dilluns, 30 de gener del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui.


Amb quatre dies de retard sobre el normal, avui dilluns ha tingut lloc la sessió plenària corresponent al mes de gener. Com és costum amb el nou govern, hi han hagut pocs punts a l'ordre del dia. El més important, la resolució d'al·legacions i l'aprovació definitiva del pressupost pel 2012, del que ja n'havíem parlat al ple del mes de desembre. Altres punts del ple han estat l'aprovació de l'increment de tarifes per als taxis per l'any 2012, així com la ratificació de l'acord de la Junta de Govern Local de constitució dels òrgans de gestió per al desenvolupament del Pla de Barris del nucli antic.

El Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament de Calafell va presentar al·legacions al pressupost 2012 que va aprovar l'actual equip de govern, CiU-PP, el passat mes de desembre. El període d'al·legacions acabava el 18 de gener. Hem de destacar que el pressupost 2012 aprovat per CiU-PP suposa una retallada important en la despesa social i en les polítiques d'incentivació de l'economia, el turisme, el comerç i la promoció econòmica. També implica una menor despesa en seguretat ciutadana, en cultura i educació.

Sent coherents amb el nostre discurs, tal i com van fer en el ple d'aprovació de les ordenances municipals, demanàvem obrir la negociació dels contractes de serveis (brossa, manteniment de platges, jardins i edificis municipals), especialment d'aquells que encara s'han d'implantar (recollida orgànica, per exemple). També demanàvem un estudi profund en la reducció de consums i d'aquelles despeses que puguin reduir-se com les comunicacions postals o telefòniques. Sense renunciar ni un gram a minvar la despesa social que tant es necessita avui dia.

Finalment, demanàvem un esforç per que la construcció d'un pas soterrat a Segur de Calafell pugui ser una realitat ben aviat. Si ADIF no ho fa, que ho avanci l'Ajuntament. No val l'excusa que no hi ha diners... en aquest pressupost 2012 es destinen més de 600.000 euros de fons propis a inversió. És qüestió de prioritats!

L'equip de govern ha rebutjat la totalitat de les nostres al·legacions en una acció que demostra la seva incapacitat per al diàleg i un manca de voluntat total en buscar consensos amb l'oposició.

Així mateix, el pressupost ha tingut el rebuig en forma d'al·legacions de diverses associacions veïnals que demanaven la construcció d'un pas soterrat a la via del tren al carrer Pisuerga de Segur de Calafell. No han fet ni cas!

També hi ha hagut al·legacions per part dels treballadors de l'Ajuntament, especialment dels sindicats i de la policia local que s'han presentat al ple i han reivindicat negociar amb l'equip de govern, intentant buscar una sol·lució a les retallades salarials que ha proposat CiU-PP. D'aquest aspecte, nosaltres ja ens vàrem manifestar en el seu dia. La Policia Local s'ha manifestat a la porta de l'Ajuntament i els seus delegats sindicals han pujat a la sala de plens per reivindicar els seus drets. Tampoc n'han fet cas!


El darrer dels punts nomenats, només representava l'adaptació dels càrrecs al canvi de govern i la designació dels membres responsables de les àrees de gestió del Pla de Barris o Projecte d'Intervenció Integral del Nucli antic de Calafell. Aquest pla de barris, aconseguit per l'anterior govern, amb un projecte consensuat amb la població i engrescador pels veïns de Calafell Poble, pretén impulsar i revitalitzar el nucli antic dinamitzant-lo en l'aspecte comercial i social, especilament, així com renovant-ne els carrers i l'espai públic i creant els equipaments necessaris per a la seva cohesió i atenció ciutadana.

El punt no hauria tingut més trascendència si no fos per què fa poques setmanes es va destituïr el màxim responsable de l'oficina del Pla de Barris, al·legant una aparent mala gestió, però resultant ser fruit d'una cacera de bruixes encoberta. El fet d'haver estat contractat per l'anterior govern, on hi havia el PSC, a mitja jornada (i amb subvenció del 50% de la Generalitat, dins del pla de barris) ha estat el motiu fonamental de la seva destitució. És una vergonya que es persegueixin els treballadors municipals per la seva suposada ideologia o forma de pensar, però això és el què fa l'actual govern.

En el seu lloc, s'ha contractat l'empresa PORTACABOT, propietat d'un Conseller Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), el senyor Sergi Fernàndez. Però, això, ja ho explicarem de forma més àmplia en una propera entrada al bloc. No és més que una altra acció política de l'actual govern que polititza la gestió del Pla de Barris de forma descarada i que aprofitarà com a plataforma de propaganda de l'actual alcalde Olivella i del seu grup municipal (CiU). Amb això no ens trobarà al seu costat, com ja hem anunciat en el ple. Hem votat en contra i hem acusat l'equip de govern de polititzar profundament el pla de barris, desaprofitant una ocasió única pel nucli antic i carregant-se el consens que hi havia hagut fins ara.


Pel que fa al punt on es proposava l'increment de les tarifes dels taxis, el grup municipal del PSC ha manifestat que, ja en la Comissió Informativa, es va demanar la documentació acreditativa de l'associació que sol·licita l'augment dels preus.

En l'apartat de Precs i Preguntes dels regidors, hem incidit en diversos aspectes d'interès per la ciutadania de Calafell. Alguns dels temes que hem demanat són que es posi major vigilància, especialment en el Passeig Marítim de la Platja, per reduir el fenomen, cada cop més abundant, del "botellón"; la reparació d'un sot al carrer Ferran Sor de la urbanització Mas Romeu, que crea un problema important a la via pública; la queixa veinal sobre les rutes del transport urbà; la manca d'informació dels nous plans d'ocupació i treball als barris; la dotació pressupostària de la suposada regidoria de noves tecnologies i l'existència, o no, de la mateixa.

En el darrer i primer butlletí municipal de l'Ajuntament no apareix el Dipòsit Legal, obligatori per llei. Ho hem denunciat aquí, en aquest bloc. Però, inexplicablement l'equip de govern s'ha saltat la normativa a la torera. Per què? Tenen por que investiguem on s'ha fet? Qui l'ha fet? On s'ha fet? Quant ha costat? Són preguntes que ens fem. Però la principal és per què no s'ha registrat en el dipòsit legal com s'ha fet sempre?

Un altre prec ha estat que es deixi de politizar la manca de passos soterrats a la via del ferrocarril. L'alcalde Olivella va oferir, fa una setmana, al nostre portaveu, consens i treball en comú, així com fer una roda de premsa conjunta si es produïa la notícia de què, per part d'ADIF, es donés l'OK a la construcció d'un pas al carrer Pisuerga. També va reconèixer que existia un projecte amb un cost aproximat de 800.000 euros. I, a més, va demanar de no fer polèmica sobre aquest tema al nostre portaveu, a qui havia de trucar en primer lloc, si es produïa la notícia que hem anunciat. Vam oferir el consens i la col·laboració política per a aconseguir-ho, recordant que hi havia un projecte encarregat per l'anterior govern i acabat per a poder ser construït quan es disposi del finançament. L'hem demanat en les al·legacions, però no s'ha donat solució. La notícia d'ADIF arriba en bon moment, però l'alcalde no ha complert amb la seva paraula. Ha ignorat el nostre portaveu i ha anunciat la notícia, ell solet, en roda de premsa, intentant acaparar tota l'atenció i tot el protagonisme.

També hem preguntat sobre el retard en l'inici de les obres del nou Mercat Municipal. Ja no ens creiem l'equip de govern i volem saber per què es prometen unes dates i no es compleixen. Sabem que és una obra i un projecte complex, però no acceptem l'engany i les falses promeses. Entenem que el retard en la presa de decisions sobre aquest projecte, ha originat que encara no hagi començat l'obra i corri el risc de perdre's una inversió important pel nostre municipi que dinamitzaria el comerç, especialment a la Platja de Calafell.

Hem demanat els informes de la policia local de les noves rutes de Carnaval, especialment la del barri de la Platja de Calafell, on es pretén fer passar la rua de Carnaval pel carrer Vilamar. Aquests informes, altres anys, han estat negatius. Volem saber si s'han respectat, o no, per l'actual govern, que ja ha anunciat que la rua passarà per aquest carrer, amb el perill que això implica per les seves característiques d'espai físic.

Finalment, hem denunciat l'estat en què es troba l'accés a la Balma de la Graiera, un jaciment protohistòric que és de gran interès pel nostre municipi i que, actualment, es veu ple de deixalles i en estat deplorable per la presència de prostitutes que exerceixen el seu "ofici" en condicions pèssimes en aquest indret. Condemnem tot tipus d'explotació de la dona i lamentem la imatge que suposa pel nostre patrimoni històric la presència de prostitutes i deixalles de tot tipus en l'entrada d'aquest lloc d'interès cultural com és la Balma.

Pel que fa als Precs i Preguntes del públic, ha estat especialment interessant sentir les felicitacions dels diferents grups veïnals als partits polítics, en el tema referent al pas soterrat de la via del tren. I, també, les reivindicacions de la policia local, una de les quals va ser preguntar al govern per què no volia pagar una feina ja feta. Dins d'aquest col·lectiu també s'ha denunciat que se'ls ha posat entre l'espasa i la paret en el sentit d'acceptar els retalls o bé patir l'acomiadament d'entre 20 i 30 persones.

24 comentaris:

  1. ¿todo esto ha hecho el actual gobierno o es hereditario? habrán heredado lo bueno y lo malo por lo tanto vele la pena que hagais constar todo. O ¿sólo publicamos lo que nos interesa? eso no es democracia, eso es demagogia

    ResponElimina
  2. Anónimo, excelente aportación la tuya. Te recuerdo que esto es un bloc político que hace oposición. Creado por el PSC de Calafell. Aquí no hay "casipagos" ni convergentes camuflados como los había en el bloc de segur, que sin intención de faltarles el respeto, lo digo como lo dicen ellos.
    Lo primero que hizo este grupo fue reconocer los errores cometidos y aceptar la derrota, y empezar con una nueva política local, como así lo manifestó su portavoz el dia de la elección del nuevo Alcalde. Empezaron por poner orden en su casa y ofrecer su experiencia política , al servicio del actual equipo de gobierno y el pueblo.
    Y eso es lo que están haciendo, y así lo apreciamos la mayoría de ciudadanos, ya no solo los de ideología socialista, sino también de otras ideologías y es mas, los propios simpatizantes y algún que otro militante convergente.

    ResponElimina
  3. Anònim de las 01.11 Me sabría definir de forma coloquial la palabra demagogia y nombrar 10 puntos de similitud entre su significado y las acciones de un govierno en oposición en este blog?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira Flecher no te podría definir 10 puntos, sino 100, pero resulta que ahora no paso por ningún examen, además tú sabes perfectamente cuales son esas razones.
      Estoy de acuerdo contigo que este blog, ultimamente está actuando como oposición(no en todos los casos)y eso es bueno, lo que no era corecto era en el juego que habían entrado co otros blogs, tened en cuenta que hicieron lo mismo con vosotros y no hace mucho que aún pedían firmas para quitarse de encima a Ramon.
      Saludos

      Elimina
    2. Se siguen pidiendo firmas para quitarse de encima a Ramón, pero ojo, si os referís al Blog de Segur allí nunca se han pedido. No se ataca a la oposición si hace su trabajo, que es el caso. Y las hostias con Ramón (y Sánchez y cía) han sido siempre con datos y en vivo y en directo. Se llama ir de cara. Se puede acertar más o menos, ser más o menos elegante en los escritos, pero de ahí a que entren en juego y esté mal visto, discrepo y mucho.
      No tenemos nada que ver con ningún partido y me consta que a los socialistas (no los regidores, hablo de los que son socialistas) aún les escuece la badana del blog durante 4 años y todavía dudan de la imparcialidad.

      Simplemente este es un blog de un partido político y el BdS es un blog genérico, no pertenece a nadie. El sábado estarán despejadas todas las dudas, pero al césar lo que es del césar y adiós muy buenas.

      Elimina
    3. Anónimo de las 1.11 y 12:49, seguimos esperando esos 10 puntos que te pedía Fletcher. No "100", sólo 10. Y dilas tú, "las razones". Eso sí es demagogia, valiente.

      Elimina
  4. A mi personalmente lo que más miedo me da es como esquivan las responsabilidades, y lo que aún es más grave, como se enfrentan con "chulería" y prepotencia cuando les critican o les instan a que deben explicaciones. Montse López debe de aprender mucho de como se debe comportar un político cuando la oposición le está atacando, y no digamos de la impresentable Sandra Suarez, que toda crítica de la oposición se la hace suya. Aunque lo mejor del pastel son la "parejita", estos si que son de juzgado de guardia, como escurren el bulto y como el "iluminado" esquiva sus deudas. Aunque por suerte no todos son como ellos demostrando capacidad de trabajo, atención a sus áreas y sobretodo respeto por los ciudadanos, por lo que insto al alcalde Olivella a que tome buen ejemplo de ellos ya que está demostrando con su actitud y prepotencia muy poco respeto a la ciudadanía.
    Xavi

    ResponElimina
  5. Sr. Olivella, sonaba muy mal por la radio. No repita tanto delante del micrófono que es el alcalde. Al final nos vamos a creer que no es así. Y si no le gusta el trabajo de la oposición, no haberse metido en la plaza, Manolete.

    ResponElimina
  6. Correcto Xavi, lo mejor es hacer como el Regidor de Via Pública, vengo, cobro y callo por si la cago. Luego las cosas me las lleva la jefa de Via pública, y Xulivella se lleva las ostias. Si al final va ser el más listo, que ya me lo decía mi padre que hasta para ser tonto hay que ser listo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La ignorancia es molt atrevida, disculpim que discrepi al respecte.

      Elimina
  7. Perry, al convergente camuflado, el Solé, lo ventilamos a la primera entrada que hizo y por este blog rojo supimos dónde andaba metido y para quién trabajaba.

    Sobre el resto de nuestra "convergencialidad" estos 3 días vas a quedar muy sorprendido con las entradas del blog de Segur. Prepararos porque Yolanda Almagro va a recibir un buen regalo de mi parte, es lo menos después de cómo le contestaron en el último pleno.

    En lo demás, te doy la razón en todo.

    Off topic, 40.000 páginas vistas. Buena cifra para un blog con poco más de medio año de existencia.

    ResponElimina
  8. tiene toda la razon el anònimo de las 11,36,quien manda en via publica es la sra jefa,pero por desgracia para el regidor no puede subir al pleno , es lo unico que le falta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pot-ser treballeu a l'Ajuntament per tot el que sabeu...

      Elimina
    2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    3. Anonima, se puede debatir sin faltar el respeto a nadie.

      Saludos. Jorge S.

      Elimina
    4. Hem esborrat el comentari de Laura F. per insultar un regidor. Si us plau, volem un debat sense insults.

      Elimina
    5. Estupendo Ramon. Creo que eso es lo q teneis que hacer las personas con dos edos de frente, no permitir entradas insultantes y de mal gusto, de ninguna manera insultos hacia nadie , el respeto es la norma mas importante de todos los juegos

      Elimina
    6. Buenas noches.

      Me ratifico por completo en el comentario que hice, sigo pensando lo mismo.Lo único que modifico es el "insulto", aunque sea un vocablo que está en el diccionario, por "persona incompetente y con nula capacidad para cualquier acto en el que se requiera pensar, discernir y decidir". Que viene a ser lo mismo, pero mas fino.

      Espero que esta definición no sea considerada como insulto por parte del regidor en cuestión o de su abnegada funcionaria,ya que veo que ultimamente hay cierto personal que está muy susceptible en este ayuntamiento.
      Y también creo que hay mucho "enojado" ( hay que ser fina ) en este pueblo con ese personal tan susceptible. Y yo soy una de ellas.

      Dime de que alardeas y te diré de que careces.

      Elimina
  9. Este blog representa un ejercicio democrático en cuanto ofrece la posibilidad de participar en la medida que cada cual tiene a bien, y comentar la entrada aportando los argumentos que le parezca en su critica o defensa.
    Pero siempre hay alguien que hace un comentario, como el primer anónimo, que además de ser un tanto atropellado vuelve con la repetida história.
    Si tiene algo que decir, es justo lo que el blog le facilita, lo demás, son brindis al sol.
    Y esto mismo es extensivo al equipo de gobierno municipal en el ejercicio antidemocrático demostrado en el pleno, privando de la oportunidad de réplica a la oposición.
    Si tuvieran la seguridad de haber realizado un buen trabajo con los presupuestos estarían dispuestos a defender sus partidas, justificar los recortes de unas o incrementos de otras, pero no es así, evitan las explicaciones y el debate, lo cual lleva a dos posibles conclusiones, una es que andan algo despistados y la otra es que con la amalgama de recortes y partidas que se suprimen o se traspasan es mas dificil de controlar su cumplimiento, como en el supuesto de nuevas tecnologías.
    Así que, no formuleis preguntas, lo democrático es dar las respuestas a las alegaciones.

    Un saludo.

    J. Navarro

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sr navarro, completamente de acuerdo con usted en relación a la posibilidad que da el blog a muchos ciudadanos que queremos contrastar diferentes puntos de vista y la posibilidad de expresar nuestra opinión. Referente al pleno del lunes muy lamentable la actuación del equipo de govierno, especialmente la actitud de un alcalde que utilizó un vocabulario y unas reacciones de niño contrariado incapaz de aguantar la presión y la cítica que un alcalde ha de saber aguantar. Me pareció más bien fuera de control.
      Gracias al blog por la información y la oportunidad de dejar nuestros comentarios.

      Elimina
  10. Si claro, trabajamos para el y los del Ayuntamiento, para pagar sueldazos a incapaces prepotentes como los de la jefa y su niño. ¿No serás tu uno de ellos? Por eso te ofendes. Y voz de lechuga no tienes.

    ResponElimina
  11. Pero esto no iba sobre la sesión plenaria?

    Jorge S.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenas noches, Jorge S. veo que ha dejado un par de comentarios que tampoco tienen nada que ver con la sesión plenaria... no pida lo que usted no hace.

      Dime con quien vas y te diré quien eres. Y no me diga que no me ha quedado fino!!

      Elimina