canó de forma insistent i fent pressió des de tots els àmbits (Ajuntament, professorat, pares i alumnes) les coses corren el perill de quedar en via morta, donat que són moltes les situacions similars que avui en dia afronta la Generalitat.
      Curiosament, l’Institut Talaia té tots els procediments preparats, i està tot apunt per començar la construcció. En aquest moment és qüestió d’anar tots en la mateixa direcció.
      No m’agradaria pensar que els qui tenen la màxima responsabilitat de govern al nostre municipi no sàpiguen prioritzar els interessos de Calafell, en aquest cas dels nostres joves, als interessos personals, de partit o qualsevol altre.
      La meva mà i la del PSC està estesa per anar on calgui i com vaig prometre a l’equip directiu i a l’AMPA de la Talaia estem amb ells. Quan una cosa està començada s’ha d’acabar.
      I ja és hora que l’equip de govern passi de dir que faré i faci, que digui que estén la mà i l’estengui. En resum “Obras son amores y no buenas razones”.

      Teresa Cumplido

      Elimina
  2. Es el punto y seguido de la politica de rentas y de la falta de iniciativas, aderezado con ir de "sobraos" para no realizar reuniones informativas, y es que todavía no se han enterado cómo se hacen las cosas.
    Puede que si escucharan de vez en cuando, si se tomaran el interés preciso en los asuntos municipales en lugar de pensar en atribuirse el mérito en exclusiva para ponerse la medalla y hacerse la foto, como en el tema del paso subterraneo de la vía del tren, diferente sería el resultado.
    Otra forma de hacer politica, transparencia, colaboración, transnoséqué, términos arcaicos ya superados por el de: somos los más mejores.

    Un saludo

    J. Navarro

    ResponElimina